Apartamentul în care stai te poate îngrăşa. Afla cum poţi evita asta

Se ştie deja că dacă faci curăţenie în casă slăbeşti. O muncă de câteva ore în locuinţa ta te poate ajuta să arzi multe calorii. e bine însă să ştii şi ce să faci sau ce să eviţi ca să nu ţi se facăp poftă de mâncare când stai în casă. Potrivit acasa.ro există câteva aspecte de care este bine să ţii cont dacă vrei ca locuinţa ta să nu-ţi influenţeze în mod negativ silueta. Iată care sunt acestea:

1. Atenţie la veselă
Nutritioniştii ne avertizează că avem tendinţa să mâncăm mai mult atunci folosim farfurii mari. Astfel, o diferenţă de patru centimetri în diametrul farfuriei te va face să mănânci cu 22 % mai mult, spun specialiştii.

La fel se întâmpla şi atunci când foloseşti o lingură mai mare. Vei avea tendinţa să consumi mai multă mâncare.

In cazul paharelor se aplică aceeaşi regula. Pentru că, în general, avem tendinţa să observam mai mult diferenţa de lichid pe înălţime decât pe lăţime, vom consuma mai mult suc sau băuturi alcoolice din pahare joase şi largi decât din cele înalte şi mai subţiri.De aceea, este bine să-ţi dotezi casa cu pahare înalte pe care să le foloseşti atunci când consumi băuturi mai puţin recomandate pentru o dietă sănătoasă.

2 .Televizorul ne face să mâncăm mai mult
Potrivit mai multor studii s-a constatat ca persoanele care mănâncă în faţa televizorului au tendinta să consume mai multa mâncare.De aceea, în caz că ai probleme cu greutatea sau ai tendinţa de îngrăşare este bine să eviţi să aşezi televizorul în bucătărie sau în spaţiile în care iei masa ori, cel putin, poţi să nu-l foloseşti în momentul în care mănânci.

3. Evită muzica în timpul mesei
Chiar daca nu te uiţi la televizor şi obisnuieşti să-l deschizi doar ca să asculţi muzică în timp ce mănânci, acest obicei te poate ingrasa. O muzică alertă te va influenţa să mănânci mai repede şi mai mult astfel că este bine să o eviţi în timpul mesei.

Cu toţii ştim că pentru o dietă sănătoasă este foarte important să mestecam bine şi să savurăm fiecare bucată în parte, lăsându-i timp să ajungă în stomac şi să trimită semnalele potrivite creierului.

4. Creează un spaţiu adecvat pentru odihnă

Este foarte importat să ne odihnim suficient de mult pentru a avea un tonus bun şi o silueta de invidiat. Mai multe studii au demonstrat că somnul are un rol esenţial pentru sănătate şi menţinerea kilogramelor şi lipsa lui poate duce la obezitate. De aceea, este bine să te concentrezi asupra decorării dormitorului şi să încerci să-ţi creezi un spaţiu cât mai confortabil, alegând perdele şi draperii, saltea, perne şi lenjerie de pat adecvate.

5. Evită să ţii mâncare la vedere
Ca să nu ai probleme de greutate este bine să eviţi să ţii mâncarea şi gustările la vedere. Aşadar, renunţă să ţii pe masă boluri cu dulciuri sau să-ţi aprovizionezi rafturile din bucătărie cu biscuiţi si alte gustari. În locul lor poţi să-ţi decorezi casa cu boluri sau coşuri cu fructe proaspete.

Comentarii

Postări populare