Fiecare denumire din acesta lume dainuieste peste veacuri ca si o mostenire.

      Din batrani se stie ca familia este temelia de baza care duce mai departe numele si prestigiul acesteia. Cu totii ne amintim cu drag si cu zambetul pe buze de anumite denumiri ciudate de familii sau chiar porecle indraznete.

Insusi numele meu adesea a starnit controverse in randul cunoscutilor si nu numai. Desi Dulcev este un nume frumos, multa lume il asociaza cu dulceata, mierea sau cu vreun personaj din lumea desenelor animate etc. Imaginatia nu are limite iar eu nu o voi impune.

        Ma mandresc cu un nume dulce si las imaginatia fiecaruia sa zburde, cat o vrea, doar de aceea este democratie si libertate de exprimare, ca fiecare sa-si spuna punctul de vedere.

 E dulce, deci, e frumos si ma caracterizeaza,  fiecare persoana poarta un nume de familie sau un prenume care se poate interpreta, daca nu in limba romana, atunci intr-o alta limba.

       Cam asa stau lucrurile si la nivel mondial, daca analizam fiecare denumire de oras din intreaga lume vom ajunge la concluzia ca fiecare cuvant, fiecare denumire  din acesta lume dainuieste peste veacuri ca si o mostenire creata de noi oamenii iar simbolistica este aparte in functie de interpretarea fiecarei peresoane in parte,  de istoria zonei sau de diverse povesti ale tinutului.

       Adesea am intalnit oameni foarte superstitiosi in legatura cu anumite evenimente, lucruri, locuri, culori sau denumiri.
Sincer nu sunt superstitioasa dar cred in puterea cuvantului si in mostenirea pe care am primit-o de la strabunii nostri. Cred in D-zeu si implicit in tot ceea ce inseamna intelepciune umana .

     Sunt sigura ca nici macar o clipa din viata nu se scurge fara acordul suprem al creatorului, la fel cum sunt sigura ca nimic pe aceasta lume nu se petrece la voia intamplarii .
 Totul are un sens, o logica care mai tarziu va fi inteleasa sau nu .

Numele si prenumele persoanelor, indraznete, ciudate sau comice au facut deliciul publicului de-a lungul timpului. Unii devenind chiar celebri. In lumea showbiz-ului acestea au fost chiar inventate, intocmai pentru a binedispune masele de oameni. Mister Bean este un astfel de personaj si multi alti actori si vedete de televiziune.

Si la tara, acolo unde isi are temelia taranul roman, intalnim nume de persoane sau porecle  diferentiate in functie de ocupatia familiei. A lui Fierarul , a lui Ghivezer, a lui Faurul, etc

Totul are o logica pe acest pamant si nimic nu se petrece la voia intamplarii . Sunt sigura ca nu intamplator port un nume dulce si ca acesta mi-a fost predestinat. Nu sunt casatorita dar ma gandesc serios la pastrarea numelui de familie in cazul in care ma voi casatorii.

Comentarii

Postări populare