Un pahar cu vin reduce cu 39% riscul apariţiei pietrelor la rinichi



O hidratare insuficientă, o alimentaţie necorespunzătoare şi chiar moştenirea genetică pot fi factori favorizanţi pentru producerea unor mici, dar nesuferite depozite de minerale întărite la nivelul rinichilor: pietrele. Acestea, deşi au dimensiuni liliputane, pot provoca dureri gigantice. În cazul unei crize cauzate de pietrele la rinichi (litiază urinară) aveţi nevoie de un remediu de prim ajutor care să elimine rapid durerea.
Specialiştii sunt de părere că, în caz de dureri determinate de pietrele la rinichi, trebuie consumată apă în exces, în special minerală. De asemenea, s-a stabilit că o cană cu cafea fără cofeină reduce cu 10% riscul apariţiei acestei afecţiuni, o bere pe zi - cu 21%, iar un pahar cu vin - cu 39%.
Feriţi-vă de sucurile de mere!
Deşi pentru a combate pietrele la rinichi este bine ca organismul să fie hidratat, nu orice lichid este bun. Astfel, sucurile nu sunt indicate, deoarece acestea pot spori riscul apariţiei acestor depozite dureroase de minerale. Sucul de mere creşte cu 75% riscul apariţiei pietrelor la rinichi dacă este băut zilnic, iar cel de portocale poate spori acest risc cu 85%. Singurele lichide acceptate în mod regulat sunt apa şi sucul de lămâie.
Durerile şi balonările sunt două dintre manifestările ce caracterizează litiaza urinară. De aceea, pentru a evita instalarea durerilor, este bine ca suferinzii să bea în fiecare seară şi dimineaţa câte o cană cu lapte călduţ.
Un alt aliment ce trebuie inclus în dieta celor care au pietre la rinichi este spanacul. Specialiştii fac această recomandare bazându-se pe faptul că spanacul absoarbe calciul din alimentaţie. De aceea, el ar trebui mâncat cât mai des, alături de nuci, alune şi căpşuni. Sursa: http://www.taifasuri.ro

Comentarii

Postări populare