Mai aproape de un job



Cea mai utilă modalitate de a aplica la un job în această perioadă este online. Este mult mai comod atât pentru aplicant, cât şi pentru angajator. Însă trebuie luat în consideraţie faptul că un angajator primeşte zilnic sute de CV-uri. Ce trebuie să facem pentru a ne asigura că CV-ul nostru va fi ales pentru interviu ne spune într-un articol publicat pe ejobs.com Marian Rujoiu, trainer Extreme Training. (C.I.)
Sfatul 1 - Aplică numai la joburile pentru care te consideri potrivit
Renunţă la a mai trimite zeci sau sute de CV-uri pe zi. Este posibil ca într-o zi să te cheme cineva. Însă acesta este un demers cantitativ care la capitolul calitate nu-ţi oferă şanse foarte mari. Aplică numai la câteva joburi pe zi (3-4).
Sfatul 2 - Citeşte cu atenţie cerinţele şi atribuţiile postului
Cei mai mulţi dintre candidaţi omit această etapă sau trec superficial peste ea. Acesta este momentul în care afli dacă jobul respectiv ţi se potriveşte. Citeşte cerinţele cu atenţie şi analizează dacă îndeplineşti condiţiile minime. Pune-ţi câteva întrebări: Vreau acest job? Sunt potrivit pentru el? Sunt calificat pentru el? Dă-ţi aceste răspunsuri. Dacă răspunsul este negativ mai bine ai căuta alt job. Dacă răspunsul este afirmativ poţi trece la pasul următor.

Comentarii

Postări populare