Povestea curcubeului




Cu mult timp in urma, la inceputul timpurilor, culorile lumii s-au certat. 

Fiecare culoare pretindea ca ea este cea mai buna, cea mai frumoasa, cea mai importanta, cea mai folositoare si cea mai iubita.

        Verdele spuse uitati-va la iarba, uitati-va la frunze si copaci in mod evident vedeti si voi ca sunt ce-a mai importanta culoare, sunt culoarea vietii si a sperantei, uitati-va in jur si o sa vedeti ca sunt peste tot.






       Albastrul a intrerupt si exclama ganditi-va la cer si la mare, apa nu ar exista fara mine si fara mine nu ar exista cerul albastru, fara mine nu ar exista nimic.




      Galbenul a zis eu sunt luminos si cald iar tu esti atat de serios, de fiecare data cand te uiti la o narcisa galbena sau la o floarea soarelui zambesti. Soarele, luna si stelele sunt galbene, frumusetea mea este atat de evidenta incat oricine ma vede ramane uimit.




      Portocaliul inepuse si el sa se laude eu sunt culoarea mancarurilor sanatoase ce dau putere: morcovul, portocala si dovleacul au multe vitamine si atunci cand portocaliul umple cerul la rasarit sau la apus, frumusetea mea este atat de evidenta incat toti cei care ma vad se opresc sa ma priveasca cu admiratie si uimire.



      Ei bine rosul incepu sa strige eu sunt conducatorul vietii, sangele este rosu si sangele inseamna viata, eu sunt culoare pasiunii si a iubirii.




      Violetul se ridica in picioare si era foarte inalt, el dadea o foarte importanta spuselor sale, eu sunt culoarea imperiala si a regilor, oamenii puternici intotdeauna m-au ales pe mine deoarece eu sunt culoarea puterii si a intelepciunii.




      In sfarsit cu voce joasa si timida indigoul spuse cu greu ma observati insa fara mine nu ati fi facut nimic aveti nevoie de mine pentru echilibru si contrast si pentru liniste interioara.





     Argumentarile au continuat fiecare culoare in parte laudandu-se, ridicandu-se in slavi si certandu-se. Fiecare in parte considera ca este perfectiunea intruchipata. In timp ce se certau din ce in ce mai tare un fulger puternic lumina cerul, incepu-se sa tune si sa ploua cu galeata. 


      Culorile tremurara de frica si se stransesera in brate pentru a se linistii si pentru a se proteja una pe alta. Apoi ploaia incepuse sa vorbeasca, voi culorile sunteti atat de nesabuite, va certati si fiecare considera ca este cea mai buna, fiecare pare sa fie deasupra celorlante, nu intelegeti ca fiecare in parte ati fost facute cu un scop special?! Fiecare este unica si diferita, luati-va de maini si urmati-ma. 
      Facand ce le spune ploaia culorile se apropiara si se luara de maini, de acum in colo cand ploua fiecare dintre voi se va intinde de-a lungul cerului intr-un superb semicerc colorat. Curcubeul va fi un semn al pacii si a-l sperantei.



      Astfel, oameni buni de fiecare data cand ploaia curata pamantul cautati un curcubeu pe intinsul cerului, cand apare tineti minte ca fiecare dintre voi este special. Lasati curcubeul sa va aminteasca ca trebuie sa va apreciati pe voi insiva si pe cei din jur.
Sursa: YouTube
 Editare Luana Alina Dulcev.

Comentarii

Postări populare