Estera tanara evreica. O noapte cu regele. Partea IV.

       

Mare petrecere la palat, coroanele de flori sunt insirate pana la coamele altarului. Lumea prezenta la ceremonie  arunca cu flori  in calea miresii spre altar.


    

    
    Viata era de partea acestei tinere si totul decurgea asa cum soarta i-a fost predestinata. Iubirea pe care cei doi miri o simteau unul fata de altul ii face fericiti si impliniti. Regele si-a gasit in sfarsit o regina demna de corana. Dragostea se vede pe chipurile senine ale mirilor si se simte in aer.



       Pasind pe petale de trandafir au cunoscut iubirea pe care ingerii le-au predestinat-o. Estera fiind incoronata regina in fata tuturor de persoana pe care o iubea din  tot sufletul, persoana careia iaincerdintat inima in momentul in care  a cerut-o in casatorie




      Sentimente sublime si inaltatoare o incercau pe Estera noua regina a Persiei. Regele se intoarce catre public si striga, Persani regina voastra. Lumea prezenta a inceput sa strige de bucurie, slavind-o pe noua regina.

    
Intreg peisajul este de basm, culori frumoase, vise implinite, iubire sincera, intreaga cetate imbraca haine de sarbatoare. Tarziu in noapte regele isi declara inca odata dragostea reginei sale.
« Sti de cate ori am incercat sa vin la tine dupa prima noapte ? Sti cate nopti am petrecut numarand stelele, ca sa nu ma gandesc la tine. Cate scuze am creat doar pentru a le evita pe celelalte candidate. »



        Printul Fars nu era  intocmai de partea regelui, mergand nervos pe holurile palatului, spunea cuvinte vulgare precum : creaturi de oameni cu creiere de magari, mi-ati garantat ca Misgath va fi aleasa regina. De unde este ea, urla in gura mare printul catre cei doi servitori ai palatului, de unde vine, care este poporul ei?! Referindu-se la Estera.
      Se stiu putine desprea ea, Maria Ta,  a raspus unul din  servitori. I se spune Estera din Suza, o orfana. Printul se intoarce cu spatele nervos si isi continua drumul iar cei doi servitor il insotesc, trebuia sa fi urmat primul plan si sa-l fi otravit pe Hegai cu propriile maini urla printul Fars plin de ura, in timp ce servitorii chicoteau vrute si nevrute in spatele acestuia. 



       Liniste zise printul oprindu-se din mers. Otrava? Intorcandu-se mirat catre servitori.Servitorul : Nu am facut-o domnul meu, e mult  prea pripit.
Print: Mult prea….voi cunoasteti otravurile, intreba printul curios cu o sclipire in ochi ? Sigur ca da, raspunse tot printul Fars, zambind sarcastic. Ati fost odata paharnici regali. Sa presupunem ca prin absurd ati dori sa otraviti pe cineva. Sa presupunem ca acest cineva ramane anonim. Dar a fost, de fapt, cineva pentru care ati facut legamant sa-l aparati.
Servitorul speriat a spus : Maria Ta, printe, este prea riscant.
Printul:  Nu fiti stresati.

        Servitorii speriati si-au facut plecaciune de supunere in timp ce printul a disparut pe culuarele palatului regal. Servitorii foarte grabiti au plecat in partea opusa a holului.
 Apropiatii regelui nu imparteau pareri tocmai bune, fiecare dorind altceva, sau de ce nu, sa castige coroana.  Amon fiul ratacit din poporul amalecist se intalnea noaptea cu poporul si tinea cuvantari deschise.
        «Din India pana in Babilon sabia mea a varsat sangele tradatorilor impotriva coroanei, urla Amon cat il tinea puterile celor prezenti. Mandri, aroganti, « alesii» striga  Amon referinduse la poporul Israel.  Li s-a permis sa se intoarca in patria lor. Dar se duc ei oare ? Se duc ?! Multimea prezenta il incurajau pe Amon sa vorbeasca, prin strigate de incurajare. »




        In realitate la palat Amon se afisa in fata regelui cu o fire demna de tot respectul, intelept, corect, fragil si  iubitor de oameni dar in sufletul sau se ascundea negura razbunarii. Amon fiind la palat noua capetenie a paznicilor. Infatisarea fragia si caracterul innegurat il descrie perfect cu trista asemanare a uni corb al mortii, din cauza acestei razbunari care il macina in interior,  putin cate putin. Dorinta lui arzatoare fiind sa aduca din nou moartea in intreg imperiul, sangele celor alesi sa curga din nou. Este vorba de sangele evreilor, pe acest popor poarta ranchiuna Amon. Amon este suficient de siret ca sa-si tina sentimentele ascunse iar colaborarea ascunsa cu printul Fars o sa ii aduca pe viitor numai beneficii. In viitor Amon il va trada pe printul Fars regelui. Astfel el va fi incoronat iar tradatorul timis la moarte. Fantastic, incredibil si halucinant de siret, acest barbat al intunericului stie sa-si joace bine cartile din maneca, iar destinul pare sa fie de partea lui.

         Doi slujitori ai regelui in timp ce ieseau pe portile palatului, se intrebau daca au si israelitii otrava la drogherii ! Unchiul Esterei auzind discutia si cunoscand ca acei oameni sunt slujitori la curte, i-a urmarit pentru a afla ce se  intampla si de ce cei doi curteni vor sa cumpere otrava de la drogeria israelitilor.




     La palat tinerii casatoriti urmaresc o piesa de teatru si sunt foarte fericiti, fericirea pe care o simte  o sperie un pic pe regina si ii spune regelui. Mi-e teama sa nu te pierd. Regele ii raspunde nostalgic, i-am facut un juramant tatalui meu. 
In favoarea lui imi este mie frica sa te pierd raspunse  Estera.  Vei fi plecat mult timp in lunile ce vor urma intreba Estera curioasa ?.  Regele scoate giuvaierul si ii spune Esterei, pastreaza asta pentru mine. Dar e al tau spuse Estera ti l-am daruit.
Rege: Atunci fi linistrita. Mereu ma intorc dupa ceea ce este al meu.



        In piata, unchiul Esterei il intreba pe negustorul de la drogherie. De ce crezi ca au cumparat eunucii matraguna ?. 
Poate vor sa otraveasca pe cineva a raspuns negustorul, este foarte mortala, foarte rapida. 
Le-ai vandut otrava, un izraelit vinde otrava degustatorilor regelui ? Intreaba plin de indignare Mardoheu. Ai idee cui i-ar putea fi planuita, spuse barbatul strandandu-l de gat pe negustor.



       La palat soseste  o scrisoare iar Hegai o duce reginei, vechiul prieten din copilarie a Esterei auzind de aceasta veste il ruga pe Hegai sa il lase sa o citeasca. Va rog permiteti-mi doar sa vad. Hegai a spus cert ca scribul spune ca este doar pentru ochii reginei.
Estera deschide repede scrisoarea si citeste si spune fara suflare un complot poate ucide regele. 
Unchiul Mardoheu a instiintat-o de indata pe nepoata sa, scriindu-i aceasta scrisoare.

Hegai : Regele ar trebui anuntat imediat, Maria Ta.
Estera : El si Memucan sunt la o distanta de o zi pe campul de pregatire.
Hegai : Atunci ar fi mai bine daca am trimite pe noua capetenie a paznicilor, sa cerceteze.


       Printul Frant, citind si el inscrisul sosit deunazi la palat, se prefacea ca nu stie nimic si spunea ferm ca ceea ce se intampla este tradare in fata curtii. Insa, ii jura cavalereste reginei ca ii va aduce personal pe cei doi eunuci responsabili in fata acesteia. Sunt inarmat, asa ca ma indoiesc ca va fi necesara forta. 
Din umbra apare Hegai, nu cred e necesar. Noua capetenie a paznicilor s-a dus sa cerceteze. Timpul a fost esential Maria Ta, a spus Hegai privind catre regina.
         In noapte Amon s-a dus si i-a omorat pe cei doi slujitori ai curtii care au adus otrava la curte. Regina Estera se arata foarte increzatoare fata de printul Fars si isi arata propria recunostinta fata de acesta.
Estera : Daca toti ar da dovada de aceasi loialitate, fata de rege, printul meu, lucrurile ar fi mult mai bune.

Intre timp Hegai anunta regina de venirea capeteniei paznicilor, si il prezinta reginei , stapanul Aman Maria Ta.  Aman face o plecaciune iar Estera il intreaba ce s-a intamplat cu eunucii necredinciosi coroanei?
Aman : Sunt dusi la spanzuratoare chiar in acest moment .



         Amon i-a ucis cu propriile maini  pe cei doi eunuci, pentru ca adevarul sa nu iasa la suprafata.  Am gasit aceasta asupra lor. Si-i intinde printului Fars un mic saculet. I-am interogat pe amandoi. Sunt sigur ca au complotat singuri. Amon isi face plecaciunea de supunere pentru a putea pleca in timp ce isi pune mana pe sabia pe care o avea la brau,  dandu-i  de inteles printului Frant de sfarsitul eunucilor.

      Regina usurata ii spune lui Hegai sa se asigure ca numele lui Mardoheu va fi scris in cartea amintirilor zilnice ale regelui si sa fie adeverit cu sigiliu regal, pentru a putea fi rasplatit cum se cuvine de catre rege.

Comentarii

Postări populare