25 mai, Ziua Internațională a Copiilor Dispăruți.


     Această zi trebuie să tragă un semnal de alarmă în sufletul părinţilor. Copiii au nevoie de mai mult decât un cămin unde să locuiasă şi unde să mănânce, ei au nevoie de afecţiune, de iubire şi de comunicare.

    Neglijarea copiilor de către părinţi se răsfange asupra rezultatelor slabe obţinuţe la şcoală şi chiar plecarea voluntară a copilului de acasă.

    Un copil trebuie iubit, apreciat pentru calitaţile pe care le are, ajutat şi stimulat în tot ceea ce face. Copiii percep ceea ce se întâmplă în jurul lor, de aceea viaţa de familie trebuie să fie echilibrată.

     Familia joacă un rol imortant în viaţa copilului, drept urmare timpul acordat copilului este foarte important. În acelaşi timp, orele petrecute la calculator trebuie să alterneze cu orele de studiu şi cele de joacă.

     Un studiu realizat de european Net Children Go Mobile arată o creștere semnificativă a copiilor care au un cont pe rețelele de socializare online, este vorba de o creştere de la 25% la 80% . Acest lucru se datorează tot din neglijenta părintilor faţă de copii. Părinţii sunt multumiţi că au un copil cuminte care stă în casă şi se joacă pe internet. Însă, mai târziu, vor aparea şi rezultatele slabe la scoală, datorate din lipsa de atenţie a copilului. Copilul socializeaza mai greu şi devine introvertit.

     Psihologii spun că adictia la internet poate fi “vindecată”. Părintele trebuie să fie adult în relația cu copilul, nu prea autoritar sau să se comporte precum copilul”.

    Conform unor studii efectuate la nivelul Poliţiei Române, motivele pentru care copiii fug de acasă sunt multiple, cele mai întâlnite fiind: neglijenţa părinţilor faţă de aceştia, lipsa de comunicare, conflictele din familie, tulburări de comportament ale copilului, anturajul sau copiii mai mari pleacă de acasă cu intenţia de a câştiga bani.

    Asadar," Ziua Internaţională a Copiilor Dispăruţi" trebuie să traga un semnal de alarmă. 
Viziteaza pagina Alina Dulcev

Comentarii

Postări populare