CARACTERE GENERALE ALE ZODIEI TAUR

20 aprilie - 20 mai



   Taurul, la fel ca si Fecioara si Capricornul face parte din semnele de pământ.

   Copiii născuţi intr-o zodie de pământ sunt de obicei mai liniştiţi si mai ascultatori decât copiii născuţi sub semnele focului. Sunt practici şi totdeauna caută să cunoasca sensul si scopul lucrurilor. Nu-i interesează abstracţiile, şi pun în practică cu placere visurile idealiste ale altora, dacă aceasta le este cu putinţă.
   Cei născuţi în perioada de dominare a pământului sunt destul de conservatori, pentru că vor să aibă de-a face cu ceea ce este adevarat şi deja dovedit. Înca din frageda tinereţe îşi dezvolta un puternic simţ al realitaţii, neschimbandu-şi niciodata prioritaţile in mod spontan. Copiii dintr-o zodie de pamânt caută permanent să aibă o viaţa ordonată. Lipsa acestui element le induce o stare de nesiguranţă. Una din parţile lor puternice este capacitatea de a-şi stăpâni emotiile, indiferent de situaţia grea sau neasteptata în care s-ar afla.
   Taurul apartine semnului de pamânt dar şi crucii fixe, deoarece este un semn fix si rodnic, simbolizeză repausul necesar fertilizării, stabilitatea esenţială creşterii si dezvoltarii. Acum este perioada cand pământul îşi arată coltul abia mijit al ierbii.
    Semn feminin, fertil,Taurul este cel mai senin dintre semnele de pamant, el manifestă bucuria muncii din perspectiva belsugului asigurat prin efortul său. Deoarece nu-i plac schimbarile bruşte, îi place ca, o data angajat pe un drum, să nu-l abandoneze.
    La el adaptabilitatea la condiţii înseamnă rezistenţă în calea obstacolului, surmontarea dificultaţilor prin rezistenţă fizică, putere şi dorinţă de muncă. In lipsa provocarilor vieţii, se complace intr-un stil de viaţă comod, în care cultivă un confort senzual. Plăcerile vieţii domectice îi încântă existenţa. Nici daca avem de a face cu un Taur artist nu vom întâlni la el dorinţa pentru un trai boem, pentru că acesta nu-i ofera suficientă siguranţă. Preferă să primească în caminul său decât să risipească în afară.

   Linişte, stabilitate şi sentimentul de siguranţă.
   Indiferent de situaţie Taurul nu-şi pierde capul, se bucură de viaţă, apreciază confortul si tot ceea ce e frumos şi valoros în viaţă. Emană amabilitate si bunatate. Imaginea Taurului devine mai luminoasă cand ne raportam la perioada prescolara din etapele de dezvoltare ale omului. Copiii sunt draguţi, blânzi, nevinovaţi şi plini de încredere faţă de mediul înconjurator. De la părinţi asteapta, în primul rând, şă le ofere dragălăşenie, hrana gustoasă şi un loc propriu in care să se poată simţi în siguranţă.
    Îm tema natală,Taurul caută latura materialistă a individului, aprecierea concreta a vietii, tenacitatea, stabilitatea, pragmatismul. Efortul propriu este investit pentru a obtine ceva în plan material.

   Nevoia siguranţei materiale
   Taurul îsi exprimă personalitatea nu prin intermediul verbului “a fi” ci “a avea”. Îşi construieşte personalitatea pe ceva care in ochii săi reprezintă valoarea reală.
   Această apreciere a valorilor materiale o întâlnim la toate semnele de pământ.
Ceea ce conteaza in ochii acestora este propria casă, hainele proprii, ambientul şi aspectele financiare ale vietii de zi cu zi.
   Taurul se teme de faliment în situaţia în care n-a pus deoparte pentru timpuri mai grele o anumita suma. Ca semn statornic, caută permanent in viaţă siguranţă, de aceea este extrem de legat de proprietatea sa.
    Taurul îi trateaza uneori pe cei dragi ca şi cum ar fi propria proprietate. Avand în felul său o atitudine paşnica faţă de lume, se poate totuşi supăra din cale afara, atunci cand proprietatea sa ( obiectul sau persoana ) sunt atacate sau ameninţate.

   Placerea simţurilor
   Graba care se manifesta uneori la Taur, se leagă de dorinţa acestuia de a se bucura din plin de toate cele pănâmteşti: mancare, bautura, placeri lumesti, tot ceea ce este gustos, placut si palpabil.  Foarte senzual, iubeste confortul, podoaba, luxul, nu-şi refuză nici o plăcere, deseori este foarte leneş, îi place să trandavească, ceea ce poate deveni un viciu.
   Taurul nu are in el prea multa voinţă, fiind mai degrabă tentat să mentină şi să dezvolte ceea ce există sau a fost cunoscut. Taurul este un adevarat specialist, care vede lumea cu un ochi practic.
   Soliditate,rezistenţă.
   Realizează cu plăcere munci fizice, ocupându-se de tot ceea ce este corect. Este prudent, atent, exact, conştincios. Taurul are o gandire corectă ştiind intotdeauna în ce direcţie şă-si canalizeze acţiunile. Are nevoie de ceva timp până se decide şă acţioneze intr-o anumita direcţie, ceea ce caracterizează toate zodiile statornice. Cand îşi propune ceva, nu se lasa pana nu duce la bun sfarsit acel lucru. Nimic nu-l poate opri de la sarcinile pe care le are.  Această dârjenie a Taurului îsi are sorgintea intr-o temere înnascută faţă de schimbări. Se întâmplă ca acesta să îi tempereze uneori elanul, inducându-i o oarecare stare de pasivitate. În asemenea situaţii este greu şă-si depăsească propria apatie.

Cea mai mare calitate: statornicia. Cel mai mare defect: încăpăţânarea.   

   Profesii si sfera preocuparilor nativilor din Taur:    
   Tot ceea ce este palpabil: finanţele, taxele, tot ce ţine de cultivarea pământului, gradinar, decorator de interioare, designer de moda, cântareţ, frizer, bucătar, meserii concrete de modelaj ( exempu: olăritul ) tot ceea ce este legat de aspecte concrete, care creează o anumita siguranţă materială.

    Aspect exterior                                                                                                                                                               
   Sensibilitatea fizica ale Tauruli este localizată în jurul gatului şi al cefei, inclusiv în falca inferioară. Durerea de gât poate aparea ca o consecinţă a unei îngrijiri insuficiente, dar şi din lipsa sentimentului de siguranţă. Copilul care se teme strigă, face mult zgomot sau işi pierde curajul si se inchide in el. Taurii maturi, care se simt rau intr-o anumita situaţie,  nu işi exprima deschis părerea, devin inaccesibili si nu mai vor să aibă de-a face cu cei care îi deranjează.Trebuie să tuşească înalinte de a zice ceva iar în gat le apar pete rosii. Multi Tauri se plang de dureri si de întepenirea muşchilor cefei, care încep de la baza craniului, prelungindu-se pe omoplaţi pâna la spate. Taurii pot fi cunoscuţi dupa eşarfa care le înconjoara gâtul. Vorbesc ţinându-si mâna în barbă, pentru a-şi ocroti în acest fel gâtul, plângându-se permanent de arsuri în gât si de pierderea vocii.

  Cea mai periculoasă perioada în dezvoltarea sa este maturitatea. Atunci sunt extrem de vulnerabili la diverse boli, indeosebi anghină si boala Pfeiffer. Se recomanda ca preşcolarilor nascuţi in zodia Taurului, care se inbolnavesc frecvent, să le fie scoase amigdalele.

Comentarii

Postări populare