Scrisoarea 7, numerotată inițial 5

 Introducere la SCRISOAREA 7


Recorder-ul: Există o întâmplare ciudată – miraculoasă – atașată la următoarea Scrisoare.

Când Scrisoarea 7 a fost finalizată, Recorder-ului i s-a spus clar să folosească parabola din Matei 13, versetul 3, ca paragrafe de deschidere.

Puțin mai târziu, i-a venit cu putere să adauge un paragraf la pagina 2, marcat cu **. Scrisoarea 7 a fost tipărită. Când a adunat paginile, a fost uimită – năucită – să descopere că jumătate din pagina 1 era acum ocupată de cuvinte:  Eu sunt VIAȚA, ADEVĂRUL și CALEA. care nu fuseseră introduse în calculator.

Părea a fi un “subsol” pentru o pagină. Dar un astfel de “subsol” nu putea fi tastat decât folosind instrucțiunile precise și specifice ale Word Perfect pentru a crea un “subsol”.

În plus, în mod normal, unui “footer” i se alocă doar două rânduri. O jumătate de pagină nu ar fi un “footer”!

Încă șocată de eveniment, Recorder-ul a căutat în fiecare fișier din calculator pentru a vedea dacă, la un moment dat, a folosit un astfel de “footer” și a uitat de el – dar nu a găsit nimic.

A fost chemat un specialist în calculatoare, căruia i s-a arătat textul de pe calculator și exemplarul în sine, dar nu a putut să explice cum s-a putut întâmpla acest lucru. Până în acest moment, nimeni nu a putut să explice acest lucru.

Pentru cei care nu știu, această afirmație “Eu sunt VIAȚA, ADEVĂRUL și CALEA” a fost făcută de ISUS CHRISTOS, atunci când s-a descris pe sine însuși în timpul misiunii sale în Palestina.

Textul fusese deja citat și explicat de Christos la punctul 8 din Scrisoarea 7, dar el a folosit cuvintele într-o ordine diferită.

Când veți citi paragrafele marcate ** de la pagina 2, împreună cu “subsolul” de la pagina 1., ele vor căpăta, fără îndoială, un nou înțeles pentru voi, deoarece sunt în mod evident legate între ele.

În primul rând, formularea paragrafului ** a fost dictată cu energie și dactilografiată pe calculator, iar la un moment dat, imediat după aceea, a fost adăugat “footer-ul” în partea de jos a primei pagini.

Un alt mister! Cum se face că acest “footer” nu a fost observat în momentul tipăririi? Recorderul trăiește singur. Nimeni altcineva nu ar fi putut avea acces la calculator.

Recorderul consideră această intervenție – și încălcarea procedurilor Word Perfect, ca fiind semnătura personală a lui CRISTOS … ceva ce ar fi putut face când era pe pământ.

CHRISTOS SE ÎNTOARCE SĂ NE SPUNĂ ADEVĂRUL SĂU

SCRISOAREA 7

Din nou, sunt eu, CHRISTOS, care am venit la voi printr-o Scrisoare pentru oricine poate primi cuvintele mele.

Următoarea parabolă se aplică la fel de bine epocii voastre moderne ca și în vremea evreilor, acum 2001 ani. Îți recomand adevărul ei ție, care citești aceste Scrisori.

‘Un semănător a ieșit să semene. Pe când semăna, câteva semințe au căzut pe cărare și păsările au venit și le-au mâncat. Alte semințe au căzut pe pământ stâncos, unde nu prea aveau pământ, și îndată au răsărit, căci nu aveau adâncime de pământ, dar când a răsărit soarele s-au pârjolit; și s-au uscat. Alte semințe au căzut pe spini, iar spinii au crescut și le-au sufocat. Alte semințe au căzut pe pământ bun și au dat roade, unele de o sută de ori, altele de șaizeci, altele de treizeci. Cine are urechi de auzit, să asculte…’… ‘Ascultați, așadar, sensul parabolei semănătorului. (Matei 13, de la versetul 3)

Eu sunt VIAȚA, ADEVĂRUL și CALEA.

Când cineva aude mesajul despre împărăție și nu-l înțelege, cel rău (egoismul) smulge ceea ce a fost semănat în inima lui; acesta este ceea ce a fost semănat de-a lungul căii.

Cât despre ceea ce a fost semănat pe un teren stâncos, acesta este cel care aude mesajul și imediat îl primește cu bucurie; totuși, nu are rădăcină în el însuși, ci rezistă o vreme, iar când vin necazuri sau persecuții din cauza mesajului, imediat cade. În ceea ce privește ceea ce a fost semănat printre spini, acesta este cel care aude mesajul, dar grijile lumii și plăcerea de a avea bogății înăbușă mesajul și acesta nu aduce rod. Cât despre ceea ce a fost semănat în pământ bun, acesta este cel care aude și primește mesajul și îl înțelege; într-adevăr, el face roadă și produce, într-un caz, de o sută de ori, în altul, de șaizeci, iar în altul, de treizeci de ori’. Matei 13. versetul 3 **Scopul meu în a vă împărtăși această cunoaștere a Adevărului Ființei în aceste Scrisori, este de a vă permite să creșteți în iubire și înțelepciune spirituală și să aduceți roadele și binecuvântările unei astfel de iubiri și înțelepciuni sufletești în fiecare moment al evoluției conștiinței voastre. Îmi doresc ca voi să aveți o bucurie bogată.

Prin urmare, haideți să arăm împreună în solul conștiinței voastre umane, să îl răscolim, să scăpăm de pietrele disperării, să spargem bulgării de neînțelegere cu o înțelepciune tot mai profundă, să smulgem buruienile modelelor voastre mentale/emoționale negative cu ajutorul meu, să fertilizăm solul conștiinței voastre cu o credință tot mai mare. Apoi semănați semințe din ce în ce mai frumoase, născute din percepțiile voastre spirituale în evoluție și din iubirea necondiționată. Bucuria mea va fi bucuria ta în acest demers – iar bucuria ta se va adăuga la bucuria mea. În această unitate de scop și realizare, veți simți în cele din urmă că sunteți într-adevăr din spiritul meu și că spiritul meu se revarsă în voi. În acest fel, vom experimenta unitatea CELUI din care amândoi ne-am extras individualitatea. Gândurile mele vor deveni gândurile tale, nepătate de fosta ta conștiință egoistă. **

Am descris procesul – calea – pe care o veți parcurge pentru a vă realiza cele mai sublime și perfecte dorințe ale inimii.

Și astfel vă spun că, deși această Scrisoare poate fi dificil de acceptat la început și va necesita timp și efort pentru a o înțelege pe deplin, ea reprezintă o legătură puternică între conștiința voastră și a mea.

În starea mea transcendentă, pot face mai multe pentru voi atunci când mă chemați decât aș putea face dacă m-aș întoarce pe pământ într-un corp fizic, când m-ați putea vedea cu ochii și auzi cu urechile, dar înțelegerea voastră despre Adevărul Ființei ar putea fi limitată.

În acest mod de contact cu conștiința voastră, mă puteți primi direct în mintea și în inima voastră, atunci când condițiile prealabile unui astfel de contact au fost îndeplinite.

Pentru că vă spun cu adevărat, cu cât veți dedica mai mult timp și meditație acestor Scrisori, cu atât mai mult va deveni posibil să primiți inspirație și instrucțiuni mai înalte de la mine, personal, deoarece cu cât mai mult veți citi aceste Scrisori, cu atât mai mult se vor ridica propriile voastre frecvențe de conștiință spre frecvențele conștiinței mele spirituale – și în cele din urmă vom putea ajunge la un adevărat loc de întâlnire a conștiinței. Atunci – abundente vor fi roadele în viața ta.

Pentru a vă explica de ce este așa – trebuie să vă spun că conștiința mea coboară prin multe planuri diferite de frecvențe vibraționale ale conștiinței pentru a veni în întâmpinarea nevoilor celor care caută ajutor și inspirație. Multele planuri diferite de conștiință, prin care trece conștiința mea, sunt toate distincte unele de altele.

Fiecare nivel al frecvențelor de conștiință, creează și se manifestă ca diferite condiții de existență, deoarece cele mai înalte și cele mai joase frecvențe vibraționale ale conștiinței sunt produse de cele mai înalte sau cele mai joase modele sau forme de conștiință spirituală/mentală/emoțională. Prin tipare înalte și joase, mă refer la cele care sunt cele mai apropiate și cele mai îndepărtate de Intenția Conștiinței Divine.

După cum știți, fiecare frecvență de vibrație a undelor sonore își produce propria notă și ton, unic și individual. În mod similar, formele obișnuite de gândire mentală/emoțională își produc propriile frecvențe de vibrație în conștiință și acestea, la rândul lor, produc condițiile exterioare în care rezidă acea conștiință.

Cu cât sunt mai înalte frecvențele de vibrație ale conștiinței, cu atât mai frumoase, mai armonioase, mai pline de bucurie și mai împlinite sunt viețile celor care rezidă în acele frecvențe. Cu cât frecvențele sunt mai joase, cu atât mai aspre, amare, acide și nefericite sunt viețile celor care rezonează cu astfel de frecvențe. Viețile lor sunt punctate de dezastre, privațiuni și brutalitate.

Cu cât frecvența de vibrație a conștiinței este mai înaltă, cu atât gândurile, imaginația creatoare, idealurile și frumusețea culorilor și a formelor de viață sunt mai iubitoare și mai frumoase din punct de vedere spiritual, pentru că ele se ridică din ce în ce mai aproape de dimensiunea CONȘTIINȚEI UNIVERSALE, unde frecvențele au devenit atât de înalte încât se nivelează și intră într-un echilibru puternic cu – TOATĂ PUTEREA CONȘTIINȚEI UNIVERSALE – Sursa întregii Ființe – IUBIREA.

Pentru voi, condițiile exterioare pot părea a fi cele în care locuiește corpul, dar adevărul este că, conștiința este cea care locuiește în interior, experimentează și răspunde la condițiile exterioare. Corpul nu este decât un vehicul care face conștiința umană vizibilă pentru ceilalți, iar starea vehiculului în sine este o manifestare a nivelului de conștiință spirituală/mentală/emoțională care îl locuiește.

Prin urmare, așa cum am mai spus, în calitate de observator al nevoilor individuale și ca răspuns la cererile de ajutor, conștiința mea coboară prin diferitele niveluri ale conștiinței existențiale pentru a ajunge la cel ce-mi solicită sincer ajutorul, căci, pentru a da răspunsuri, trebuie mai întâi să primesc nevoia. Și, așa cum am spus în pagina a doua, aceste Scrisori sunt o legătură, un mijloc de comunicare a voastră cu conștiința mea pentru a vă permite să fiți atrași spiritual și să deveniți receptivi – și apoi să înțelegeți profund și să folosiți toate cunoștințele pe care doresc să vi le împărtășesc pentru a vă urca pe scara conștiinței spirituale până la culmile ultime ale CONȘTIINȚEI CHRISTICE.

Pentru că eu însumi mă aflu într-un echilibru aproape perfect, am puterea spirituală a CONȘTIINȚEI UNIVERSALE într-un grad aproape perfect. Sunt impregnat de natura Conștiinței Universale. Prin urmare, întreaga mea conștiință – indiferent de gândurile sau cuvintele celorlalți, de credința sau non- credința, de iubirea sau ura, de acceptarea sau respingerea mea, întreaga mea conștiință, rămâne cea a IUBIRII pure și necondiționate.

Ea nu se clatină și nu se schimbă niciodată. Atitudinile mele sunt în mod constant cele de IUBIRE pură, GRIJĂ și COMPASIUNE, pe care le experimentez ca pe un dor profund de a înălța, vindeca și prospera. Prin urmare, este perfect posibil ca unii oameni, dacă sunt suficient de sensibili la frecvențele vibraționale ale conștiinței, să devină conștienți de prezența mea, de iubirea sau de forța mea vitală suplimentară, atunci când se află într-o stare de dorință conștientă, de căutare, de rugăciune pentru a mă cunoaște mai bine sau pentru a evolua din punct de vedere spiritual.

Când vorbesc despre frecvențele inferioare ale conștiinței care cauzează probleme pe Pământ, veți fi conștienți de acceptarea mea pe deplin înțelegătoare față de ele, pentru că acestea nu sunt decât o manifestare a luptelor dureroase și a suferinței oamenilor în timp ce încearcă să-și găsească drumul spre LUMINA SURSEI FIINȚEI lor. Eu vin la oameni – nu pentru a-i condamna – ci pentru a-i înălța și întări.

Eu îmi radiez Conștiința Christică către voi, primind și menținând numele voastre și forma spirituală în mintea mea atunci când îmi cereți ajutorul. Și, în funcție de receptivitatea ta și de eliberarea ta de impulsurile magnetice de “atracție – respingere”, o mică parte din Natura Divină a Ființei este absorbită de frecvențele vibraționale ale conștiinței tale actuale, care experimentează apoi un puternic sentiment de înălțare.

Prin urmare, ar trebui să vă fie clar că, pe măsură ce vă descărcați conștiința pământeană de sclavia sa emoțională prin respingerea mentală/emoțională a tiparelor de gândire emoțională pe care le percepeți ca fiind în afara armoniei cu Iubirea Divină, veți deveni tot mai conștienți de inspirația superioară care vă invadează mintea – chiar și plexul solar – oferindu-vă îndrumare în momente de nevoie, atunci când nu sunteți în stare să percepeți cursul corect de acțiune sau nu puteți să vă eliberați de gândirea emoțională egoistă atunci când reacționați la o situație problematică. Cu ajutorul meu, puteți trăi în două dimensiuni – cea a lumii fizice în care rezidă corpul vostru, care vă aduce experiențele voastre – și cea a punctului de vedere superior al Conștiinței Christice, care vă va permite să transcendeți gândirea egoistă și să iradiați gânduri și sentimente în situațiile voastre din acea stare de ființă pe care am numit-o “Împărăția Cerurilor”.

Nu sunt singur în această lucrare. Există nenumărate suflete foarte înalte, transcendente, spirituale, frumoase, iubitoare și inteligente, care posedă intrarea în dimensiunea Conștiinței Christice, care lucrează cu mine pentru a ajuta oamenii. Deși ne aflăm în dimensiunea Conștiinței Christice, suntem cu toții indivizi. Nu suntem replici unul altuia. Cu toții exprimăm Conștiința Cristică în moduri diferite și glorioase – accentul activităților noastre fiind pus pe fațete diferite ale creativității. Avem o imaginație puternică și suntem capabili să creăm și să aducem în formă vizibilă, individuală, în cadrul propriei noastre dimensiuni, acele lucruri care sunt mult dincolo de înțelegerea voastră actuală.

Veți auzi că, peste tot în lume, oamenii primesc inspirație și sunt conștienți de prezența lui Christos. Inspirația mea radiată către lume în acest moment, este primită de naturi și minți diferite. Datorită condiționării lor mentale anterioare, inspirația va conduce fiecare persoană pe o cale diferită. Mesajele pe care sunt capabil să le inserez în conștiința lor vor îmbrăca chipuri diferite. În unele cazuri, mesajele vor fi distorsionate în mod grosolan de către destinatarul care este receptiv din punct de vedere psihic, dar care posedă o minte ortodoxă ce se agață de pistele religioase bătătorite de altădată. Orice mesaj va fi interpretat în funcție de credințele deja stăpânite. Orice mesaj primit care ar putea contrazice credințele acceptate va fi îndepărtat în grabă din minte, iar autoritatea îi va fi atribuită lui Satana. Din acest motiv, a fost posibil să se ajungă doar la mintea deschisă și dornică de adevăr, mai degrabă decât la învățătura tradițională. Cu toate acestea, puteți fi siguri că mesajul meu personal îi va trezi întotdeauna pe oameni la nevoia urgentă de a se îndepărta de principiile restrictive și eronate ale tuturor dogmelor și religiilor instituționalizate. Mesajul va deschide canale de conștiință care vor duce la creșterea conștiinței spirituale. Îi va conduce pe oameni în dimensiuni din ce în ce mai înalte ale gândirii celeste, spre deosebire de conceptele pământești și materialiste. Va transmite o apreciere mai vie a adevăratei naturi a Sursei Ființei voastre și a universului în care trăiți în prezent.

Am profețit, pe când eram pe Pământ, că va veni timpul când voi reveni ca ” un fulger de la est la vest pe cer”. Aceasta a fost o descriere grafică a modului în care lucrez în prezent. Poate că, după paragraful de mai sus, veți accepta că “fulgerul” a lovit în întreaga lume într-o formă care să ajungă la cei care speră cu nerăbdare la întoarcerea mea. Adevărul meu este menit să înalțe și să ilumineze mințile celor care caută să trezească oamenii la numeroasele cauze ale mizeriei și ale viitoarei distrugeri a planetei. Nenumărate “suflete bătrâne” acționează dezinteresat în sute de moduri diferite pentru a ușura suferința oamenilor aflați în nevoie, dedicându-și toate energiile, timpul, statutul lor pământesc, pentru promovarea iubirii față de natură, față de animale, față de bunăstarea și protecția lor și față de sănătatea viitoare a planetei însăși. Deși aceste suflete minunate poate că nu sunt conștiente de acest lucru, niciuna dintre aceste preocupări nu a apărut din gândirea umană pământeană, orientată exclusiv spre nevoi egoiste, ci din dimensiunea Conștiinței Cristice, unde toate lucrurile vii sunt văzute ca fiind o expresie a Iubirii/Inteligenței Surselor întregii Ființe.

În această scrisoare vreau să explic clar că am venit prin intermediul acestor cuvinte pentru a ajuta oamenii receptivi din toate straturile societății – de la muncitor la general, de la funcționar la președinte – să lucreze în întregime din punctul de vedere al IUBIRII.

Există motive materialiste spirituale/științifice pentru care este absolut imperativ ca oamenii să își dedice toate energiile și sensibilitățile mentale și emoționale pentru a-și alinia și armoniza perfect acțiunile și reacțiile cu IUBIREA necondiționată – CONȘTIINȚA DIVINĂ.

A rămâne în starea de conștiință, care există în acest moment la nivel mondial, înseamnă a rămâne pe o pantă descendentă constantă spre nenumărate boli, nenorociri, răsturnări de situație și cea mai profundă suferință.

Bărbații și femeile pot trăi în două dimensiuni de existență în lumea voastră – fie exclusiv de la nivelul impulsurilor egoului, care sunt forțele de control din spatele și din interiorul tuturor fenomenelor cotidiene care alcătuiesc experiența zilnică umană – fie – poziționați mental/emoțional în Conștiința Divină, în timp ce corpurile lor încă mai trăiesc în planul pământesc.

Roadele conștiinței egoului sunt discordiile, perturbările, tulburările și anomaliile climatice, războaiele, dependențele de orice fel, sărăcia, bolile, crimele, jaful, minciuna, înșelăciunea, calomnia, defăimarea, gândurile mizerabile joase, gândurile invidioase, gândurile de mânie, irascibilitatea, proasta dispoziție, judecata, critica, sarcasmul, respingerea altor persoane etc.

Aceste frecvențe de conștiință aduc mereu “reflexii în oglindă” ale circumstanțelor și reacțiilor de sentiment care le-au dat naștere – și sunt supuse continuu la “maximele” și “minimele” împlinirii așteptărilor și dezamăgirilor, pendulând între fericire și mizerie.

Cei care, prin rugăciune, meditație, autodisciplină și determinare, reușesc să-și purifice conștiința de ego și să o ridice prin definirea și întreținerea unor gânduri de iubire din ce în ce mai sincere față de alți indivizi și față de lume în general, se ridică treptat în conștiință până la frecvențele vibratorii ale tărâmului Conștiinței Divine – Regatul Cerurilor, unde trăiesc confortabil și în largul lor, în armonie cu Legile Universale ale Existenței.

Astfel de oameni constată că, indiferent care ar fi problemele și agitația din lumea din jurul lor, ei sunt hrăniți, vindecați, protejați, îngrijiți și menținuți într- o perfectă liniște sufletească – cu condiția să rămână în cadrul frecvențelor spirituale de vibrație.

Atunci când se lasă atrași în dispute egoiste și în orice condiție umană negativă care implică oricare dintre atributele egoului, pacea dispare brusc și se trezesc prinși în frecvențele de conștiință ale vibrației care sunt alimentate de frecvențele de conștiință similare ale altor persoane din mediul lor.

Ei sunt ca o muscă prinsă într-o pânză de păianjen, iar lupta care urmează pentru a scoate gândurile din frecvențele inferioare ale vibrației conștiinței poate fi obositoare și dureroasă.

În astfel de momente, meditația și rugăciunea constantă, o cerere de ajutor, putere și îndrumare pentru a obține “atitudinile emoționale corecte” sunt singurele mijloace prin care un călător spiritual poate găsi drumul înapoi din câmpurile energetice coborâte care îl prind în capcană, spre o stare de armonie cu frecvențele de vibrație ale conștiinței cerești.

S-ar putea să credeți că, cele de mai sus sunt prea greu de înțeles și că nu sunt necesare în căutarea voastră de înălțare spirituală. Dimpotrivă, această înțelegere a naturii conștiinței voastre este extrem de importantă. Dacă vă veți găsi coborând în frecvențe de vibrație ale conștiinței coborâte și experimentând conflictul dintre ceea ce “simțiți în acest moment” și ceea ce știți că ar trebui să simțiți sau ați dori să simțiți – veți experimenta mai mult control dacă vă dați seama că suferiți pentru că ați permis ca frecvențele normale de vibrație ale conștiinței spirituale să scadă. Identificați motivul și duceți-l la Conștiința Divină pentru o rezolvare a conflictului interior. În timp, îndrumarea cu privire la atitudinile și afirmațiile corecte pentru a clarifica problema vă va fi oferită rapid ca răspuns la rugăciunea voastră.

Mai mult, pe măsură ce vă ridicați nivelul “frecvențelor de conștiință”, veți constata că sunteți întăriți în interior în spirit și în forța vitală – iar opusul se întâmplă atunci când vă aflați prinși în vibrații de conștiință mai joase, fie printr- o coborâre personală în frecvențe de gândire mai joase, fie prin faptul că sunteți atrași emoțional în ele prin comunicarea cu o personalitate negativă sau egoistă. Când se întâmplă acest lucru, veți experimenta o pierdere de energie.

Această pierdere de energie are ca rezultat o epuizare a energiei fizice din celulele corpului tău.

Prin urmare, atunci când porniți în mod deliberat într-o călătorie spirituală, ar trebui să vă vizualizați ca fiind un călător care se urcă într-un tren cu destinația aleasă de voi. Dacă, atunci când călătoriți, săriți pe fereastră la vederea unor văi înverzite sau a unor orașe incitante care vă oferă plăceri de un anumit fel și vă rătăciți pe șosele și drumuri îndepărtate de călătoria pe care ați întreprins-o inițial, vă va fi foarte greu să reluați acea călătorie inițială. În primul rând, va trebui să treceți printr-o curățare a energiilor de conștiință inferioară pe care

le-ați absorbit în timpul escapadelor voastre în alte zone de interes. Acest lucru poate dura mult timp și s-ar putea să trebuiască să treceți prin alte experiențe dureroase pentru a vă permite să treceți din nou prin curățarea necesară a conștiinței voastre. În tot ceea ce faceți în viață, fie avansați spiritual, fie vă deplasați în zone de conștiință dăunătoare căutării și călătoriei voastre pe termen lung către niveluri mai înalte de conștiință spirituală. Nu scapi niciodată de procesele conștiinței și nici de funcționarea inexorabilă a Legilor Existenței. Nu vă puteți pune viața în pauză în timp ce vă eschivați pentru a avea o mică aventură despre care credeți că nu va conta, deoarece nimeni nu va ști. Tot ceea ce faceți este o acțiune în conștiință și oricare ar fi ea – promotoare a bunăstării voastre sau contrară binelui vostru suprem – va avea repercusiuni de aceeași natură.

Totul în viața ta este legat de o altă activitate în conștiință. Nimic nu este izolat de orice altceva. Oamenii cred că ceea ce fac astăzi se află într-un anumit compartiment. Ei cred că “ziua de azi” devine ieri și este trecută, că nu poate avea nicio legătură cu “ziua de azi” a lor. Dar – din nefericire pentru ei – îl vor găsi apărând în experiența lor ca “timp de seceriș” peste șase luni, un an sau chiar zece ani – atunci când energiile conștiinței au atras ceea ce este necesar pentru a se manifesta în mod vizibil. Atunci oamenii se întreabă – de ce mi s-a întâmplat asta? De ce mie?

Trebuie să înțelegeți că, atunci când începeți o călătorie spirituală, ați pornit pe o cale care vă va ridica vibrațiile conștiinței la niveluri mai înalte. Neatenția și inconsecvența vă vor conduce într-o stare de oscilație între nivelurile de frecvențe vibratorii. Aceste perioade de inconsecvență sunt pline de durere emoțională. Pe măsură ce oscilați, impulsul inițial al energiei spirituale care vă înălța anterior viziunea spirituală, se stinge și, în cele din urmă, vă plângeți că vă este greu să vă întoarceți la rugăciune și meditație. Este dificil să stabilești contactul cu Conștiința Divină pe care îl puteai face înainte de a pleca într-o aventură plăcută care a dus la o scădere a frecvențelor conștiinței tale. În acest fel, cedând impulsurilor copleșitoare, vă îngreunați viața, parcurgeți un drum mai anevoios.

În același timp, impulsurile din conștiința ta indică faptul că anumite zone ale conștiinței tale umane au nevoie de rafinare. Impulsurile devin mijloacele necesare pentru a vă învăța o lecție importantă. De fapt, nimeni nu poate trece pe calea îngustă care duce spre “Împărăția Cerurilor” și să rămână acolo fără deviații sau abateri, până când nu a experimentat temeinic roadele impulsurilor sale ascunse. Experimentând pe deplin tot ceea ce au de oferit, oamenii ajung în cele din urmă să înțeleagă clar că acestea au fost ispite false – nu meritau durerea și efortul imens pe care îl implică revenirea din nou pe calea spirituală. Doar atunci când impulsurile adânc înrădăcinate au fost satisfăcute și rezultatele au fost imprimate în conștiință, se poate face o alegere mentală și emoțională deliberată de a trăi viața la un nivel spiritual superior. Când această decizie finală este luată în mod decisiv și pozitiv, fostele impulsuri sunt apoi șterse din conștiință.

Dar trebuie să vă spun că, atunci când faceți alegerea de a vă trăi viața la un nivel spiritual superior, nu ați ajuns neapărat la sfârșitul problemelor voastre. În ignoranța a ceea ce este real și fals în spiritualitatea superioară, vă puteți trezi atrași de diferite culte care vă vor conduce și mai departe într-un pustiu fără sfârșit.

Eu, Christos, am venit, prin intermediul acestor Scrisori, să vă arăt cum să alegeți cele mai înalte țeluri ale existenței voastre umane și adevărata voastră destinație finală în călătoria voastră cu “trenul” pământesc.

În căutările voastre spirituale, sunteți ca niște oameni cărora li se prezintă multe broșuri de călătorie frumos colorate care descriu plăcerile și luxul diferitelor stațiuni de vacanță exotice, unde vă puteți relaxa și reînnoi forțele. Un învățător spiritual vă prezintă ispita unei călătorii care duce la un scop specific – rezolvarea unei anumite probleme mentale/emoționale, în timp ce un alt învățător vă oferă un alt scop și o altă cale de urmat. Fiecare dintre acești profesori spirituali oferă ameliorarea unui anumit tip de durere și suferință umană pe care ei înșiși au experimentat-o în trecut și au depășit-o. Fiecare dintre ei a găsit în cele din urmă ușurare în felul său unic. Nu există nicio îndoială că toți au un mesaj valoros, de un fel sau altul, de împărtășit oamenilor care sunt dezorientați de problemele vieții și care nu știu încotro să se îndrepte pentru ajutor și alinare în existența lor dificilă.

Dar eu am venit la voi din cel mai înalt punct de vedere al existenței spirituale, universale, prin intermediul unei minți atent curățate și impregnate de viață spirituală și dedicate lucrării, pentru a transmite acest mesaj oamenilor care sunt pregătiți să îl primească.

Am venit la voi pentru a vă arăta cine sunteți cu adevărat în cele mai profunde adâncuri ale individualității voastre… și cine și ce puteți deveni. La fel de important, am venit să vă arăt mijloacele prin care se poate realiza tranziția de la conștiința umană la tărâmurile superioare ale conștiinței spirituale.

Când am fost pe pământ, am spus: “Eu sunt Adevărul

Calea și Viața’

Și așa am fost – și sunt.

În aceste Scrisori vă ofer Adevărul. Vă arăt Calea pentru a obține Viața Abundentă.

Este o slăbiciune pentru suflet să aibă nevoie de un alt agent ca “cârjă” spirituală, de aceea, a depinde chiar și de mine însumi trebuie recunoscut ca fiind o măsură temporară. Din acest motiv, depun toate eforturile prin intermediul Recorder-ului meu, pentru a vă permite să vă dați seama că adevăratul vostru sprijin, pilonul principal, “SURSA DE VIAȚĂ ȘI DE FIINȚĂ” sunt extrase direct din dimensiunea atotputernică a Conștiinței Universale în echilibru.

Am venit la VOI – voi, cei care citiți această Scrisoare – pentru a vă ajuta să găsiți VIAȚA mai abundentă și ceea ce am numit, când eram pe pământ, Împărăția Cerurilor.

Ce a însemnat această afirmație în termeni umani? Ce am vrut să spun când am spus “Viață mai abundentă”?

Îmi este mai ușor să vă descriu ce am vrut să spun pentru voi în 2001 decât a fost să o explic clar pentru oamenii din anul 1DC, dar știu că pentru mulți oameni ale căror percepții spirituale interioare nu au fost încă deschise, ceea ce voi spune va fi considerat fantastic.

Prin urmare – pentru a vă ajuta să înțelegeți – trebuie să vă reamintesc și să vă cer să realizați pe deplin – că nu sunteți corpuri care posedă conștiință – voi sunteți:

“Conștiința Divină individualizată în “ființe conștiente” separate și făcută vizibilă pe pământul vostru prin intermediul particulelor electrice atrase și legate între ele în elemente, pentru a vă da o formă vie vizibilă conform unui model fizic fundamental”.

Pentru a înțelege Adevărul Existenței și originile fizicalității voastre, trebuie să depuneți eforturi zilnice pentru a vă elibera de percepția pământeană limitată conform căreia corpul își primește “ființa” și este conceput și dezvoltat în întregime – și numai – în conformitate cu legi fizice/științifice de neschimbat.

În locul vechilor voastre convingeri umane limitate, trebuie să depuneți eforturi zilnice pentru a dezvolta o conștientizare puternică și clară a faptului că “realitatea voastră personală” – sufletul vostru – este extrasă direct din Întreaga Realitate – Sursa Ființei.

Corpul vostru fizic își trage și el Viața din Întreaga Realitate în momentul conceperii, dar este, de asemenea, temperat de planul inițial al ‘frecvențelor vibraționale ale conștiinței’ din care a fost conceput corpul vostru. El este constrâns și încapsulat tot mai puternic, pe măsură ce trec anii, de impulsurile emoționale magnetice de ‘atracție- respingere’ care controlează conștiința umană.

Ce vreau să spun cu asta?

Ceea ce vă voi spune are implicații enorme pentru viitorul omenirii – asta dacă aceia dintre voi care sunt capabili să facă acest lucru, vor depune toate eforturile pentru a înțelege.

De fapt, modul în care veți privi aceste Scrisori va determina cursul vieților voastre viitoare. Ele vor însemna pentru voi diferența dintre a rămâne blocați în parametrul vostru actual de frecvențe vibraționale ale conștiinței sau a avansa voi înșivă treptat spre niveluri mai înalte de conștiință și a produce copii care vor beneficia de pe urma exercitării cunoștințelor pe care sunt pe cale să vi le ofer.

Când eram pe Pământ, am făcut afirmația adesea repetată – dar niciodată înțeleasă -: “Ceea ce este născut din carne este carne – și ceea ce este nascut din spirit – este spirit”.

Am vrut să spun că unii oameni au o capacitate spirituală naturală de a se întoarce la frecvența originală a conștiinței spiritual-emoționale în care au fost concepuți – și, în anii următori, pot renaște – să preia o nouă conștiință mentală spirituală în aceeași frecvență spirituală de vibrație a concepției și ulterior, să trăiască, să evolueze și să lucreze din ea.

Frecvența originală a conștiinței spiritual-emoționale de concepție va deveni platforma pentru călătoria spirituală a copilului.

Cei concepuți doar din “dorințe trupești de poftă” au dificultăți în a percepe orice “adevăr” dincolo de dovezile urechilor, ochilor, pipăitului și mirosului lor.

Dacă vă îndoiți de cele de mai sus, faceți o pauză și reflectați asupra principiului invariabil al existenței: TOATĂ CREAȚIA este CONȘTIINȚA făcută vizibilă.

Fiecare ființă vie gândește și acționează doar din acel nivel de conștiință spirituală sau ego-conștiință în care locuiește.

Înainte de a avea loc concepția, sperma este impregnată de conștiința totală a bărbatului, viitorul tată, iar ovulul este impregnat de conștiința totală a femeii, viitoarea mamă.

În timpul actului sexual, au loc schimbări în conștiința mentală/emoțională a bărbatului și a femeii. Aceștia pot simți o aprofundare a iubirii, a grijii și a impulsului de a-și exprima dorința de o mai mare apropiere și armonie a spiritului – aceasta este o adevărată uniune spirituală/fizică. Alternativ, pe măsură ce dorința lor de unire unul cu celălalt se transformă într-o dorință tot mai puternică de satisfacție de sine – aceasta devine o activitate a egoului – care culege doar reacții ale egoului. Cu toate acestea, oricare ar fi starea de conștiință a participanților la actul uniunii, conștiința dorinței lor de a atinge punctul culminant suprem, se străduiește și conduce organele fizice să se miște într-un ritm care produce energie psihică/fizică ce urcă treptat în creier, creând un impuls tot mai înalt de energie vibrațională pentru a atinge un vârf de aproape delir și încântare, izbucnind într-o explozie de extaz momentan și împlinire glorioasă – și apoi urmează eliberarea și o coborâre treptată în conștiința umană din nou.

Chiar în momentul extazului/dezlănțuirii, conștiința umană se ridică pentru a atinge Forța Divină a Vieții care aprinde sperma la bărbat și ovulul la femeie. Este posibil ca concepția să nu aibă loc și atât sperma, cât și ovulul revin la conștiința fizică normală.

Atunci când concepția are loc, sperma pătrunde în ovul și ei se unesc în cele mai înalte vibrații ale Vieții Divine, în fuziune spirituală și fizică. În conștiința unită, și ei se înalță în propriul lor moment de echilibru și bucurie pentru a deveni una, atât în cadrul Vieții Divine Înseși, cât și în conștiința umană de tată/mamă.

Acest moment de “uniune a conștiinței” are loc în cea mai înaltă dimensiune a Conștiinței Vieții Divine și este un moment de bucurie inimaginabilă, pentru că cele două elemente, masculin și feminin, sunt din nou contopite, unite și fuzionate în echilibru pentru a deveni una pentru a produce un copil. Acest moment de unire este o reeditare a întoarcerii unei persoane la extazul glorios și inefabil al Conștiinței Divine a Echilibrului Universal.

Atunci când actul sexual este provocat de iubirea pură și sinceră dintre bărbat și femeie, conștiința umană unită urcă, în timpul actului sexual, la niveluri din ce în ce mai înalte de “frecvențe vibraționale ale conștiinței” până când sunt prinse în frecvențele vibraționale – ale Inteligenței Divine/Conștiinței Iubirii. Un astfel de copil, conceput în astfel de circumstanțe, este născut din spirit.

Îndrăgostiții știu când iubesc cu adevărat și vin unul la celălalt în tandrețe și iubire pură, pentru că un astfel de act sexual este un moment de unire a minții, emoțiilor și corpului, și persistă în conștiința lor după aceea, astfel încât le este greu să se despartă unul de celălalt. Ei sunt conștienți de o frumusețe transcendentă, de o reînnoire a iubirii emoționale – în loc de sațietate – și de o armonie atotcuprinzătoare. Acești bărbați și femei sunt uniți de Conștiința Divină.

Din păcate, CONȘTIINȚA EGO-ului lor personal poate, în cele din urmă, să păteze iubirea pe care au simțit-o unul pentru celălalt și, treptat, să o înlocuiască în mare parte, lăsându-i separați și singuri, triști și slăbiți emoțional/fizic, întrebându-se de ce o stare de iubire atât de frumoasă și înălțătoare a putut vreodată să se diminueze și să moară.

Aceste Scrisori pot fi mijlocul prin care ei pot depăși impulsul ego-ului și pot redescoperi dragostea lor anterioară la un nivel și mai înalt și mai spiritual. În acest caz, bărbatul și femeia vor deveni mai întregi ca niciodată. Acest lucru îi poate aduce sau nu împreună într-o nouă atracție sexuală care transcende orice altă atracție, în funcție de starea lor de conștiință – dacă ea însăși a depășit dorința de fuziune fizică.

Unirea fizică întreprinsă în orice altă emoție duce la o stare de “carne care intră în carne” și nu este decât o primire și o dăruire de frecvențe vibraționale pământești – frecvent negative – care produc progenituri asemănătoare ale unei astfel de uniuni. Chiar dacă nu se concepe un copil, un astfel de act sexual este dăunător pentru ambii parteneri, deoarece există un schimb și o absorbție în corp a energiei conștiinței fiecăruia, care, dacă este negativă – ostilă sau critică – poate fi dăunătoare pentru celălalt. Amintiți-vă că “energia conștiinței” este compusă din electro-magnetismul “Tatălui-Inteligență” și al “Mamei-Iubire”.

Schimbul de energie dintre partenerii sexuali este din aceeași energie din care se formează câmpurile mentale/electrice și emoționale/magnetice ale corpului. Totul este conștiință. Prin urmare, atunci când energiile de conștiință din fluidele corporale și atitudinile și gândurile mentale/emoționale sunt schimbate și absorbite, fiecare dintre voi afectează starea mentală/emoțională/fizică a partenerului.

Actul sexual, pentru a fi sănătos și dătător de viață, ar trebui să fie întreprins doar în cadrul unei iubiri adevărate, în care binele persoanei iubite este mai important decât binele celui care iubește.

Nu ar trebui să fie folosit niciodată pentru a vindeca rupturi sau răni emoționale.

Actul sexual poate fi un act de bucurie întreprins după o diferență de opinie și furie, în cazul în care a existat o iertare reciprocă sinceră și o restaurare completă a – și o iubire reînnoită pentru celălalt – dar niciodată pentru a acoperi rănile și a produce un fals sentiment de receptivitate emoțională în celălalt partener.

Fără îndoială, un astfel de raport sexual le va da o senzație temporară de bunăstare și bunăvoință trecătoare, deoarece energiile lor de conștiință vor fi fost ridicate la frecvențe vibraționale mai înalte – dar aceasta este doar o ALINARE TEMPORARĂ A CONȘTIINȚEI LOR PERSONALE.

Atunci când partenerii se duc unul la celălalt purtând încă resentimente ascunse sau gânduri critice denigratoare la adresa celuilalt, aceste forme negative de conștiință sunt transmise în câmpurile electro-magnetice ale partenerului și creează un sentiment de tulburare interioară de care partenerul nu este pe deplin conștient. Cu toate acestea, relația se erodează treptat, fără ca vreunul dintre parteneri să fie pe deplin conștient că acest lucru se întâmplă. Acesta este motivul pentru care atracția fizică dintre parteneri se diminuează și moare. Ea este distrusă de gânduri și sentimente critice negative ascunse care, încetul cu încetul, îl afectează profund pe celălalt la fiecare nivel al ființei sale.

Pe măsură ce frecvențele lor de vibrație scad, ei se vor vedea atrași de gândurile și sentimentele care anterior îi împingeau să se certe cu alte persoane și, în consecință, problemele se vor repeta zi de zi. Atunci când oamenii folosesc sexul ca pe un panaceu – acesta devine o frustrare și se instalează deziluzia, ceea ce duce la pierderea respectului și a iubirii unul față de celălalt.

Prin urmare, este esențial ca oamenii să înțeleagă că certurile și disputele apar din propriile impulsuri ascunse ale conștiinței ego-ului care preia controlul asupra sentimentelor lor de iubire – iar impulsurile ego-ului trebuie vindecate înainte ca cuplurile să poată atinge un nou nivel de înțelegere reciprocă, considerație și iubire consecventă unul față de celălalt.

Nu numai atât, dar starea de conștiință a fiecărui partener afectează în cele din urmă mediul, condițiile de viață și succesul sau lipsa acestuia în viața de zi cu zi. De asemenea, îi afectează și pe copii, creând o familie de cooperare reciprocă și modele mentale/emoționale sănătoase – sau familia disfuncțională, în care niciun membru nu se află într-o adevărată simpatie sau acceptare din partea celuilalt.

Se poate spune că condițiile de succes sau disfuncționalitate ale familiei apar pur și simplu din caracterele lor înnăscute și din modul în care se comportă în rolurile lor zilnice. Este perfect adevărat că viața de familie este un produs al caracterului și al performanței, dar vreau să luați în considerare familia disfuncțională care se destramă. Parteneriatul și conviețuirea sexuală iau sfârșit, părinții se îndepărtează unul de celălalt – și trec la vieți cu totul noi pentru că au reușit să se desprindă de conștiința nesănătoasă sau critică pe care o absorbeau în timpul actului sexual. Dacă este suficient de puternic pentru a face acest lucru, fiecare partener descoperă un “nou sine”, își construiește un nou mediu și merge mai departe spre un nou succes.

Cu toate acestea, acei parteneri care trăiesc cu adevărat îndrăgostiți unul de celălalt, luând în considerare împreună nevoile celuilalt, dând și primind în echilibru egal, oferind sprijin emoțional atunci când este nevoie sau sfaturi pline de iubire (nu doar sfaturi) atunci când acestea sunt cerute, vor descoperi că familia este unită prin absorbția energiilor conștiinței dinamice a fiecăruia.

În lumina paragrafelor anterioare, se poate înțelege acum că înainte de actul sexual nu ar trebui să existe niciodată un sentiment de supărare, ostilitate îngropată, dispreț, denigrare. Orice astfel de sentimente trebuie să fie pe deplin rezolvate înainte de reluarea actului sexual. Într-o relație în care discuțiile și libertatea de exprimare sunt acceptate ca fiind normale, fiecare partener ar trebui să reziste actului de iubire sexuală până când nu se va fi creat o puternică interforță de iubire receptivă, iar conștiința ambilor parteneri se află într-o stare de echilibru pur.

În ceea ce privește violul – acesta este cel mai atroce act împotriva unei alte persoane și își va atrage la sine propriile recompense juste la un moment dat în viitor. El pornește de la o conștiință a ego-ului deosebit de deformată și distorsionată. Frecvențele vibrațiilor conștiinței unor astfel de oameni sunt atât de joase și apăsătoare încât sunt distructive la nivel personal.

În vremurile de odinioară, societatea era continuu învățată și instruită. În țările occidentale, cele Zece Porunci erau prezentate pe bună dreptate ca fiind adevăratele fundamente ale unei culturi civilizate și umanizate, care predau stăpânirea de sine și care erau ușor de acceptat de toate religiile din întreaga lume.

Astăzi, odată cu întărirea conștiinței ego-ului datorită influenței industriei de divertisment și a mass-mediei, poftele ego-ului dețin controlul.

De asemenea, trebuie să înțelegeți – și să acceptați – că energiile conștiinței sunt energii la fel de reale și active ca și energiile de căldură și sunet. La fel cum undele sonore pot pătrunde în anumite substanțe, la fel și energiile conștiinței unei persoane infectează ca un virus energiile conștiinței unei alte minți cu propriile tendințe brutale. Poate că aceste energii nu se exprimă exact în același mod ca și violatorul, dar fiți siguri că energiile de conștiință transmise implantează o nouă idee sau un nou sentiment în interiorul unei părți nevinovate. Oamenii voștri de știință nu sunt pregătiți să creadă în telepatie, dar telepatia este un fapt de viață, deși activitatea conștientă plictisitoare poate fi atât de orientată spre sine încât să nu recunoască faptul că noile impulsuri au provenit din mintea altcuiva.

Nu voi mai spune mai multe despre acest subiect, cu excepția avertizării celor care ocupă poziții înalte în biserică, lege și guvern, care nu-și îndeplinesc responsabilitățile față de oameni în acest moment critic. În cele din urmă, ei vor percepe enormitatea lipsei lor de performanță morală în timp ce își îndeplinesc îndatoririle pământești. Ei vor simți cum amprenta vieților celor care au fost răniți și distruși din cauza neglijenței lor morale, se va răsfrânge asupra propriilor lor vieți. TOATE acțiunile au repercusiuni similare.

Poate că acum vă veți da seama de ce actuala tendință sexuală din lume cauzează cele mai cumplite condiții la nivel mondial. Ca să înțelegeți pe deplin despre ce vorbesc, vreau să vă străduiți să VIZUALIZAȚI și să REALIZAȚI că Natura Conștiinței Divine a Echilibrului Universal este o Putere nelimitată, deoarece echilibrul-armonia apare din constrângerea egală între impulsurile universale ale: bărbatul și femeia, inteligența și iubirea, voința de a experimenta și voința de a rămâne supus,

dorința de a fi activ și dorința de a se abține și de a menține status quo-ul, pentru a forma legături și stabilitate.  Aceste IMPULSURI primare ale Ființei, așa cum am explicat în Scrisoarea 4, sunt “Realitatea” care a dat viață, formă, chip, ființă tuturor lucrurilor vizibile.

Această dimensiune este o stare de frumusețe, de bucurie, de armonie, de extaz rapitor, de reverență, de inteligență, de iubire. Este tot ceea ce poate demonstra pământul – dar la o scară care depășește chiar și cea mai îndepărtată concepție a voastră.

Încercați să preluați în conștiința voastră semnificația celor două paragrafe de mai sus. Înțelegerea și însușirea acestui înțeles, vă va schimba întreaga perspectivă asupra originilor voastre divine și asupra existenței înseși. În aceste paragrafe direct de mai sus, v-am descris – natura și esența VIEȚII – care intră în acțiune în spermatozoid și ovul atunci când se unesc pentru a da formă unui copil.

Acesta este adevărul vostru, realitatea voastră, sufletul vostru, psihicul vostru, starea voastră cea mai profundă de a fi. Instinctiv sunteți conștienți de acest lucru. Copilul este întruchiparea bucuriei. Bucuria pe care o exprimă pe măsură ce își dezvoltă conștiința relațiilor și a mediului în care trăiește, provine din puțul adânc al VIEȚII Divine care l-a crescut celulă cu celulă, conform instrucțiunilor genetice, până la forma sa actuală.

Care este diferența dintre suflet și psihic? Voi explica acum diferența pe care psihologii voștri pământești o pot contesta, dar, cu toate acestea, acesta este adevărul. Sufletul este “Flacăra Divină” – o metaforă folosită pentru a descrie esența Vieții Divine care este atrasă în ființa individuală în momentul concepției. FORȚA VIEȚII ia forma personală și eliberează energia ‘forței electrice de activitate’ și impulsurile magnetice de ‘atracție – respingere’ pentru a se angaja în lucrarea complexă de construcție a corpului.

Prin urmare, aveți, în miezul ființei voastre, sufletul vostru – Realitatea divină aceasta este Inteligența Divină/Iubirea Divină care este puternicul Impuls Divin de a crea, crește, hrăni, îngriji, vindeca, proteja, satisface orice nevoie, în cadrul unui sistem de lege și ordine perfectă.

Aceasta este Realitatea care este sufletul vostru.

Prin urmare, atunci când ați depășit impulsurile ego-ului și ați invitat SUFLETUL să dețină supremația în gândurile și sentimentele voastre, veți fi impulsionați să exprimați toate Impulsurile Divine descrise mai sus. Veți fi stăpâniți de dorința de a promova doar binele suprem al tuturor ființelor vii și al universului însuși. Veți fi devenit un adevărat mesager din partea Conștiinței Divine, exprimând toate calitățile Sale de Ființă.

Până la acel moment de reunificare a sufletului cu Conștiința Divină, psihicul ocupă cele mai profunde cotloane ale conștiinței tale umane și își trage conștiința din sufletul tău. Este instinctul ascuns din interiorul vostru, care deosebește binele de rău.

Ego-ul se formează, de asemenea, în momentul concepției.

Pe măsură ce copilul se dezvoltă, ego-ul începe să se facă simțit. Este fundamentul ego-ului tău uman, care îți conferă individualitate. Este energia conștiinței tale umane.

Aceasta vă face să vă deosebiți și să fiți unic față de toți ceilalți.

Pentru a vă păstra individualitatea, ego-ul trebuie să vă protejeze de orice fel de atac din exterior și trebuie să vă ofere ceea ce aveți nevoie pentru a vă ajuta să prosperați, să înfloriți, să creșteți și să fiți fericiți.

Acest lucru este ordonat de Divinitate și nu trebuie tratat cu dispreț. Ego-ul constituie un nucleu “atotimportant” și foarte necesar al conștiinței de creație, dezvoltare și creștere.

Ego-ul este guvernat exclusiv de curentul electric al conștiinței de activitate – impulsul “mișcă-te/acționează”, evident în toate ființele vii, chiar și în plantele care se întorc și își etalează frunzele pentru a prinde soarele în cel mai bun mod posibil. Aceasta este o mișcare concepută în câmpul electric “mișcă- te/acționează” și în câmpul emoțional “unire-dorință” din conștiința plantei pentru a permite plantei să crească și să se bucure de căldura soarelui. Ego-ul din fiecare ființă vie este sediul doar al “conștiinței pământești”. Nu se aseamănă în niciun fel cu Realitatea Divină care constituie sufletul. Impulsul ego-ului, impulsul care este îndreptat exclusiv spre obținerea a ceea ce dorește pentru a face fericită entitatea individuală și pentru a o proteja de atac pentru a-și asigura supraviețuirea, și care va călca în picioare alte entități sau specii pentru a-și atinge scopurile, aparține doar dimensiunii terestre. Această forță a ego-ului este activă în fiecare ființă vie, de la cea mai mică amibă până la cel mai puternic rege.

Am putea numi impulsul Ego-ului – protectorul și dictatorul Universului viu.

În acest punct, majoritatea oamenilor din lumea voastră de astăzi devin confuzi atunci când contemplă posibilitatea existenței unui “Dumnezeu”. Ei trec în revistă activitățile diverselor specii conduse de conștiința ego-ului lor, una hrănindu-se cu alta pentru a obține hrană, iar acești oameni decid că această “sălbăticie” trebuie să fie opera creatorului.

Cum poate fi atunci creatorul un “Dumnezeu al iubirii”?

Aceasta este una dintre neînțelegerile și credințele greșite pe care aș dori să le spulber. Scopul meu este ca toți oamenii să ajungă să înțeleagă că: întregul univers are, la bază și la temelia tuturor lucrurilor, Forța Divină a Vieții, care inspiră și respiră prin întreaga creație. Este Echilibrul ascuns, dar puternic, din care toate lucrurile au luat ființă, formă și chip.

Este “spațiul oamenilor de știință” în care se desfășoară “Mișcarea și legătura dintre particulele electrice”. Este atât “baza existenței” impenetrabilă și veșnic necunoscută, cât și Sursa ascunsă a întregii substanțe a tuturor lucrurilor din univers.

Ego-ul este instrumentul Creativității Divine pentru a produce individualitate din UNITATEA PROPRIEI SALE FIINȚE.

Ceea ce urmează să spun va fi contestat cu vehemență de oamenii voștri de știință – cu toate acestea, mă refer la sufletele acelor ființe “pământene” al căror intelect este suficient de evoluat pentru a dezbate și a decide asupra unui curs de acțiune și – chiar și cu o înțelegere doar parțială – pentru a răspunde intuitiv și inteligent la ceea ce se întâmplă în mediul înconjurător. Aceste entități ale tuturor speciilor mai avansate sunt geniul speciei lor. Nu judecați dezvoltarea interioară a niciunei specii, umane sau de altă natură, după corpurile lor fizice exterioare. Toate ființele vii sunt individualizate din aceeași Viață Divină.

Unele psihicuri sunt capabile, prin câmpurile lor mentale/emoționale din ce în ce mai spiritualizate, să privească dincolo de conștiința ego-ului și să se angajeze în acte de bunăvoință și de grijă față de aproapele, care nu pot proveni decât din impulsurile sufletului, inspirate de Realitatea Divină. Prin urmare, ar trebui să se acorde cel mai mare respect și considerație tuturor ființelor vii.

Acolo unde specia a evoluat până la punctul de a formula idei și gânduri clare și de a le transpune în sunete și cuvinte – iar dezvoltarea spirituală a psihicului poate pătrunde în conștiința ego-ului – psihicul începe să pună întrebări:

“Este asta tot ce există în viață? Care sunt scopurile vieții noastre?” etc.

Atunci când se întâmplă acest lucru, sufletul începe să impresioneze psihicul cu o nevoie urgentă de a ajunge la Sursa Ființei sale, despre care instinctiv știe că există și că este adevăratul său cămin și loc de odihnă. Dorința ascunsă, dar continuă, a sufletului de a se reuni cu Sursa sa de Ființă poate fi acum simțită de către psihic.

Dacă există oameni care nu ajung niciodată la această dezvoltare vitală în viața lor, aceasta se datorează faptului că procesele mentale/emoționale ale ego-ului lor sunt atât de puternic orientate spre exercitarea inteligenței și a rațiunii, încât atunci când alți oameni pun întrebări precum : ‘Cum a început viața? Există Dumnezeu?

Cum a fost proiectat și creat un univers atât de minunat?”, ego-ul celui care nu caută și nu crede este conștient doar de propria omnipotență și își propune să infirme existența unei dimensiuni superioare din care Pământul ar fi putut lua formă. El respinge vocea sufletului transmisă prin intermediul psihicului și, cu fiecare argument, se înglobează tot mai ferm în percepțiile lumii materiale și vizibile, care reprezintă singura lor siguranță.

Prin urmare, sufletul rămâne încarcerat în lanțurile electrice/magnetice mentale/emoționale ale ego-ului, iar mintea umană rămâne convinsă că nu există suflet – că dimensiunea terestră a existenței și forța vitală fizică sunt singurele realități.

Dacă mintea unor astfel de oameni este hotărâtă să respingă orice șoapte inspiraționale venite din partea psihicului/sufletului, corpul suferă de afecțiuni minore, relațiile sunt tensionate și, în general, viața este stresantă; poate urma o boală. Acest lucru se datorează faptului că o astfel de persoană se bazează doar pe resursele limitate de energie extrase din alimentele pe care le bagă în gură. Această energie provine dintr-un proces chimic și nu de la Sursa întregii vieți.

În timp ce v-ați extras viața inițial din Realitatea Divină și aceasta v-a dat ființa, vă extrageți energia fizică și din alimente și din procesele digestive care produc enzime pentru a descompune alimentele într-o formă utilizabilă care să hrănească celulele fizice din tot corpul și mintea voastră. Aceasta este viața corpului.

Mulți oameni trăiesc și mor trăgând exclusiv energia derivată din procesele lor fizice.

Tipul și cantitatea de energie extrasă din procesele fizice este foarte mult afectată de câmpurile mentale/electrice și emoționale/magnetice ale entității vii.

Aceste câmpuri electrice și magnetice care înconjoară fiecare ființă vie, de la o amibă la elefant și ființă umană, sunt radiațiile personale ale Forței de Viață din suflet, combinate cu radiațiile personale de “conștientizare-trezire” ale activității mentale/electrice “mișcă-te/acționează” ale entității și cu impulsurile sale emoționale/magnetice de “atracție-respingere”. Aceste câmpuri electrice/magnetice sunt profund afectate de toate gândurile și sentimentele care trec prin mintea și emoțiile entității. La rândul lor, “câmpurile” afectează profund procesele fizice ale corpului însuși. Ele ridică sau scad starea de sănătate a corpului în funcție de starea conștiinței personale – fie că aceasta este în armonie cu radiațiile Forței de Viață ale Inteligenței Divine/Iubirii, fie că se află în conflict cu ele din cauza unor impulsuri egoiste.

O entitate mizerabilă se ofilește și moare. O entitate fericită înflorește. Acesta este un fapt de bază al existenței. În ultimă instanță, fiecare entitate vie se hrănește cu propria stare interioară de mulțumire sau de frustrare.

Puteți vedea adevărul acestei afirmații în dezvoltarea fizică și a conștiinței unui copil.

Un copil mulțumit și fericit înflorește, râde ușor, este plin de bucurie. Contactul cu o mamă iubitoare, sporește starea de bine a copilului. Radiațiile de iubire și mulțumire de la mamă la copil hrănesc radiațiile de conștiință ale micuțului și, la rândul lor, construiesc putere în corpul micuț.

Pe măsură ce copilul se dezvoltă, personalitatea sa în curs de dezvoltare începe să “coloreze” radiațiile sufletului său cu o forță de conștiință luminoasă sau întunecată, care fie îi reîntărește sănătatea, fie o sărăcește.

O persoană cu un puternic simț psihic poate vedea câmpurile electromagnetice devenind slabe atunci când un individ sau un animal este epuizat de energia câmpului, deși în acel moment, nici individul, nici animalul nu pot înregistra o boală fizică. Poate trece o zi sau două până când corpul însuși începe să manifeste epuizarea energiei conștiinței sub o formă de epuizare sau boală.

Aveți pe Pământ oameni care au dezvoltat echipamente pentru a înregistra acest fenomen, iar în anii următori, aceasta va fi metoda recunoscută de diagnosticare și tratare a unei afecțiuni care se apropie. Mai mult, pe măsură ce tehnologia cunoașterii spiritual-științifice evoluează, starea mentală/emoțională exactă responsabilă de epuizarea fizică va fi dezvăluită mai întâi sub hipnoză și înregistrată electronic în frecvențe de vibrație pe ecrane.

Aceasta va fi urmată de o investigație electronică care va descrie pe ecrane similare frecvențele de vibrație ale diferitelor părți ale corpului. Acest proces va implica schimbări de culoare, deoarece fiecare model de conștiință se manifestă mai întâi atât în frecvențe de vibrație, cât și în culori. Prin compararea frecvențelor de vibrație mentale/emoționale cu frecvențele de vibrație ale părților corpului, se va identifica cu precizie organul epuizat energetic – împreună cu cauza mentală/emoțională.

Psihiatrii nu vor mai cerceta experiențele trecute, sondând, catalogând, producând declarații cu privire la originile sau cauzele probabile ale tulburărilor mentale/emoționale/fizice și oferind apoi raționamente umane cu care să le combată.

Adevărul despre starea spirituală a “omului interior” va fi dezvăluit în mod clar și va pune bazele sigure ale instrucției spirituale necesare și ale lucrului meditativ și mental care trebuie făcut pentru a-i permite să-și recapete sănătatea, vitalitatea, noi perspective și obiective – și o capacitate tot mai profundă de iubire necondiționată.

Firește, nu se vor mai folosi medicamente pentru a ridica radiațiile de conștiință ale bolnavului, deoarece epuizarea vieții divine – energia sufletească – este responsabilă de boală. El sau ea va fi învățat(ă) cum să ridice în mod deliberat, sistematic, frecvențele de vibrație ale zonei afectate a corpului și cum să facă față circumstanțelor personale care provoacă disconfortul psihologic și epuizarea energiei sufletești. De asemenea, pacientul va fi ajutat în mod dramatic de un aflux de energie divină din mâinile celor care sunt adevărate canale de viață spirituală pură. Cu ajutorul procedurilor de revitalizare, a noilor percepții și a controlului asupra impulsurilor egoului, starea fizică se va remedia rapid, în câteva zile – dacă nu chiar imediat.

Cu toate acestea, citind aceste Scrisori, puteți începe să vă faceți propria vindecare. Primordiale în autotratamentul vostru trebuie să fie aceste instrucțiuni referitoare la Realitatea Divină care dă putere existenței și la modul corect de a vă acorda cu Ea și de a atrage Viața Divină în procesul de vindecare.

Atunci când începeți să atrageți Viața Realității Divine prin intermediul căutării spirituale, punând întrebări, meditând, citind și rugându-vă, începeți să vă deschideți psihicul din visarea pământească închisă în conștiința egoistă; atrageți în minte și în emoții natura Realității Divine Înseși. Tot ceea ce trece prin mintea și emoțiile voastre este transmis în câmpurile electro-magnetice care vă înconjoară. Acestea contribuie la puterea voastră. Pe măsură ce câmpurile voastre electro-magnetice sunt energizate de puterea pe care o atrageți din Realitatea Divină, puterea este transmisă înapoi în corpul vostru fizic și fiecare organ devine din ce în ce mai sănătos, iar orice disfuncționalitate este eliminată treptat. Este vital să vă amintiți aceste procese fizice/ câmpul electro-magnetic, deoarece cunoașterea lor vă va inspira și încuraja meditația zilnică și armonizarea cu Realitatea Divină.

Dacă cercetarea și meditația voastră sinceră sunt îndreptate spre ADEVĂRUL FIINȚEI și nu spre unele forme de credință religioasă pământeană, sau spre o “spiritualitate” superficială și falsă sau spre orice obiecte materiale despre care credeți că posedă “puteri”, veți constata că, treptat, propria voastră natură se schimbă și începeți să fiți conștienți de unicitatea și de nevoia de ele – de cercetare și meditație – așa cum nu ați mai fost niciodată. Deveniți mai empatici, mai înțelegători, mai grijulii, mai plini de compasiune și mai blânzi. De fapt, calitățile sufletești ale Vieții Divine încep acum să vă controleze impulsurile naturale ale ego-ului pentru satisfacție și autoapărare.

Vreau să vă avertizez că acum veți fi intrat într-o perioadă nouă și dificilă – o eră de conflict între impulsul ego-ului, care a insistat în mod obișnuit să își satisfacă “dorințele”, poate în detrimentul altor persoane, și psihicul-suflet care începe să realizeze că “iubirea este legea” și că drepturile altor persoane trebuie să fie echilibrate în mod egal cu drepturile sinelui – ego-ul. Pe măsură ce psihicul absoarbe tot mai mult din suflet – Realitatea Divină în conștiința sa, vechea unitate a ego-ului începe să se elibereze și conflictul interior zilnic devine și mai intens.

Sufletul-psihic, care lucrează acum prin minte și inimă, descoperă că pune în balanță nevoile altora cu validitatea propriilor nevoi și devine împovărat și obosit de lupta internă nesfârșită de autoîntrebare și autojudecare. Atunci când psihicul ajunge în acest punct de percepție, aceasta indică faptul că atracția conștiinței umane se subțiază într-o asemenea măsură încât sufletul se apropie acum de Realitatea Divină și se reunește cu ea.

Sufletul recunoaște, prin intermediul psihicului, că iubește IUBIREA DIVINĂ, care este Realitatea Divină, mai mult decât iubește orice lucru pământesc și că tânjește să fie pe deplin unit cu SURSA FIINȚEI sale.

În cele din urmă, psihicul își abandonează impulsurile conștiinței ego-ului în fața Realității Divine și imploră să i se permită să renunțe la “ego” – să treacă prin moartea egoismului. Acest lucru se întâmplă atunci când oamenii ating cu adevărat apogeul vieții lor spirituale și au nevoie, de obicei, de un maestru spiritual care să-i ghideze în acest sens.

Această “moarte a sinelui” nu ar trebui niciodată să fie întreprinsă ca mijloc de a obține o mai mare înțelegere spirituală. Este extrem de periculoasă și nu va reuși să obțină o viață spirituală sau pământească mai mare. Va fi foarte distructivă pentru psihic și ego înainte de vreme.

Va împiedica întregul proces de dezvoltare sufletească-psihico-ego-fizică.

Nimeni nu ar trebui să nutrească un astfel de gând pentru a fi mai avansat în percepția spirituală și în adevăr. Un astfel de act de “voință” va fi autodistructiv, deoarece se naște în întregime din impulsul ego-ului de a fi mai important din punct de vedere spiritual.

Atunci când această experiență de a stăpâni ego-ul are loc la momentul potrivit – în modul potrivit – sufletul, prin intermediul psihicului, este liber, în mare măsură, să comunice direct cu Realitatea Divină, deoarece pălăvrăgeala continuă a “conștiinței ego-ului” este potolită. Atracția pământului nu mai este primordială. Ambiția egocentrică dispare; dorința de posesiuni personale se dizolvă.

Pacea domnește în minte. Sufletul, care acum vorbește clar prin intermediul psihicului, tânjește să înalțe, să hrănească, să contribuie la creșterea altor suflete, să educe, să încurajeze și să îngrijească cu înțelegere și tandrețe, fără nicio dorință de răsplată sau de mărire de sine.

Pe măsură ce sufletul este atras într-un contact și o armonizare din ce în ce mai strânsă cu Realitatea Divină, singurul său scop pământesc este acela de a trata vecinul sau alți oameni cu același tip de preocupare și considerație de care are nevoie pentru ca el însuși să înflorească și să fie mulțumit. A dărui devine la fel de ușor ca și cum ai respira – în cele din urmă, devine un privilegiu să lucrezi pentru și cu alți oameni pentru promovarea binelui lor suprem. Aceasta este Iubirea Divină în acțiune.

Cu toate acestea, nu există sentiment în Realitatea Divină. Intenția din spatele individualizării a fost aceea de a permite Realității Divine însăși să își experimenteze propria Natură de creativitate, bucurie și împlinire personală.

Prin urmare, când eram pe Pământ, am trasat destul de clar limitele dintre a da și a primi atunci când am spus: “Fă-le celorlalți ceea ce ai vrea ca ei să-ți facă ție”. Această afirmație a fost un avertisment plin de iubire că așa cum semeni, așa vei culege. A fost, de asemenea, o îndrumare de comportament. Dacă faceți altora ceea ce ați dori să vi se facă vouă înșivă, atunci puteți fi siguri că acționați doar din punctul de vedere al iubirii. Dacă ceilalți nu vor, ceea ce ți-ar plăcea să ți se facă ție – atunci trăiești prin încercare și eroare; tu ai făcut un pas pozitiv spre îndeplinirea unui act de iubire adevărată și, dacă este respins, ți-ai dat ocazia să afli ce ar fi mai mult apreciat în viitor. În acest fel creșteți în actul de iubire. Am mai spus: “Iubește-ți aproapele așa cum te iubești pe tine însuți”. Aceasta însemna că ar trebui să ai aceeași preocupare pentru confortul aproapelui tău ca și pentru al tău.

Înseamnă, de asemenea, că tot ceea ce le dorești celorlalți oameni, ai fi fericit să ți se întâmple și ție în același mod. Înseamnă că trebuie să gândești despre ceilalți ceea ce ai fi fericit ca ei să gândească despre tine! Înseamnă că întreaga ta conștiință trebuie să fie îndreptată spre grija, preocuparea față de ceilalți, indiferent de ceea ce ar putea face ei de vătămător împotriva ta. Toate ființele umane trăiesc într-o junglă de dorințe umane, obiective, slăbiciuni, dezamăgiri, furie și frustrări. Din această conștiință în război ies multe răspunsuri și acțiuni slabe și prost judecate.

De aceea, priviți fragilitatea, iertați-i lipsa de bunătate și lăsați-o să se întoarcă în neantul din care a ieșit. Singurul ADEVĂR și REALITATE în viața voastră este Conștiința Divină Inteligența/Iubire. Țineți-vă de această realizare în orice moment.

Pentru a găsi Împărăția Cerurilor, în care sufletul este în armonie cu Realitatea Divină, trebuie să vină un moment în dezvoltarea voastră în care nu mai doriți să fiți atrași în percepțiile și conștiința pământeană a ființelor umane unele față de altele. Tânjești să te retragi cu totul și să te concentrezi asupra răspândirii către ceilalți a propriului tău contact cu Realitatea Divină. Aveți grijă să nu forțați calea voastră spirituală asupra celorlalți, indiferent dacă ei înșiși sunt sau nu pe calea spirituală.

În același timp, trebuie să vă păstrați propria seninătate, nepermițându-le celorlalți să profite de natura voastră bună. Trebuie să trasați clar liniile de demarcație între bine și rău – împiedicați egoismul altora să invadeze intimitatea voastră, ceea ce este de natură să vă distrugă liniștea sufletească.

Pentru a vă asigura acest lucru, nu este nevoie ca conștiința voastră egoistă să își asume din nou dominația. Vă puteți păzi liniștit intimitatea. Vi s-a dat inteligența pentru a realiza acest scop necesar cu cel mai înalt grad de IUBIRE. Amintiți-vă că edificiul spiritual al vibrațiilor conștiinței care au fost construite din contactul vostru cu Realitatea Divină și din modul vostru zilnic de gândire, de simțire și de viață, trebuie să fie sacru și trebuie să aveți grijă să nu fiți prinși din nou în capcana vibrațiilor inferioare ale gândurilor și reacțiilor celorlalți.

În orice moment, cel mai înalt scop al tău pe pământ este să promovezi cea mai înaltă BUNĂTATE terestră și spirituală a oricărei alte entități vii – umane și mai puțin umane. Nu coborând la nivelul vibrațional al celor care au nevoie, ci întinzând mâna și oferind înțelepciunea care v-a adus în sanctuarul vostru – sfânta ta sfințenie în minte, emoții și condiții de viață – dacă există dorința de a asculta și de a accepta. În caz contrar, păstrați-vă liniștea.

Simpatia și compasiunea trebuie să fie detașate. Empatia vă va trage în jos și vă va îngloba vibrațiile conștiinței spirituale în nivelul vibrațional uman. Acest lucru va crea, eventual, conflicte acolo unde intenționai sincer doar să ridici și să vindeci. Evitați acest lucru, deoarece vă va epuiza energiile și vă va înfrânge scopurile spirituale.

IUBIREA pură este preocupată doar de înălțare și progres spiritual, de vindecare și de realizarea “Împărăției Cerurilor”. IUBIREA divină este un sentiment cald și plin de compasiune – încărcat în primul rând de dorința de a-i permite persoanei iubite să: crească, să creeze, să fie hrănită și să-i hrănească pe alții, să fie vindecată și să-i vindece pe alții, să se educe și să-i educe pe alții, să se protejeze și să-i protejeze pe alții, să-și satisfacă nevoile și ca el să satisfacă nevoile celorlalți, toate acestea într-un sistem clar de lege și ordine.

Aceasta este IUBIREA/LEGEA DIVINĂ în acțiune.

Atunci când scopul vostru cel mai înalt a devenit Scopul Divin în acțiune, ego-ul, nucleul individualității voastre, este acum controlat de sufletul vostru. impulsul ego-ului devine adevăratul tău apărător și adevăratul protector al confortului tău personal – dar acum lucrează în întregime în armonie cu directivele sufletului tău care își trage natura din Realitatea Divină.

Repet – nu există sentimente în Realitatea Divină, nu există nici o eliminare a granițelor care asigură legea și ordinea, pentru a se potrivi cerințelor egoistului, nu există nici o “cedare” ușoară și nici o cedare în fața încăpățânării celorlalți.

În orice moment, trebuie să se țină cont de faptul că TOȚI OAMENII trebuie să se respecte unii pe alții. Ei trebuie să respecte drepturile celorlalți la intimitate, siguranță, liniște sufletească și armonie. În cazul în care apar diferențe, acestea pot fi rezolvate, cu respect reciproc. Cu cât ești mai evoluat spiritual, cu atât mai mult vei respecta cele mai înalte și cele mai joase straturi sociale, socotindu-le egale – “nu în fața lui Dumnezeu”, cum le place oamenilor să spună, ci în cadrul propriei tale percepții spiritualizate a egalității fundamentale a sufletelor din toate ființele.

Respectul și IUBIREA DIVINĂ merg împreună. Adevărata IUBIRE este extrem de respectuoasă față de cel iubit. Acolo unde există respect între două persoane, acest lucru duce frecvent la cea mai înaltă formă de iubire.

Dacă vi s-a părut greu de acceptat această Scrisoare, amintiți-vă că mintea umană este limitată în înțelegerea dimensiunilor de dincolo de planul pământesc. Nu lăsați raționamentul ego-ului să vă rețină din călătoria sufletului vostru.

În următoarea Scrisoare, voi dezvolta tema IUBIRII DIVINE și voi dezvolta iubirea de sine a ego-ului, arătându-vă exact cum emoțiile magnetice vă controlează în prezent gândurile, sentimentele și viețile. Voi prezenta pașii prin care acestea pot fi depășite și, în cele din urmă, dizolvate din conștiința voastră.

Scopul meu este de a vă conduce pe calea autodescoperirii și a avansării spirituale, astfel încât să puteți intra imediat în Lumină, nu numai atunci când veți trece în următoarea dimensiune a existenței, ci și cât timp vă aflați pe pământ.

În prezent, trăiți într-o existență umbrită și împovărată de greutăți, în loc să trăiți în mod conștient și să intrați în “Conștiința Divină” și să permiteți ca aceasta să vă pătrundă și să vă bucure gândirea și experiențele de viață.

Să știți că Conștiința mea Christică este mereu cu voi și că puteți avea acces imediat la mine atunci când mă chemați. Permiteți ca acest lucru să fie un confort pentru voi – dar nu o cârjă. Eu nu sunt decât poarta voastră de acces către propria voastră iluminare și propria voastră ascensiune în Conștiința Christică, voi înșivă.

Comentarii

Postări populare