Catina cu miere la borcan pentru imunitatea organismului

    Fructele de catina se recolteaza din august pana la sfarsitul lui octombrie, dar si iarna daca le gasiti aproape inghetate pe mladite, sunt perfecte!  Este un abust fructifer cunoscut ca facand parte din flora spontana a Romaniei, fiint intrebuintat cu succes in industria alimentara, farmacia cosmetica dar si in ornamentarea locuintelor. Pe timpul iernii, fructele se pastreaza foarte bine in mierea de albine. Fructele de catina se pot consuma crude sau conservate in miere,  secretul este ca ele sa fie bine mesticate deoarece  semintele sunt un adevarat depozit de vitamine.

Mod de preparare
   Se foloseste o parte miere si 3 parti fructe de catina. Intr-un borcan se pun fructele de catina spalate in prealabil pana se umple borcanul pe 3 sferturi. Un sfert se adauga miere, se amesteca si se tine la rece (este valabil la frigider si 2 ani). Se consuma cate o lingurita, mestecata in fiecare dimineata pe stomacul gol.

Proprietatile catinei
    Este un adevarat panaceu natural pentru organism fiint definita cu o putere antioxidanta deosebita, intarind imunitatea organismului in curele de toamna-iarna. Fructele de catina au de doua ori mai multa vitamina C decat maciesele si de 10 ori mai multa decat citricile. Alte vitamine prezente in fruct sunt A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F. Betacarotenul – necesar ochilor se găseşte  din belşug iar vitamina E ajuta la mentinerea tineretii. Microelemente:  fosfor, calciu, magneziu, potasiu, fier si sodiu, uleiuri complexe. 
    
     Atat meierea de albine cat si catina sunt produse naturale energizante iar combinatia dintre ele nu poate decat sa ajute. Deasemenea conservarea in miere este facuta si din cauza gustului astringent al fructelor de catina care sunt consumate cu usurinta de catre copii si nu numai  in aceasta cobinatie.

Comentarii

Postări populare