Treceți la conținutul principal

Scrisoarea 8










ADEVĂRUL FIINȚEI este acesta: VOI, care credeți doar în lumea materială, trăiți în întregime în lumea pământească, finită. Voi trăiți într-o dimensiune de manifestare a credințelor voastre.

 

Am venit din nou la voi pentru a vă vorbi despre:

ADEVĂRATA NATURĂ A EXISTENȚEI

ADEVĂRUL FIINȚEI este acesta: VOI, care credeți doar în lumea materială, trăiți în întregime în lumea pământească, finită. Voi trăiți într-o dimensiune de manifestare a credințelor voastre.

Cei ale căror percepții și vieți spirituale au fost ridicate în frecvențe de vibrații pentru a se contopi cu frecvențele spirituale de vibrație ale dimensiunii spirituale, pot percepe că trăiesc în două dimensiuni. Ei sunt pe deplin conștienți de acest adevăr. Și ei trăiesc în conformitate cu acest adevăr și evoluează spre frecvențe de ființă din ce în ce mai înalte.

Ei nu mai sunt legați de credințele umane, ci trăiesc în conștientizarea faptului că trăiesc în infinitul în care nu există limitări. Cu cât frecvențele lor vibraționale de conștiință sunt mai înalte, cu atât sunt mai conștienți că trăiesc în infinit și că doar ei înșiși stabilesc limitele la care pot aspira.

Cei ale căror percepții au fost înălțate în acest mod, în timp ce se aflau încă în corpurile lor, au văzut că există doar o singură dimensiune a “ființei individuale” reale, iar această dimensiune este “Activitatea Conștiinței Divine”.

De asemenea, ei pot ajunge să realizeze pe deplin că există o altă dimensiune a Conștiinței Universale, în care Universalul rezidă în echilibru perfect și nu poate fi pătruns de nimeni, deoarece în această dimensiune orice individualitate ar fi atrasă imediat în Unitatea Ființei.

Atunci când un suflet atinge, în înțelegere și realizare, cel mai înalt nivel al frecvențelor de vibrații ale conștiinței – Conștiința Christică – sufletul poate privi în jos și poate trece în revistă nivelurile de vibrații care urcă și coboară până la cele ale umanității de pe Pământ și poate ști, cu dragoste și compasiune, că umanitatea este prinsă în vibrațiile inferioare ale Conștiinței Divine ascunse în unitatea Ego-ului, complet inconștientă de Adevărul Ființei, de adevărata identitate a sufletului și de adevărul pământesc al ego-ului. Ea nu are nici cea mai mică conștientizare a scopului imens din spatele existenței sale și a misiunii finale în care trebuie să se angajeze.

Sarcina sufletului nou-născut este de a experimenta, prin intermediul învelișului său, Psihicul, tot ceea ce au de oferit aceste frecvențe inferioare și de a crește ca urmare a evenimentelor și experiențelor mentale/emoționale care decurg din gândurile și sentimentele lor. Sufletul trebuie să învețe, prin încercări și erori, starea de conștiință care îl face imens de fericit sau împovărat de durere și tristețe care inițiază diverse limitări fizice.

Scopul vieții pe Pământ nu este acela de a descoperi un mijloc de a trăi o bucurie și o beatitudine nemărginite, deși fiecare suflet tânjește după acest lucru.

O astfel de fericire și bucurie ar împiedica progresul sufletului spre vibrațiile spirituale superioare ale conștiinței.

În cele din urmă, după multe vieți de “maxime” și “minime” de confort și tristețe, psihicul se va trezi la adevărul ființei sale și va realiza că are în el însuși potențialul de a se inspira din Conștiința Divină pentru a obține înțelegere și cunoaștere și pentru a-și ridica vibrațiile conștiinței spirituale la cele ale sănătății, bunăstării, protecției, creșterii interioare, hrănirii spirituale și pentru a radia către ceilalți natura Conștiinței Divine Înseși.

Așa cum am mai spus, CONȘTIINȚA este VIAȚA și VIAȚA este CONȘTIINȚA.

Acolo unde există VIAȚĂ – există CONȘTIINȚĂ. Acolo unde există CONȘTIINȚĂ există VIAȚĂ. TOT ceea ce există este definit de frecvențele vibraționale ale conștiinței. Lumina, Sunetul, Culoarea, toate fenomenele fizice, atât cele vii cât și cele neînsuflețite. Dacă puteți schimba frecvențele de vibrație ale oricărui lucru, schimbați aspectul acelui lucru – fie că este vorba de sunet, culoare, gaz, lichid, organe fizice.

Atunci când organele fizice prezintă un aspect de sănătate precară, aceasta se datorează faptului că frecvențele normale de vibrații ale acelui organ fizic au fost reduse, iar VIAȚA din organ a fost epuizată.

Știința prezintă universul ca fiind “materie” care posedă conștiință, dar adevărul este că:

Universul este CONȘTIINȚĂ care a luat aspectul de “materie” ca urmare a unei coborâri în frecvențele de vibrație mai joase ale conștiinței.

Aceasta este adevărata realitate a existenței – nimic altceva.

Existența voastră este o chestiune de frecvență a vibrațiilor. Cu cât percepțiile spirituale sunt mai înalte și aderența la gândirea spirituală, cu atât mai rapide sunt frecvențele vibraționale personale în corp, vitalitatea este ridicată și boala dispare în cele din urmă.

Societatea științifică consideră că trăiți în întregime în cadrul dimensiunii umane care cuprinde sistemul solar, și galaxiile de stele. Știința crede că intelectul uman este cel mai înalt punct de referință inteligent în orice moment, după ce a evoluat ca răspuns la schimbarea mediului și a condițiilor climatice și este pur și simplu produsul activității creierului. Potrivit științei, emoțiile tale sunt în întregime reale și valide, iar ceea ce gândești și simți este dincolo de orice discuție, acestea constituind singura “realitate” a existenței. Normalitatea este calculată în funcție de gândurile, acțiunile și răspunsurile “medii” în raport cu mediul înconjurător. Aceasta este percepută ca fiind “realitatea” umană.

Orice talent care transcende producția “medie” a minților “medii” este considerat ca fiind “genial”, care provine din puteri mentale neobișnuite. Se spune că randamentul “sub medie” se datorează unui retard datorat unor cauze fizice – genetică, traume la naștere etc. Știința consideră că dimensiunea fizică este începutul și sfârșitul existenței. Știința este atât de împotriva oricărei posibilități de autoamăgire, încât va accepta ca fiind “real” orice fenomen, cu condiția ca acesta să poată fi calculat, estimat și dovedit prin instrumente.

Dacă vă gândiți cu atenție la acest lucru, veți ajunge să vă dați seama că ceea ce știința susține ca fiind un fapt este, în realitate, doar o credință creată prin tragerea de concluzii prin exercitarea celor cinci simțuri.

La fel se întâmplă cu orice altă fațetă a existenței voastre. În dimensiunea voastră terestră, faptele au loc secundă de secundă, dar în momentul în care s-au întâmplat, ele devin credințe-memorie, iar amintirile nu sunt întotdeauna exacte. Orice sentimente și gânduri pe care le aveți despre trecut nu sunt fapte, ci puncte de vedere, credințe, și, prin urmare, nu sunt fapte – și nici Realitatea din spatele lor.

Acest lucru este valabil pentru fiecare fațetă a existenței tale. Adevărul este: trăiți într-o dimensiune lumească compusă în întregime din convingerile voastre care decurg din reacțiile voastre la ceea ce s-a întâmplat acum o sută, o mie sau zece mii de ani.

La un moment dat, oamenii credeau că lumea era plată. Prin urmare, pentru ei, trăiau într-o lume plată și le era teamă să navigheze pe mare prea mult într-o direcție, pentru că riscau să cadă de pe marginea lumii. Pentru oameni, cu doar 400 de sute de ani în urmă, lumea lor era plată. Astăzi, cu ajutorul cunoștințelor, lumea ta este accesibilă în orice direcție.

Oamenii, în trecut, dar și în prezent, își dirijau viața în funcție de “poveștile din bătrâni”, de puterea strămoșilor și de alte legende. Ei credeau în ele atât de mult și implicit, încât limitările impuse de aceste credințe restricționau acțiunile și activitățile oamenilor.

De exemplu, anumite secte “creștine” credeau că dansul este un păcat și o impietate. Prin urmare, multor oameni, care ar fi obținut o mare fericire și eliberare de stres atunci când dansau, li s-a refuzat pe nedrept această plăcere.

Religia se încadrează în aceeași categorie. Credințele reprezintă însăși substanța religiei. Ele se bazează pe întâmplări vechi de secole care nu sunt altceva decât credințe. Poate că aceste credințe au fost relevante pentru mentalitatea generală a acelor vremuri, dar au devenit de mult irelevante într-o lume în continuă schimbare, însă sunt respectate cu strictețe și devin punctul central al cultului, al festivităților, al sărbătorilor, al doliului – și, mai distructiv, devin motivul pentru care oamenii se ucid între ei și provoacă suferințe îngrozitoare femeilor și copiilor.

Anumite religii susțin că “Dumnezeu este pretutindeni și în toate lucrurile”, dar afirmă, de asemenea, în mod dogmatic, că nimeni nu cunoaște “mintea” lui “Dumnezeu”, sau motivele pentru care oamenii se ucid între ei – poate fi în planul lui Dumnezeu, spun ei. Cu mentalități compuse dintr-un conglomerat de credințe ilogice, unde poate găsi omenirea, în acest moment, vreo certitudine de frumusețe, bucurie, sănătate, bunăstare, iubire?

Ideile religioase prezintă un “Dumnezeu” a cărui “voință” poate aduce viață și vindecare sau moarte și distrugere. În astfel de credințe, nu există nicio certitudine a nimic altceva decât incertitudinea.

Cu o astfel de credință, orice boală sau anormalitate poate fi scuzată ca fiind “voința lui Dumnezeu”. Este vorba de CREDINȚELE tale care controlează toate așteptările tale cu privire la ceea ce viața îți poate oferi în viitor.

Un agnosticism sănătos, genul de mentalitate care acceptă că nu cunoaște natura lui “Dumnezeu” sau dacă există vreun “Dumnezeu”, dar este perfect deschis la convingerea transmisă de iluminare, este preferabil credinței fanatice în jumătăți de adevăr sau în non-adevăr.

Cât de oarbă este rasa umană în general!

Oamenii sunt ca niște cârtițe care trăiesc în tunelurile lor, convinși că sunt capabili să “măsoare” întreaga lor existență folosindu-se de simțurile lor: auzul, mirosul, vederea foarte limitată și simțul tactil.

Astfel, puteți coborî pe scara formelor de viață și să fiți martorii a mii de specii care trăiesc vieți definite și limitate în întregime de simțurile lor. Ceea ce pot percepe ca fiind “real” constituie “realitatea” lor personală, lumea lor particulară. Fiecare strat de existență experimentat de diferitele specii de viețuitoare, este distinct de fiecare altul în cadrul dimensiunii terestre. Aceasta include mintea umană care este literalmente posedată de doctrine și dogme religioase și închisă în teorii științifice și formule matematice.

Doctrinele religioase au fost concepute de raționamentul uman în efortul de a explica învățăturile Maeștrilor spirituali, ale căror minți au depășit sfera umană a intelectului pentru a ajunge în sferele cerești ale percepției inspirate a “Realității Universale”.

Conceptele științifice sunt, de asemenea, produsul simțurilor umane care raționalizează și dau nume unor fenomene observate de vederea umană în timpul experimentării.

Prin urmare, atunci când intelectul uman este capabil să lase deoparte astfel de convingeri limitate și să se înalțe în contact cu “Realitatea” dincolo de “raționamentul, logica și raționalizările umane cele mai înalte”, care sunt numite “cunoaștere”, o astfel de minte intră în sferele superioare ale “CONȘTIINȚEI VIEȚII”. Ea este pătrunsă de “adevărul universal” care depășește literalmente sfera de cuprindere a minții umane “normale” de a percepe, accepta sau înțelege. Mintea umană nu poate înțelege nicio experiență dincolo de cea a parametrilor electromagnetici ai existenței pământești și a funcțiilor creierului – până când iluminarea Conștiinței Divine nu pătrunde în întregul sistem uman al minții, emoțiilor și subconștientului – atunci se dezvăluie unitatea și armonia subiacentă.

Atunci când unei minți îndoctrinate religios i se prezintă percepții spirituale cu totul noi, acestea sunt percepute ca provenind de la “Satana” sau ca fiind pur și simplu nebunie sau imaginație. Acest lucru este firesc, deoarece atunci când emoțiile sunt puternic trezite și provocate, așa cum se întâmplă atunci când credințele profunde sunt contrazise, impulsurile magnetice-emoționale de “atracție-respingere” ale impulsului ego-ului intră imediat în acțiune. Orice teză sau propunere care provoacă un disconfort mental acut, consternare sau nedumerire în mintea condiționată va fi respinsă instantaneu și o întreagă avalanșă de “dovezi” va fi invocată din credințele din mintea condiționată pentru a susține această respingere. Dar dovezile sunt doar convingeri.

Acesta este un proces mental-emoțional cu totul natural în cadrul dimensiunii pur umane.

Prin urmare, dacă acest ADEVĂR al meu este oferit celor a căror mentalitate este ferm stabilită și condiționată de frică sau întărită de voința umană de a adera la astfel de credințe programate, este firesc ca ADEVĂRUL să stârnească emoții năvalnice și să fie respins destul de violent, posibil virulent.

Cele de mai sus reprezintă o descriere a activității mental-emoționale normale în cadrul dimensiunii umane.

Ea nu trebuie criticată, deoarece o minte condiționată este făcută să se simtă complet nesigură și “în derivă” sau “pierdută în largul mării” atunci când se confruntă cu un concept complet nou. Aceste expresii umane descriu exact ceea ce se întâmplă atunci când o minte îndoctrinată este provocată de o percepție cu totul nouă a ceea ce a fost considerat anterior ca fiind atât de drag, atât de sigur, atât de corect!

Când citiți pentru prima dată aceste SCRISORI, puteți determina singuri unde vă aflați din punct de vedere mental și emoțional. Sunteți blocați în calea progresului spiritual de aderarea încăpățânată la credințele actuale? Sunteți capabili, după o reflecție adecvată, să vă dați seama că tot ceea ce susțineți cu atâta tărie este doar – “convingere” – convingere irațională?

Este absolut vital pentru dezvoltarea voastră spirituală să înțelegeți, în sfârșit, pe deplin principiile minții voastre umane și ale funcționării emoționale. Credeți că le înțelegeți, dar nu le înțelegeți deloc. Nu le puteți înțelege decât ieșind din ele în întregime, transcenzându-le, trecând în dimensiuni mai înalte de percepție și experiență – intrând în ADEVĂRUL ÎNSUȘI.

Doar atunci începeți să percepeți că voi și orice altă persoană din lume, ați trăit și v-ați dirijat viețile aproape în întregime după “credințe” umane – nu după ADEVĂR.

Există mulți oameni care cred din toată inima că dacă se roagă pentru un anumit obiect sau experiență sau pentru acordarea îndrumării potrivite într-o anumită situație, vor primi cu adevărat obiectul, experiența sau îndrumarea potrivită care le va spori bunăstarea.

Aceștia cred că atunci când (dacă!) li se răspunde la rugăciunea lor, se vor bucura din toată inima și vor urma imediat îndrumarea, indiferent de condițiile prezente, deoarece, venind de la Divinitate, nu poate fi decât răspunsul corect care să conducă la fericire.

Cu toate acestea, atunci când se confruntă cu sosirea obiectului, sau a experienței sau a îndrumării mult dorite – beneficiarul Grației Divine devine uneori atât de tulburat și dezorientat, incapabil să accepte că a avut loc o intruziune a Conștiinței Divine exact așa cum a cerut, încât nu știe cum să o gestioneze.

Dacă mințile sunt atât de tulburate atunci când ceea ce au cerut, le este de fapt dat într-un mod neașteptat – unde sunt adevărata CREDINȚĂ și ÎNCREDERE, pe care erau atât de siguri că le posedă în întregime din abundență? Nu vedeți, de asemenea, că credința, nu Adevărul – a orchestrat întreaga mișcare simfonică – cu excepția, desigur, a intervenției Conștiinței Divine – răspunsul la rugăciune. Această intervenție este singura “realitate” din întreaga procedură, restul este credință și speranță, gimnastică mentală care folosește experiențele din trecut pentru a măsura prezentul. Singurul vostru ADEVĂR este Conștiința Divină, care duce doar la creștere și perfecțiune – dacă aveți încredere deplină în ea pentru a face acest lucru.

Faceți o pauză aici și citiți și recitiți paragrafele de mai sus, pentru că ceea ce se întâmplă în conștiința voastră este țesătura experiențelor și vieților voastre.

Așadar, puneți-vă întrebări: chiar PERCEPEȚI – REALIZAȚI – ÎNȚELEGEȚI Realitatea, ca fiind sursa tuturor cunoștințelor și creativității? Sau pur și simplu acordați doar o recunoaștere mentală superficială și de pe buze, a Conștiinței Divine?

Trăiți pe deplin și complet, minut cu minut, în conștientizarea faptului că CONȘTIINȚA UNIVERSALĂ este singura Realitate și cea mai înaltă inteligență operațională în cadrul creației? Depinzi în mod constant de călăuzirea sa extrem de eficientă sau crezi că ai prefera să trăiești după propria voință finită și după impulsurile emoționale uneori confuze?

Și, dacă primești îndrumare directă pentru a urma o anumită pistă, dar te oprești să te gândești dacă îndrumarea te conduce acolo unde crezi că vrei să mergi, te-ai predat pe deplin celei mai înalte autorități inteligente – Conștiința Divină? Nu este acesta un indiciu că ego-ul tău este încă în control? Chiar și aceste SCRISORI, atunci când vor circula așa cum se dorește, vor ajunge să fie “credințe”, nu percepția spirituală pură a “CE ESTE” din care au ieșit aceste cuvinte.

Numai dacă veți lua aceste cuvinte în meditație, după ce ați cerut iluminare spirituală, “Realitatea” spirituală din spatele cuvintelor va ajunge în cele din urmă ca un fascicul de lumină în minte.

Când acest lucru se va întâmpla, veți ȘTI că știți .

Aceia dintre voi care au evoluat suficient de mult pentru a trăi în două dimensiuni, VOI a căror minte poate trece dincolo de domeniul intelectului uman în dimensiunea superioară a “Realității Universale”, veți întâlni probabil mulți oameni, în timp, care vor respinge aceste SCRISORI ca fiind imaginație, dar nu vă descurajați.

Țineți minte ceea ce vă spun acum. VOI sunteți rezidenți în două dimensiuni și niciunul nu poate trece dincolo de dimensiunea “simplului intelect” până când nu sunt îndeplinite condițiile prealabile pentru iluminarea spirituală. Acestea sunt o adevărată trezire spirituală care să conducă la o înțelegere profundă a activităților ego-ului și a egoismului…… urmată de remușcări……remușcări, remușcări. Aceasta este SINGURA CALE.

Căci remușcarea, la rândul ei, duce la renunțarea la dimensiunea magnetico-emoțională a “atracției-respingerii” care, în formele sale mai virulente, oamenii au descris-o ca fiind “păcat”.

Atunci când o persoană pătrunde în dimensiunea spirituală și este impregnată cu caracteristicile ‘VIEȚII’, persoana începe să realizeze și, în cele din urmă, să ȘTIE că impulsul ego-ului uman de a ‘avea grijă de sine’ închide de fapt SUFLETUL de la afluxul continuu de ‘VIAȚĂ DIVINĂ’ în minte, inimă, corp, relații și experiențe zilnice.

‘A avea grijă de tine însuți’ este o experiență umană, pământească .

Abandonarea totală, sinceră, a eu-lui în favoarea ‘VIEȚII TATĂLUI’ înlătură blocajul dintre dimensiunea spirituală și suflet. O persoană nu mai trebuie să “aibă grijă de sine”, tot ceea ce este VIAȚA DIVINĂ, curge acum în corpul, mintea, inima, experiențele și relațiile individului. O astfel de persoană trăiește după “instinct” și urmează intuiții care funcționează întotdeauna perfect pe termen lung. ‘VIAȚA DIVINĂ’ ESTE ÎNTOTDEAUNA ATÂT DE ACCESATĂ, ori de câte ori persoana renunță la voința proprie și se îndreaptă către EL pentru orice nevoie.

Trebuie să vă amintiți că mă refer la momentul în care pătrundeți în dimensiunea umană a intelectului și depășiți dependența de “intelect” și de mijloacele materiale pentru a obține ceea ce vă doriți de la viață. Mulți oameni cred că au ajuns în acest loc al dezvoltării spirituale, dar se amăgesc singuri.

Atunci când o persoană abandonează logica – și știe dincolo de orice îndoială că se poate baza în totalitate pe îndrumare pentru a atinge obiective inspirate, viața ei se schimbă. Beneficiile curg în experiența voastră, atunci când realizați pe deplin că Conștiința Divină este Realitatea nevăzută – Puterea – care lucrează în spatele aparențelor exterioare ale vieții voastre, mișcând “forța energetică inteligentă” pentru a vă manifesta nevoile. Nu trebuie să negați aparențele, să folosiți puterea gândului într-o stare pe care căutați să o rezolvați.

Tot ceea ce trebuie să faceți este să renunțați la voința proprie și să ȘTIȚI că, pe măsură ce intelectul vostru limitat cedează, Realitatea Infinită se mișcă pentru a vă ordona viața într-un mod cu totul nou, pentru a vă desprinde de toate susținerile din trecut, pentru a vă aduce în minte o nouă viziune pentru un nou demers și pentru a vă conduce în noi domenii de activitate. Dar când se întâmplă acest lucru, trebuie să fiți pregătiți să “renunțați” complet.

Trebuie să vă desprindeți de garanțiile trecutului și să știți că vă așteaptă garanții și mai mari, de o natură diferită, atunci când vă urmați inspirația.

Deoarece această stare de existență spirituală/umană și bunăstare armonioasă depind în întregime de capacitatea unei persoane de a lua contact – cu adevărat – cu Realitatea Divină, este imperios necesar să revenim mereu la un studiu aprofundat al Realității Divine Înseși și la modul în care impulsul ego-ului acționează neîncetat în conștiința umană, blocând direcțiile intuitive ale Vieții Divine din minte. În prezent, trăiți într-o existență umbrită și împovărată de umbre, în loc să trăiți conștient în interior și să intrați în “Conștiința Divină” și să permiteți ca aceasta să vă pătrundă și să vă bucure gândirea și experiențele de viață.

Voi rămâneți blocați în cadrul mental-emoțional al impulsurilor electro-magnetice până când nu vă puneți voința să dizolvați în mod conștient țesătura convingerilor concepute de oameni și să ajungeți să vedeți clar că Realitatea voastră este Conștiința Divină – nu familia sau contul bancar. Când veți obține această înțelegere, veți intra în LUMINĂ – iar LUMINA va locui în voi.

Din cauza disconfortului și a luptei dintre sufletul în evoluție și ego-ul uman, (care cere să “arate bine” mai degrabă decât să ‘FIE BUN’, și totuși nu poate suporta gândul că ar putea fi vreodată imperfect), sunt puțini cei care primesc inspirație și o transmit altora în acest moment, care vor vorbi despre necesitatea de a trece printr-o perioadă de curățare interioară. Oamenii moderni sunt condiționați de servicii instantanee, lumină instantanee, căldură instantanee, mâncare, băutură, haine și divertisment instantanee și, prin urmare, nu sunt atrași de un ADEVĂR care implică sacrificiu de sine, muncă grea și dedicare totală la scop. În plus, mulți dintre acești învățători fac mulți bani din activitățile lor și trebuie să prezinte un “Adevăr” care să se vândă!

Dacă învățătorii voștri moderni vorbesc despre o cale de atingere a celor mai înalte dimensiuni prin intermediul transferului de iluminare mentală personală, va fi totuși necesar să treceți prin autoexaminarea interioară intensă și purificarea atracției-respingerii “emoțiilor magnetice”.

Dacă vă aflați cu adevărat pe calea ascendentă către cele mai înalte dimensiuni spirituale, drumul vostru va fi caracterizat de momente de autoinspecție luminoasă și clarvăzătoare și de realizare de sine, urmate frecvent de deznădejde de sine. Acest sentiment întunecat și dureros este emoția magnetică în sens invers.

Acolo unde, înainte, ego-ul se agăța de viziunea sa esențială despre sine ca fiind cel mai mare și chiar mai presus de ceilalți, acum începe să întrezărească faptul chinuitor că poate că nu este doar puțin – ci foarte imperfect. Orice persoană care atinge acest nivel de dezvoltare spirituală va descoperi că acum parcurge drumul spre adevărata umilință.

Îndrăzniți atunci când constatați că vi se întâmplă acest lucru. Acum îndepărtați resturile convingerilor eronate din trecut despre voi înșivă și despre sinele vostru iluzoriu. Amintiți-vă că “intenția”, “motivația” sau “convingerea” voastră este cea care dă puterea creativă de a face tot ceea ce vreți să faceți.

În momentul în care îți dorești din toată inima să inversezi tendința normală a tiparelor tale emoționale magnetice, ai pus în mișcare acest proces. Dacă vă definiți clar obiectivele pe care doriți să le atingeți și le păstrați mereu în fața viziunii voastre, în scris sau în minte, în foarte scurt timp veți descoperi că schimbările dorite au avut loc în conștiința voastră. Când se va întâmpla acest lucru, veți simți o lejeritate în spirit și veți avea momente de bucurie pură. Veți dovedi că ADEVĂRUL de A FI, aduce într-adevăr “inimile captive” în libertatea perfectă a vieții spirituale.

În același timp, trebuie să înțelegeți că ego-ul vostru trebuie, (din necesitate pentru a vă permite să supraviețuiți), să vă facă să credeți că sunteți valoroși pentru voi înșivă și pentru ceilalți oameni. Orice provocare externă serioasă în ceea ce privește valoarea eu-lui este extrem de distructivă. O teamă disperată și o scădere internă a încrederii vor duce la convingerea că ești lipsit de valoare în lume, iar sinuciderea poate fi rezultatul firesc. Prin urmare, progresul tău va fi și trebuie să fie gradual.

Nimeni nu ar trebui să se aștepte vreodată ca oamenii să fie schimbați în totalitate prin cuvinte de consiliere sau momente de inspirație. Creșterea nu poate avea loc decât foarte treptat – câte o intuiție pe rând.

O adevărată intuiție spirituală va impregna mintea unei persoane cu un punct de vedere cu totul nou, care îi va permite să înceapă să abordeze diferit anumite circumstanțe din viață. Această intuiție trebuie să dirijeze acțiunile persoanei până când va fi absorbită complet în conștiința pentru eternitate și va deveni parte a evoluției sufletului.

De exemplu, un om poate avea ideea că va avea succes în viață dacă își va impune voința în mod agresiv asupra celor care intră în orbita sa. El crede că va fi mai bine auzit dacă țipă.

Apoi se poate trezi că nimeni nu-l place prea mult și că este evitat de angajați și de “prieteni”. Poate deveni mai agresiv pentru că acum se simte umilit sau, dacă este un suflet în evoluție, se va întreba ce poate face în legătură cu izolarea sa. În momentul în care VIAȚA DIVINĂ se infiltrează în conștiința sa PSIHICĂ și îl face să-și dea seama că el însuși evită oamenii care țipă, va avea o străfulgerare de inspirație. Își va da seama că, pentru a fi fericit și a avea succes, trebuie să-i trateze pe ceilalți așa cum îi place să fie tratat. Ați putea argumenta că această percepție nu este neapărat inspirată, ci se naște din bunul simț, că el însuși a fost responsabil pentru a ajunge la această realizare. Cu toate acestea, nu este așa. Gândurile ego-ului sunt dictate exclusiv de impulsurile de “atracție-respingere”, orice nouă înțelepciune provine din “INTELIGENȚA IUBIRII”.

Aceasta poate fi ultima străfulgerare inspirată de intuiție pe care o va avea vreodată, dar dacă se află cu adevărat pe o cale spirituală și caută cele mai înalte dimensiuni de realizare, el va percepe treptat că această primă depășire a “ego-ului” nu este suficientă. El va începe să vadă și alte modele de comportament egoist, până atunci nesuspectate. El va defini un alt obiectiv care îi va fi imposibil de atins în acel moment, dar foarte curând, cu ajutorul rugăciunii și meditației, va fi atins și acest obiectiv. În acest fel, frecvențele de vibrație ale conștiinței sale vor fi ridicate și el se va îndrepta treptat spre “Regatele Celeste ale Conștiinței” – “Împărăția Cerurilor”.

Alternativ, o femeie se poate simți în siguranță doar prin faptul că nu perturbă situația actuală. Ea se teme să vorbească atunci când este tratată cu lipsă de respect. O astfel de persoană blândă, deși se simte mai confortabil refugiindu-se în tăcere, va suferi, de asemenea, resentimente profunde pentru că oamenii nu-i respectă personalitatea pasivă. Astfel de persoane se îndreaptă de obicei către religie pentru confort și reasigurare și, din cauza neînțelegerii legilor existenței, ea va rămâne probabil statornică în blândețea ei până la sfârșitul timpului petrecut pe pământ.

Într-adevăr, din cauza cuvintelor mele consemnate în evanghelii: “Fericiți cei blânzi, căci ei vor moșteni pământul”, biserica a învățat-o că blândețea este de lăudat și ea poate simți că “blândețea” ei este calea spre LUMINĂ.

Cu toate acestea, dacă micuța doamnă blândă ar găsi ADEVĂRUL în ceea ce privește ‘ființa’ sa și ar găsi calea corectă de a intra în contact cu ‘Conștiința Universală’, i s-ar spune în cele din urmă, în interior și în mod clar, că, din punct de vedere spiritual, ea este egală cu oricine altcineva. Ea va fi inspirată să se exprime în mod corespunzător. I se va da puterea de a spune ‘adevărul ei’ într-un mod mai încrezător și mai atractiv.

Oamenii vor începe să respecte această nouă persoană și ea va manifesta dezvoltarea spirituală interioară dobândită în timpul perioadelor petrecute în meditație.

Amintiți-vă că nu sunteți pe pământ pentru a “mulțumi lui Dumnezeu”, așa cum v-ar putea spune biserica voastră. Sunteți pe pământ pentru a-l “exprima” pe “Dumnezeu” și pentru a intra în contact din ce în ce mai strâns cu Conștiința Universală, până când vă veți elibera de sclavia magnetico-emoțională.

Trebuie să precizez că cuvintele mele au fost traduse greșit în Evanghelie. Am spus de fapt: “Fericiți cei cu inima pașnică, căci ei vor moșteni pământul”.

Dacă veți contempla lumea, veți vedea că acele țări cu “inimi pașnice” prosperă și trăiesc în armonie cu vecinii lor. Acolo unde există tulburări și genocid, aceste turbulențe sunt manifestarea directă a “conștiinței” locuitorilor. O astfel de conștiință distruge o țară și generează sărăcie și boală.

Uneori, o țară precum Tibetul, care își adoră propria izolare și propriile convingeri și ritualuri spirituale, se poate sufoca sub greutatea propriilor creații umane/spirituale. Locuitorii trebuie să fie forțați să iasă în lumea turbulentă pentru a-și putea pune la încercare credințele. De asemenea, ei aduc “ceea ce este real în gândirea lor” celorlalți care sunt împovărați de răspunsuri emoționale magnetice la viață. Ei au fost mijlocul, într-un mod mic, de a ușura durerea trăită în societatea modernă.

În timp ce vă aflați în această călătorie spre LUMINĂ, spre Împărățiile Celeste ale “Conștiinței Divine”, veți trece, fără îndoială, prin experiențe stâncoase și accidentate până când vă veți atinge adevăratul țel. Veți trăi momente de bucurie minunată și momente în care inima vă va fi grea și emoțiile vă vor târî încoace și încolo, deoarece veți simți că există o barieră impenetrabilă între voi și Conștiința Divină.

Poate că ați auzit de aceste perioade întunecate de suferință interioară, când o persoană nu mai știe ce ar trebui să facă sau încotro ar trebui să se îndrepte. Apoi, brusc, tocmai când această izolare spirituală nu mai este suportabilă, iar călătorul s-a predat complet interiorului său, Lumina luminează mintea, iar persoana va vedea un adevăr minunat de profund cu privire la existență, va percepe, mai clar, SURSA FIINȚEI sale. El va fi plin de bucurie pentru că “Dumnezeu a vorbit”.

Da, “VIAȚA DIVINĂ” a pătruns în conștiința sa și l-a ridicat în siguranță pe calea care duce la atingerea celei mai înalte conștiințe spirituale din Regatele Celeste – Împărăția Cerurilor.

Prin urmare, calea de urmat este prin intermediul unor astfel de momente de revelații profunde. Ele trebuie prețuite și rememorate, altfel toată munca de sprijin a sinelui va fi pierdută, iar căutătorul va fi împins continuu înapoi la locul de unde a început căutarea.

Credința trebuie să fie puternică în orice moment. Ezitarea nu folosește la nimic. Când am coborât în planurile sau dimensiunile voastre de “conștiință”, am văzut căutători ai Adevărului cu înclinații serioase, înălțați pentru câteva ore și povestind cu bucurie oamenilor despre experiența lor, pentru ca apoi, puțin mai târziu, să se îndoiască de ceea ce erau atât de siguri că au primit mai devreme. Acest lucru încetinește procesul de dezvoltare spirituală. Aceste momente de îndoială ar trebui să fie combătute cu strășnicie și depășite prin meditație și rugăciune. Căci ce este ÎNDOIALA dacă nu o subminare a ceea ce ai cunoscut și în care ai crezut!

ÎNDOIALA este o forță negativă a conștiinței creatoare îndreptată împotriva însăși experienței de “VIAȚĂ DIVINĂ” care v-a înălțat spiritul pe culmi!

Creați în voi înșivă un mic război între experiența voastră de Conștiință Divină și orbirea voastră umană. Probabil că vei distruge amintirea acelui moment divin și vei șterge toate vestigiile de înălțare și dezvoltare spirituală pe care acesta le-a adus în conștiința ta. Acest conflict vă va lăsa să vă simțiți extenuați și descumpăniți. Și probabil că nu veți realiza niciodată că singuri și nesiliți de nimeni – ați produs această transformare negativă în voi înșivă!

Oamenii, pe calea spirituală, își fac frecvent acest lucru și își împiedică dezvoltarea spirituală, fără să se oprească niciodată să se întrebe ce drept au să recidiveze în acest exercițiu autoindulgent.

Oamenii își folosesc mintea în mod nesăbuit, stricându-și viața lor și a altor oameni cu gândurile și cuvintele lor izvorâte din impulsul lor egoist. Pentru că doar viața gândurilor și tulburările emoționale sunt cele care se termină în certuri și haos – nu fețele, corpurile, mâinile și picioarele voastre, cu excepția cazului în care certurile se termină cu abuzuri fizice. Dar chiar și conflictele corporale își au originea în frustrarea ego-ului din minte și emoții, și se transmit la membre pentru a-și descărca mânia incontrolabilă.

În acest fel, căsniciile – și prieteniile – încep în bucurie reciprocă și sfârșesc în cele din urmă în mizerie și respingere reciprocă – pentru că oamenilor le este imposibil să își canalizeze impulsul ego-ului în moduri de exprimare de sine care să păstreze viața și dragostea.

Părinții și copiii exprimă iubire reciprocă până la vârsta adolescenței, iar apoi intră în scenă ura și strică relația atunci când copiii se răzvrătesc împotriva autorității, iar părinții reacționează cu abuzuri îndreptățite. Din nou, nu este nevoie de un astfel de conflict. Părinții trebuie să realizeze cu siguranță că fiecare generație se luptă să se regăsească în lumea adulților și să facă lucruri mai inovatoare decât înaintașii lor. Cum pot tinerii să se dezvolte dacă sunt încătușați în captivitatea tinereții?

Atunci când copiii devin tineri adulți, acesta este “timpul de creștere” pentru părinți, care trebuie acum să se pregătească pentru următoarea etapă a vieții lor – utilizarea mai inspirată a talentelor lor latente, iar apoi bătrânețea, acceptarea nebuniilor și greșelilor din trecut și, în cele din urmă, o tranziție pașnică în Lumina eternă.

De ce să ne certăm? De ce să ne luptăm? Oamenii controlați în totalitate de ego își dau drumul și dau cu bâta pentru “drepturile” lor. Oamenii maturi din punct de vedere spiritual rezolvă problemele discutându-le cu empatie.

Ce înseamnă acest lucru în termeni umani? Înseamnă – ascultarea celeilalte persoane cu recunoașterea, vorbită sau tăcută, a faptului că modul în care cealaltă persoană a simțit/simte într-o anumită situație este la fel de valid și demn de respect ca și sentimentele tale.

Atunci când sunteți depășiți de o confruntare serioasă în care niciunul dintre voi nu este pregătit să cedeze o iotă de teren, plecați de unul singur și luați-vă timp pentru a realiza că în ceea ce sunteți implicați este o “bătălie a conștiinței”. Bătălia nu se impune doar ca urmare a ceea ce s-a făcut și s-a spus de fapt într-un moment de fierbințeală extremă – ceea ce a avut loc cu adevărat a fost rezultatul a ceea ce sunteți amândoi – în conștiință.

Acest lucru implică trecutul vostru. Conflictul izvorăște din personalitatea în sine, din tipul de impuls al ego-ului pe care îl posedă o persoană, din percepțiile de bază despre bine și rău, din atitudinile normale pe care fiecare le are față de ceilalți și față de viață în general. Prin urmare, atunci când aveți un conflict sau o confruntare, spuneți-i adversarului că vă luați o pauză pentru a sta liniștit și pentru a vă liniști mintea pentru a putea asculta cu un mai mare ajutor.

Apoi – fiți foarte înțelept. Invocați Conștiința Divină pentru o intervenție a Conștiinței Iubitoare, în situație.

Încearcă să realizezi – și să vizualizezi – că amândoi vă aflați în Lumina Conștiinței Divine, egali în originile sufletești, egali în destin – la fel de reali, la fel de umani, la fel de unici.

Până când nu vă puteți cufunda pe deplin în această realizare – această stare de spirit – nu sunteți încă pregătiți să stați în Lumina Divină pentru a vă rezolva cu iubire conflictul și sentimentele rănite.

Întoarceți-vă la adversarul vostru și propuneți să vă întâlniți și să aveți fiecare cinci sau zece minute întregi în care să vă explicați clar, în liniște, punctul de vedere, percepția voastră asupra a ceea ce s-a spus de fapt – despre ce este vorba cu adevărat în cearta, cum au fost rănite sentimentele, cum ar trebui rezolvată problema.

Alegeți să îl lăsați pe celălalt să vorbească primul și, din nou, predați situația Conștiinței Divine.

Dacă are loc o mare cantitate de acuzații amare, încercați să vă supuneți propriul ego și să rămâneți absolut tăcuți și calmi. Acest lucru îi va fi de mare ajutor celuilalt vorbitor, deoarece va simți că este ascultat. Aceasta va evita sentimentul de frustrare. În mod rațional, realizați că vă ajutați adversarul, dar nu vă umflați în pene că sunteți superior!

Faceți tot posibilul să vedeți cât de mult din ceea ce se spune este adevărat despre voi înșivă – orice ar fi, dacă este valabil, mușcați-vă limba și acceptați. Bucurați-vă și bucurați-vă iar- pentru că în acel moment ați avut o clipă de înțelegere a propriei conștiințe umane, oferindu-vă ocazia de a scăpa de o fațetă a impulsului egoist. De fiecare dată când reușiți să scăpați de o mică parte a impulsului egoist, acordați sufletului vostru mai mult “spațiu de respirație” și loc pentru un control mai activ al personalității voastre. De asemenea, vă ridicați în frecvențele de vibrație ale conștiinței și vă simțiți cu un grad mai ușor în interiorul vostru.

Prin aceste mijloace, creșteți din punct de vedere psihologic – și spiritual.

Ascultați sentimentele celeilalte persoane. Încercați să vi le stăpâniți pe ale voastre și să empatizați cu emoțiile partenerului de luptă. Simțiți durerea “lui”, indignarea “lui”, neliniștile “lui”. Puneți-le deoparte pe ale voastre – și simțiți-le pe ale lui. (“Lui” reprezintă ambele genuri, pentru a fi mai scurt).

Întrebați-vă – Dacă cineva v-ar fi spus sau v-ar fi făcut ceea ce i-ați spus sau i-ați făcut celuilalt, cum v-ați simți? Dacă vă puteți lăsa deoparte ego-ul suficient de mult pentru a putea lua în considerare acest lucru, atunci sunteți pe calea depășirii acelui tip de ego care pune “”eu-l” mai presus de orice altă considerație și este incapabil să vadă orice alt punct de vedere.

Înainte de a vorbi, așteptați cu calm și în tăcere până când cele zece minute ale partenerului de luptă se termină complet – chiar dacă asta înseamnă că el termină înainte de timp și amândoi rămâneți în tăcere pentru o vreme.

Recunoașteți, cât de plăcut puteți, că ați auzit ce a spus și că puteți înțelege de ce este supărat. În acea clipă de stăpânire de sine, realizați că ați dobândit un minim de control asupra voastră și că ați făcut primul pas pentru a vindeca situația.

Pe de altă parte – dacă nu ați înțeles cu adevărat ceea ce v-a spus, atunci blocați mental ceva ce vă spune și pe care nu doriți să îl auziți sau să îl primiți. Prin urmare, din nou, ego-ul tău deține controlul. Controlați-l și invitați-l să vă explice mai departe – și, din nou, faceți tot posibilul să vă puneți în locul lui. Simțiți-i durerea. Înțelegeți-i furia.

Când ați primit cealaltă persoană în înțelegerea voastră și ați recunoscut-o, apărarea ego-ului său va începe să se diminueze, veți vedea cum începe să se relaxeze. Amândoi vă veți simți mai bine.

După ce ați făcut acest lucru, în liniște, încet, cu atenție – oferiți o imagine la fel de clară a modului în care v-ați simțit în acele circumstanțe. Nu folosiți cuvinte calculate pentru a vă pune adversarul la pământ și a-l supăra astfel. Amintiți-vă că:

faceți un efort pentru a vă controla ego-ul ca preludiu al iubirii necondiționate. Lucrați pentru a obține pacea și înțelegerea între voi – nu puncte.

Răspunsul vostru nu ar trebui să ducă la un nou conflict pentru că ați folosit cuvinte susceptibile de a-l supăra și mai mult. Dacă o face – atunci ego-ul vostru a câștigat runda împotriva voastră. Psihicul vostru a pierdut.

Dacă amândoi trăiți în frecvențele spirituale ale conștiinței, va rezulta că adversarul vostru vă va acorda același răspuns de ascultare, gândire și recunoaștere a poziției voastre, așa cum i-ați dat și voi, dar dacă el trăiește în întregime în frecvențele conștiinței pământești, s-ar putea să întâmpinați dificultăți. El poate avea impresia că încercați să câștigați puncte, fiind “sfânt”, “superior” sau “mai mare” într-un fel sau altul. Liniștiți-l; spuneți-i că este dureros să existe un conflict între voi. Încercați doar o metodă pentru a vă asigura că amândoi sunteți ascultați în mod corect de celălalt și că ajungeți la o reconciliere cu adevărat iertătoare reciprocă, în loc de una superficială, când sentimentele rănite sunt lăsate să se înrăutățească în minte, inimă și corp.

Fiecare dintre voi ar trebui să îi acordați celuilalt dreptul de a nu fi de acord, în cuvinte blânde – oferind motive valide pentru dezacord. Găsește-ți tăria de caracter în tine însuți pentru a recunoaște că tu, ca ființă umană, nu ai cum să ai întotdeauna dreptate, deoarece tu, la fel ca oricine altcineva, te-ai născut cu un ego care te controlează și care te forțează să preiei și să aperi cu tărie poziția de “cap de listă”. Nu uitați că, în timp ce tu crezi că ești “cel mai tare”, și el crede același lucru. Din punct de vedere uman, el crede că este cel puțin la un nivel egal cu tine, dacă nu chiar superior. Tot ceea ce ego-ul său îl face să creadă despre el însuși și despre punctul său de vedere este exact același lucru pe care ego-ul tău îl face să crezi despre opiniile și ideile tale.

Atunci când puteți aduce Conștiința Divină în arena conștiinței voastre umane, ați primit literalmente – cu acceptare și iubire plină de compasiune – realitatea umană a fiecăruia dintre voi în voi înșivă, ați dizolvat negativitatea dintre voi și ați ridicat frecvențele vibrațiilor conștiinței voastre, lăsându-vă să vă simțiți mai ușori și mai vibranți. Deoarece acest lucru vă lasă într-o pace perfectă, fără a mai fi în conflict, acest lucru este extrem de important pentru bunăstarea voastră.

Dacă totuși, ar trebui să refuzați să ascultați, să empatizați și să acceptați cu iubire și iertare, “adevărul” unei alte persoane, respingerea va crea o energie emoțională de “respingere magnetică” care se alătură și reîntărește alte reziduuri de forță energetică de respingere în câmpurile electromagnetice de conștiință ale întregului vostru sistem. ‘Magnetismul de respingere’ epuizează ‘magnetismul de atracție’ dintre celule și se instalează o stare de sănătate precară.

Acest fapt de existență este baza întregii medicini psihosomatice. Persoanele care îi învinovățesc și îi judecă în mod constant pe ceilalți și care păstrează o minte complet închisă în ceea ce privește propria parte în conflict, ajung în cele din urmă să experimenteze un fel de degradare radicală a structurii lor fizice sau emoționale. Dacă pot monitoriza și lucra asupra acestei tendințe de a exercita controlul, de a-i judeca pe alții și de a se absolvi pe ei înșiși de vină, și dacă pot în cele din urmă să acorde “sufletului” stăpânire deplină în personalitatea lor, ruptura, de orice fel ar fi ea, va dispărea în cele din urmă complet.

Dacă, în timpul unui conflict cu o altă persoană, acordați timp, spațiu și înțelegere, dar întâmpinați doar o rezistență încăpățânată sub forma unei declarații continue a sentimentului personal de jignire, atunci aveți de-a face cu orbirea ego-ului și singurul lucru de făcut este să râdeți, să vă recunoașteți înfrângerea și să plecați.

Cu condiția să plecați cu iertare și înțelegere față de ego-ul lor care îi controlează, poate că ați recunoscut înfrângerea, dar ați obținut o victorie asupra sinelui și ați evitat să introduceți vibrații negative în câmpul vostru de conștiință.

Cel mai rău lucru pe care îl puteți face pentru a promova discordia este să spuneți unei persoane “că nu ar trebui să simtă într-un anumit fel” sau “nu vorbește serios în ceea ce spune”. Aceste două afirmații reprezintă o încălcare grosolană a demnității și respectului datorat celuilalt și ați respins “realitatea umană” a celeilalte persoane.

Puteți să întrebați o persoană: “Chiar crezi ceea ce spui?”. Dacă răspunsul este “da”, atunci trebuie acceptat și discuția trebuie să continue din acel punct.

Nu ignorați niciodată ceea ce o altă persoană încearcă să vă spună pentru că nu vreți să vă confruntați cu ceea ce vi se spune. Acest lucru este lașitate și dă puncte ego-ului tău. Fiți curajoși și ascultați – cu ambele urechi deschise, pentru a primi adevărul din spatele cuvintelor.

Trebuie să acceptați “realitatea” unei persoane – indiferent dacă sunteți de acord cu ea sau nu, chiar dacă o fațetă vă provoacă șoc sau nemulțumire. Amintiți-vă că nu cunoașteți toate circumstanțele din care acea conștiință umană a ajuns la forma sa actuală. Dacă judecați, criticați, condamnați în vreun fel, ați ridicat o barieră între voi și acea persoană, barieră care nu va fi înlăturată, oricât de mult ați dori să treceți cu vederea tot ce este negativ în ea și să deveniți prieteni în viitor. Fără să știți, ceea ce respingeți la el va rămâne în conștiința voastră ca o fundație pentru viitoarele discordii care se vor acumula și, în cele din urmă, vor depăși afecțiunea.

Fără să vreți, veți spune în viitor lucruri care să reflecte neîncrederea sau nemulțumirea secretă pe care o aveți la bază. În loc să-i acceptați cu iubire slăbiciunile și să-l ajutați să le facă față și să le depășească, îl veți pune în gardă împotriva voastră și nu va avea niciodată încredere deplină în voi. Ego-ul tău și ego-ul lui vor fi dus o luptă secretă de care niciunul dintre voi nu va fi conștient.

Iubirea s-ar putea transforma în ură. Nu uitați – viața voastră este o STARE DE CONȘTIINȚĂ în care gândurile și sentimentele sunt depozitate ca într-o cutie de valori. Lăsați acceptarea și grija să fie oțelul din care este făcută cutia. Atunci când aveți o întâlnire cu cineva de care sunteți atras, fie și numai din prietenie, și descoperiți că există elemente în trecutul său care sunt contrare principiilor voastre – aveți opțiunea: să rămâneți în contact cu el, acceptându-i pe deplin trecutul și, eventual, în situații viitoare, subliniind caracteristica în mod logic și cu dragoste, ajutându-l să crească, sau dacă acest lucru este imposibil, să te îndepărtezi prompt de situație până când vei putea vedea problemele lui din perspectiva acceptării iubitoare inspirate de Conștiința Divină și îl vei găsi receptiv la principiile tale.

Nu trebuie să acuzați niciodată o persoană că acționează din cauza unui impuls al ego-ului. Toate ființele umane sunt conduse de ego într-o măsură mai mare sau mai mică. Nu adoptați niciodată o poziție care să îl umilească pe celălalt!

Când am fost pe pământ, i-am îndemnat pe oameni să ierte și să se abțină de la judecată, critică, condamnare.

Biserica a interpretat greșit acest lucru ca însemnând că trebuie să-i “mulțumești” lui Dumnezeu iubindu-i pe ceilalți și abținându-te de la emoțiile negative.

Nu asta am vrut să spun, deloc. Nu există un “Dumnezeu” care trebuie să fie “mulțumit” de comportamentul tău.

Sunteți stăpâni pe soarta voastră, în sensul că întotdeauna “culegeți ceea ce semănați”. Toate paginile de mai sus au fost orientate spre a vă oferi detalii despre cum să evitați să semănați buruieni în grădina de legume , cum să rămâneți sănătoși, fericiți, prosperi.

Va veni un moment în dezvoltarea voastră spirituală când vă veți trezi la darul enorm pe care îl aveți în cap – darul gândirii creative, inteligente, și veți deveni, de asemenea, conștienți de responsabilitatea enormă pe care o aveți față de modul în care îl folosiți.

Există oameni minunați în lumea voastră care și-au folosit mintea în așa fel încât să obțină înțelegere și creștere din provocările zilnice din viața lor. Pas cu pas, sondând, analizând, trecând la noi puncte de vedere, la o înțelegere mai înaltă, ei își modelează noi idealuri pentru ei înșiși.

Ei adoptă aceste idealuri ca linii directoare pentru comportamentul lor viitor. Prin aceste mijloace, ei sunt capabili să-și purifice gândirea, cuvintele, acțiunile, pentru a-și redefini modul de comportament în lume și de a se ocupa de relații.

Aceștia sunt oameni “făcuți de ei înșiși” – dar rareori se constată că nu și-au tras și puterea, intuiția, inspirația, stabilitatea emoțională din sursa superioară – Conștiința Divină sau percepția lor despre ceea ce ei pot numi “Dumnezeu”.

Când eram pe Pământ, le-am spus oamenilor o poveste – parabola celor “zece talanți”. Am spus că un Domn cu multă avere pleca pentru o vreme în străinătate și a lăsat fiecăruia dintre cei trei servitori ai săi o sumă de bani.

Unuia i-a dat zece talanți, altuia – cinci – iar ultimului i-a dat un talant. Când s-a întors, i-a întrebat pe fiecare slujitor ce folos au făcut cu banii.

Unul a spus că a dublat investiția stăpânului, iar celălalt a spus că a câștigat încă jumătate, iar ultimul a spus că s-a așezat pe ei, temându-se să nu piardă ceea ce primise.

Stăpânul i-a felicitat pe primii doi servitori pentru eficiența și ingeniozitatea lor, dar s-a supărat pe servitorul care nu încercase să facă absolut nimic din singurul talant lăsat în grija sa.

Fiecare dintre voi, în lume, aveți propria cantitate de “talanți” cu care să lucrați. Dacă, din proprie inițiativă, vă este greu să descoperiți cel mai bun mod de a obține un profit din talentul și resursele personale – apelați la Conștiința Divină prin meditație și, încetul cu încetul, ideile vor veni cu siguranță, iar acestea vor fi exact potrivite pentru personalitatea voastră.

În același timp – gândiți-vă la modul în care v-ați folosit talentele de-a lungul vieții. Ați fost absorbit în întregime în crearea fericirii și plăcerilor pentru voi înșivă – sau ați dedicat timp și pentru ridicarea sau îmbunătățirea vieții altora?

Este un lucru îngrozitor să fi primit talente peste medie și să vă încheiați viața după ce le-ați risipit în moduri de viață auto-indulgente. Orice lecție pe care nu ați reușit să o învățați, orice creștere pe care ați evitat-o, orice dezvoltare în spiritualitate pe care ați evitat-o în mod deliberat – sunt munți pe care vi i-ați creat pentru a fi escaladați în viețile următoare. Aceștia vă vor obstrucționa calea și vor trebui să fie abordați – spiritual – sau repetați din nou într-o altă viață.

Nu este necesar să faceți un parcurs măreț în lume, să obțineți avansare, avere sau faimă.

Puteți să vă folosiți talentele de părinte, căutând cele mai bune mijloace de a avea succes în activitatea voastră de promovare a bunăstării copiilor voștri. Ce chemare mai înaltă există decât aceea de a fi un “părinte bun și iubitor”, mai ales dacă luați ca model de rol Conștiința Divină Tată-Mamă, care este în întregime orientată spre creștere, hrănirea minții și a corpului, vindecarea minții și a corpului, regenerarea minții și a corpului, protecție sub orice formă și satisfacerea tuturor nevoilor minții, emoțiilor, corpului – în cadrul unui sistem de Lege și Ordine și Iubire Necondiționată. În calitate de părinte – v-ați măsurat cu Conștiința Surselor Divine ale Ființei voastre?

Unii dintre oamenii care și-au folosit cel mai bine talentele au fost servitori – cei care au avut grijă de copiii altora cu devotament și dragoste, curățând casa cu o atenție conștiincioasă la detalii, creând un mediu liniștit, calm și grijuliu pentru angajator cu dragoste și blândețe. Acestea sunt sufletele mărețe, cele care și-au croit căi care duc direct în Împărăția Cerurilor.

Alternativ, există oameni care și-au folosit talentele în scopul distrugerii altora pentru a-și hrăni vanitatea și goliciunea rece din propriile lor inimi. În cele din urmă, folosirea minții lor a dus la propria lor distrugere. Gândiți-vă la oamenii din istorie și din prezent, care au spălat creierul altora pentru a-i determina să se răzvrătească. Ei au devenit dictatori. Apoi gândiți-vă la sfârșitul probabil al unor astfel de dictatori. Astfel de oameni au abuzat de privilegiile conferite de “puterea minții” și, în cele din urmă, plătesc prețul, dar nu înainte de a fi distrus mii de vieți fără niciun motiv întemeiat, deoarece nu ar putea exista niciodată un motiv “bun” pentru a transforma țări în pustietăți devastate de război și pentru a ruina o economie prosperă.

Gândiți-vă la familiile în care abuzul emoțional și mental este răspândit. Aceasta este o utilizare odioasă a “puterii mentale”. Se răsfrânge asupra celui care abuzează în foarte multe feluri – sănătate precară, boală, dependențe, depresie și pierderea stimei de sine.

Cu toate acestea, nu vă folosiți creierul, intelectul, perspicacitatea, cunoștințele, educația, ca o platformă de pe care să criticați, să judecați sau să condamnați pe alții care nu se ridică la nivelul propriilor standarde de eficiență sau bunătate în orice domeniu al vieții voastre.

În același timp – întrucât a critica, a judeca și a condamna este la fel de natural ca și respirația pentru ego-ul uman, nu încercați să vă negați percepțiile despre ceea ce ar putea fi îmbunătățit. A face acest lucru înseamnă a nega realitatea procesului evolutiv. Scopul din spatele existenței este de a experimenta – și de a vă îmbunătăți experiențele. Prin urmare, nu judecați, nu condamnați și nu respingeți deficiențele pe care le observați la alții, ci duceți imediat percepțiile voastre la Conștiința Divină și cereți continuu o rezolvare divină a problemei. Țineți-vă bine de realizarea faptului că oriunde, oricând, Conștiința Divină este atrasă într-o problemă, rezultatul final este întotdeauna creșterea și dezvoltarea tuturor celor implicați.

Încercați să țineți minte mereu că vă aflați pe pământ pentru a aduce Conștiința Divină în viața de zi cu zi, în relațiile și circumstanțele voastre. Sunteți acolo pentru a vă folosi mințile în acest scop special.

Când am spus că am venit să vă ajut să găsiți “VIAȚA mai abundentă”, am vrut să spun că am venit să vă ajut să lucrați prin intermediul legăturii voastre magnetico-emoționale și să găsiți și să luați contact cu adevărat cu VIAȚA DIVINĂ – Sursa ființei voastre. Din acest contact rezultă o VIAȚĂ sporită care transcende cu mult “viața fizică” pe care o trageți doar din hrana voastră. Din acest contact rezultă direcția spirituală, protecția și o Cale inspirată de Divinitate.

Ați putea numi acest lucru “Calea Conștiinței lui Christos”.

Atunci când ați perceput un adevăr mai profund, ascuns anterior de conștiința voastră, trebuie să acceptați și să vă bucurați că Conștiința Divină a pătruns în conștiința voastră umană și a vorbit în mintea voastră. Mulțumiți sincer și prețuiți acest dar și venerați-l. Nu-l luați niciodată ca fiind de la sine înțeles, altfel veți bloca intrarea în continuare a INTELIGENȚEI IUBITOARE.

Vă veți întreba de ce vă simțiți din nou atât de singuri.

Oamenii vorbesc despre faptul că sunt transformați de “Spiritul interior”.

Terminologia ‘Spiritului interior’ nu este greșită. Am făcut eforturi mari pentru a încerca să vă eliberez mințile de terminologia veche care ar putea avea un sens inexact pentru voi. În același timp, vreau să înțelegeți că, odată ce ați înțeles ce vreau să spun cu adevărat (pentru că am fost interpretat atât de greșit în trecut încât nu vreau ca acest lucru să se mai întâmple), nu trebuie să vă lăsați legați de terminologia în sine. Atâta timp cât știți ce este cu adevărat “Spiritul interior” – “CONȘTIINȚA VIEȚII DIVINE” care operează din CONȘTIINȚA UNIVERSALĂ INFINITĂ și nu are nimic de-a face cu “spiritele celor plecați”, puteți folosi terminologia care are cea mai mare semnificație pentru voi, cu condiția ca aceasta să fie semnificația care vă este dată în aceste Scrisori.

Pentru a reveni la afirmația mea inițială de la începutul acestei noi secțiuni.

Se spune frecvent că oamenii pot fi “transformați prin puterea Spiritului”.

O astfel de transformare nu este posibilă. Nu există nimic “real” în sinele vostru uman care să poată fi transformat. Sufletul tău a fost extras din “CONȘTIINȚA VIEȚII DIVINE” și, prin urmare, este perfect. ‘Personalitatea’ ta umană este efemeră și compusă doar din impulsuri emoționale magnetice de ‘atracție-respingere’. În consecință, Viața Divină trebuie să se impregneze treptat, din ce în ce mai mult în conștiința voastră, pentru a vă împinge să vă dezbrăcați de aceste impulsuri grosiere, pentru a dezvălui Realitatea spirituală. Poate că vă pot explica cel mai bine acest lucru folosind o parabolă.

O fată de o mare frumusețe a fost ținută ascunsă într-un set de voaluri grele și cenușii și pe aceastea a fost pictat un chip urât. Astfel, adevărul despre ființa ei era ținut secret și puțini se aventurau lângă ea din cauza aspectului ei neatrăgător. Ea a crescut și și-a dat seama de faptul că, motivul singurătății și al suferinței sale, al pierderii libertății de mișcare și al sănătății, se datorează voalurilor. Dar era atât de obișnuită cu ele, încât simțea că nu ar fi putut supraviețui fără ele. Cu toate acestea, a avut norocul să întâlnească un “mentor iluminat” dintr-o altă țară și, în cele din urmă, a fost convinsă să renunțe la un singur voal. După multe căutări pentru a găsi puterea interioară de a face acest lucru, ea și-a implorat “mentorul” să o ajute. Acesta i-a ridicat mâinile și împreună au aruncat voalul pe care fusese pictat chipul urât, iar ea s-a simțit mult mai bine pentru că a scăpat de el. A început să simtă un sentiment de bucurie. După un timp, a fost dornică să scape de un alt voal și, din nou, “mentorul” ei a venit la ea și a ajutat-o să îl îndepărteze. Și așa a continuat. Cu cât se dezbrăca mai mult, cu atât devenea mai ușoară și, treptat, a întrezărit realitatea naturii din jurul ei, putea vedea clar copacii, păsările de pe ramuri și asculta captivată cântecele lor frumoase, vedea frumusețea de pe chipurile altor oameni și a început să simtă curgerea iubirii în inima ei. Viața devenea acum un dar cu adevărat divin care trebuia prețuit. Zilnic îi mulțumea “mentorului” ei pentru că a ajutat-o să devină o persoană atât de fericită.

În cele din urmă, a sosit momentul în care nu a mai putut suporta ultimul voal care o acoperea. Știa că acesta îi închidea accesul la o lumină și mai mare, la frumusețe, la armonie și la contactul iubitor cu alți oameni frumoși. Deși nu știa cum se va descurca fără el, s-a retras în tăcere cu mentorul ei și a implorat să i se îndepărteze acest ultim voal.

Acesta a fost un moment de agonie, deoarece voalul părea a fi o parte din ființa ei. Dar a implorat și a implorat și, într-un moment de Lumină strălucitoare, voalul a fost îndepărtat de pe ea. Forma care a rămas a fost Realitatea ei – și ea a intrat într-o libertate interioară perfectă!

Cu toate acestea, Realitatea ei individualizată trebuia acum să găsească o modalitate de a funcționa în mediul înconjurător; acest lucru a fost neașteptat de dificil.

Deoarece percepțiile ei asupra Realității din jurul și din interiorul ei erau acum atât de clare și transcendente, terenul comunicării ei cu ceilalți oameni se schimbase radical. Ea nu mai era împăcată în mediul social și de afaceri și nici nu mai putea rămâne membră a comunității sale.

Oamenii se uitau la ea și spuneau: “Oh, iată cine ești și nu ai nici un voal, ce îngrozitor!. Te găsim foarte ciudată – chiar puțin nebună’. Și îi întorceau spatele.

Ce credeți că a făcut ea? Își dorea să se întoarcă la vremurile în care era acoperită cu voaluri la fel de puternic ca și ceilalți? Nu, ea a găsit atâta pace, bucurie și împlinire a nevoilor, încât și-a părăsit comunitatea și s-a dus într-o retragere și apoi s-a alăturat altor suflete care să-i recunoască adevărata identitate și să-i răspundă la ea cu dragoste și bucurie.

Spuneți-mi, voalul ei, personalitatea ei, a fost transformată? Nu, cu ajutorul “mentorului” ei, ea și-a îndepărtat propriul voal atunci când a fost convinsă de “mentorul” ei (CONȘTIINȚA VIEȚII DIVINE) că acesta era lucrul corect de făcut. Pe măsură ce a îndepărtat diferitele straturi de voaluri, ea s-a apropiat tot mai mult de cunoașterea intimă a Realității-Suflet ascunse de voalul ei (personalitatea).

Probabil că puteți înțelege acum că “personalitatea” umană este ca o pânză de păianjen mental-emoțională, uneori un voal murdar de interacțiuni de masă între “atracția/legătura” magnetică și ” respingerea/repulsia” magnetică. Oamenii evoluați din punct de vedere spiritual pot vedea acest “‘voal” murdar care încețoșează pielea oamenilor al căror limbaj este grosolan și ale căror gânduri sunt centrate exclusiv pe activitățile ego-ului pământean.

Alternativ, pe măsură ce un individ lasă în urmă nivelurile de gânduri și răspunsuri pământești, pielea începe să se limpezească și o lumină strălucește în ochi. În timp ce “personalitatea terestră” dispare imperceptibil, corpul devine mai “spiritualizat”. Acest lucru este clar vizibil pentru persoanele care au darul percepției spirituale.

Nu vă temeți de o viitoare retragere din mentalitatea pământească. Veți renunța la ea, încetul cu încetul, cu infinită ușurare. Adevăratul tău scop în viață va deveni din ce în ce mai clar, iar determinarea ta de a-l atinge va deveni din ce în ce mai puternică.

Ați putea susține că nu sunteți adesea angajați mental sau emoțional în gânduri și sentimente emoționale magnetice. Dar când vă examinați gândurile spontane, veți descoperi că sunteți complet dominat de gânduri magnetice de ” atracție-legătură” și de gânduri magnetice de ” respingere-repulsie” pe tot parcursul zilei! Mintea ta întreține o neîncetată pălăvrăgeală de comentarii și judecăți, de critici, de dorințe, de ne-dorințe, de sentimente reacționare la limita resentimentului sau a respingerii, de dorințe pentru anumite lucruri și de temeri că dorințele nu vor fi împlinite, de eforturi pentru succes și de iritare sau furie față de cei care stau în calea acestui succes.

Atunci când ego-ul deține controlul, cel care se roagă o face cu credință și dorință. Imediat, după rugăciune, la întâlnirea cu cineva, trauma abia dusă la “Dumnezeu” pentru a fi tratată în mod corect, este este difuzată cu tristețe, pentru a obține mângâierea simpatiei umane, dar – forma de conștiință și forța eliberată în timpul rugăciunii, “cererea, credința și dorința”, sunt acum anulate de autocompătimire.

Mintea este, de obicei, o mlaștină, o mlaștină de idei contradictorii. În timpul stresului, o persoană se poate strădui să se concentreze asupra unei afirmații sau percepții dătătoare de viață, dar, precum un cățeluș jucăuș care aruncă o pungă de hârtie plină cu aer, gândul este repede măturat din minte și gândirea stresantă pe care persoana încerca să o evite a pus din nou stăpânire pe ea. Și așa continuă în minte, înainte și înapoi, până când persoana tânjește să scape de conflict.

Dialogul tău intern va merge probabil pe o linie similară cu “Nu vreau să mă ridic. Nu vreau să iau micul dejun. Nu vreau să fac sandvișuri, nu vreau să merg la serviciu, nu vreau să mă întâlnesc cu ăla și cu ăla azi, nu vreau să spăl rufele, nu vreau să fac asta, aia și cealaltă”.

Și astfel, litania “respingerii vieții” continuă la oamenii complet nemulțumiți, toată ziua.

Cu toate acestea – în loc să se plângă mental, dialogul poate fi de genul “Nu simt că …”. Toate aceste sentimente provin de la orgoliile ego-ului care respinge astfel de activități deoarece sunt percepute ca fiind plictisitoare, inconfortabile sau o povară.

Alternativ, vă puteți trezi și să spuneți sau să simțiți: ‘Este sâmbătă, trebuie să mă grăbesc să mă îmbrac și să ajung la piață, sunt lucruri pe care vreau să le cumpăr. Trebuie să cumpăr căpșuni înainte să se epuizeze. Trebuie să mă duc la reduceri pentru a găsi niște chilipiruri. Trebuie să vorbesc frumos cu soțul meu ca să-mi dea niște bani. Sper să-l văd pe Patrick când mă duc la biroul lui. Vreau ca noul șef să mă placă, așa că voi munci din greu și voi arăta atractivă pentru el. Sper ca soțul meu să cumpere noua mașină. Sunt sigură că voi găsi un loc de parcare dacă rămân pozitivă. Sper să primesc un bonus”.

Toate aceste idei de mai sus provin din impulsurile de atracție/legare a ego-ului. ‘Vreau’. De asemenea, puteți înșira mai multe sentimente de ‘atracție’ și respingere’:

‘Sper ca copiii mei să se culce mai devreme, ca să mă pot relaxa. Urăsc când îmi cer apă și vor să le citesc când sunt atât de obosită, dar ar trebui să fiu o mamă bună și să petrec puțin timp cu ei’. ‘Sper’ ‘că pot’ ‘ar trebui’ ‘mamă bună’ ‘să petrec timp’ sunt toate corelate de legătura magnetică de atracție/lipire. Acestea sunt lucrurile pe care ți le ‘dorești’ pentru tine. Aceste gânduri apar, de asemenea, din temeri – teama de a vi se cere să faceți mai mult decât simțiți că puteți face în acest moment. Temeri de eșec ca mamă. Frica este un impuls direct experimentat de ego-ul care îți cere să te ridici la înălțime pentru a fi acceptabilă pentru tine și pentru ceilalți oameni și care, totuși, este foarte conștient că nu o faci!

Odată cu dezvoltarea civilizației, impulsurile magnetice de atracție-respingere, au devenit atât de complicate și de întrepătrunse încât sunt greu de diferențiat și de discernut. “Nu-mi place” “strigă după apă” “vreau să citesc” “sunt atât de obosit” sunt toate sentimente magnetice de respingere-repulsie și, întrucât este nevoie de mai multă energie pentru a respinge și a îndepărta decât pentru a accepta și a crea o legătură, conflictul din interiorul tău va sfârși prin a te face să te simți și mai abătut și mai obosit, simțindu-te chiar vinovat, dar incapabil să găsești puterea de a face ceea ce ți-ar plăcea cu adevărat, în adâncul sufletului tău, să faci: “petrece mai mult timp cu copiii tăi, citește-le și fii mamă pentru ei”. Acest lucru v-ar da un sentiment de satisfacție și de bunăstare, deoarece, la un nivel și mai profund, știi că ai experimenta și ai exprima iubirea – în timp ce toate ‘dorințele’ și ‘nu vreau’ sunt un înveliș care ascunde sentimentul de iubire. Atunci când ești în ton cu cele mai profunde adâncuri ale ființei tale și experimentezi și exprimi ‘iubire’ – ești cu adevărat în pace și fericit.

În același timp, observați că, în acest monolog interior care se petrece tot timpul la mamele grijulii, mica dorință: “Ar trebui să petrec puțin timp cu ei” este o intuiție extrasă direct din CONȘTIINȚA VIEȚII DIVINE, dar probabil că veți crede că este conștiința voastră care vă spune ce trebuie să faceți.

Poate că începeți să vedeți că mintea și emoțiile voastre sunt ca o arenă de război, cu idei conflictuale care se succed atât de rapid încât nu sunteți deloc conștienți de ceea ce vă faceți. Mintea ta este un balansoar. Convingerile, opiniile, reacțiile tale se schimbă în funcție de orice schimbare pe care o găsești în relații și în mediu – un balansoar de simpatii și antipatii, resentimente și prietenie, posesivitate și respingere. Toată această agitație apare din înțelegerea superficială a tot ceea ce se întâmplă cu adevărat în mediul tău la un nivel mai subtil. Sunteți ca niște bărci care navighează pe mare. Puteți vedea cerul, dar nu aveți nicio idee despre creșterea, mișcarea și activitatea vieții care se desfășoară sub barca voastră.

Acest lucru înseamnă că poți crede că relaționezi cu cineva într-un mod real, dar sub suprafață și în spatele exteriorului său plăcut, prietenul tău se poate simți singur în prezența ta și tânjește să fie înțeles și să i se vorbească la un nivel mai sensibil și mai empatic, mai potrivit nevoilor sale, precum și ale tale.

Luați, de pildă, următorul exemplu. La prima vedere, pare a fi complet inofensiv atât pentru tine, cât și pentru ceilalți oameni, dar o analiză îți va arăta că este orice altceva decât inofensiv.

‘Sper că femeia aia irascibilă nu se află astăzi la serviciu’.

În primul rând, pentru a putea face o astfel de afirmație, în conștiința voastră ascunsă, ați trecut în revistă comportamentul ei și ați condamnat-o pentru problemele pe care le provoacă prin temperamentul ei rău. I-ați atârnat o etichetă în jurul gâtului – “femeie irascibilă”. Ați creat o forță energetică a conștiinței cu numele ei pe ea. Nu-i va face niciun bine. ‘Vreți’ magnetic (nu spiritual) ca ea să lipsească de la serviciu pentru a vă face viața mai plăcută. În afirmația de mai sus, dezvăluiți că sunteți complet în stăpânirea ‘ego-ului’, deoarece nu v-ați oprit să vă întrebați dacă ea era supusă vreunei probleme de ‘personalitate de caracter’, vreo boală ascunsă, mizerie, problemă financiară, care să o facă să fie irascibilă. Speranța că va fi absentă este de natura unui ‘blestem asupra ei’. Dacă gândirea voastră a fost suficient de pasională și puternică, probabil că ea va capta forța energetică negativă a conștiinței și se va simți brusc rău pentru a merge la serviciu!

Același principiu este implicat în dezvoltarea tensiunii emoționale în crize de nervi.

La debutul tensiunii emoționale, mintea și emoțiile încep să se întreacă cu sentimente magnetico-emoționale de “respingere-repulsie-revulsie”. O persoană se angajează în gânduri continue de genul:: “Nu pot face față”, ceea ce reprezintă o respingere și o negare categorică a oricărei energii existente pe care persoana o are pentru a face față crizei. “Nu pot suporta” neagă, de asemenea, puterea personală. “Urăsc să mi se întâmple asta” “Urăsc persoana care îmi face asta”. ‘Urăsc faptul că trebuie să-mi schimb stilul de viață’ ‘Urăsc, neg, refuz, obiectez, mă opun, mă împotrivesc, nu merit’. O formă de conștiință deosebit de virulentă (gânduri) ‘Mă voi răzbuna’ este un amestec de magnetism-atracție-respingere. În realitate, ‘conștiința’ unei astfel de propoziții este:

‘Îl urăsc atât de mult pe el și ceea ce a făcut încât îi voi da o lecție. Îi voi face exact ceea ce mi-a făcut el mie. Îl voi face să plătească!”

Aceasta este răzbunare pură. Răzbunarea este un bumerang care se întoarce magnetic, conferind suferință de un anumit fel celui care gândește. Dacă acesta se află pe Calea către Conștiința Christică, aceasta îl va învăța, de asemenea, pe expeditor o lecție foarte necesară. Toate aceste gânduri și sentimente de mai sus, inclusiv resentimentul ucigaș, aduc crize de nervi – chiar fizice.

S-ar putea ca unele persoane care citesc aceste Scrisori să-și amintească de confruntarea mea cu smochinul de lângă Betania. Eram flămând și am căutat în mod nesăbuit smochine când acestea nu erau în sezon.

Când nu am găsit niciuna, i-am spus copacului “să nu mai mănânce nimeni niciodată din fructele tale”. Și pomul s-a uscat până la rădăcini și a murit a doua zi, spre uimirea lui Petru.

Acesta a fost un moment în care eu, ca și Isus, am fost complet iresponsabil în folosirea “puterii minții” mele și am provocat daune pentru care am fost mâhnit. (Am explicat pe larg adevăratele motive ale acestui incident în Scrisoarea 3.) Cu toate acestea, când le-am vorbit discipolilor mei, l-am folosit și ca exemplu și avertisment cu privire la puterea exercitată de minte asupra lucrurilor vii.

Să mai adăugăm că, într-o astfel de zi de nervi, i-am biciuit și i-am alungat din templu pe cămătarii de bani și i-am denigrat aspru pe cărturari și farisei în fața lor. Toate aceste activități au fost impulsuri de respingere a legăturilor magnetice-emoționale. În mod deliberat, am pus pecetea asupra morții mele viitoare prin răstignire. Știam exact ce făceam, căci timpul meu pe pământ se apropia de sfârșit și, ca să spun adevărul, eram nerăbdător să părăsesc lumea voastră.

Atunci când oamenii ajung pentru prima dată pe calea spirituală și caută o “Putere Superioară”, mulți sunt învățați de către profesorii de “auto-ajutorare” să se angajeze în gânduri de legătură magnetico-emoțională într-o măsură mai mare, deși acești profesori nu au nicio idee că instrucțiunile lor servesc la întărirea puterii ego-ului.

Aspirantul spiritual este învățat: “Dacă meditez, ‘Dumnezeu’ sau ‘Puterea Subconștientului meu’ mă va ajuta să îmi obțin toate nevoile”, “Voi vizualiza casa pe care o doresc și știu că o voi obține”, “Voi cumpăra hainele de care am nevoie și voi avea credința că voi plăti cumva ratele”. Ei se concentrează pe “a avea încredere” și pe obținerea a ceea ce au nevoie sau își doresc.

La începutul schimbării de conștiință și al exercitării credinței lor, ei simt într-adevăr mari beneficii. Obiectele dorite intră într-adevăr în viața lor, constată că se deschid uși, obțin succese. Acest fenomen relevă faptul că planurile materiale ale conștiinței lor se spiritualizează și, ca urmare, se înregistrează îmbunătățiri în ele. Viața este mai puțin grea.

Dar viețile voastre sunt menite să exprime fiecare nivel al conștiinței voastre – minte, emoții, corp.

Când ați stăpânit tărâmurile fizice ale conștiinței, următoarea aventură în spiritualitate este pe tărâmul emoțiilor voastre. De aceea, brusc, în mijlocul abundenței voastre, vânturile suflă și ploile cad peste conștiința voastră emoțională, până atunci stabilă, creând nenorociri multiple de tot felul. Acestea pot fi de natura pierderii familiei, a sănătății sau a bunurilor, a unor neajunsuri bruște de numeroase feluri în numeroase domenii ale vieții tale. În aceste momente, mulți își pierd credința anterioară. “Gândirea pozitivă nu funcționează!”, afirmă ei.

Nu, gândirea pozitivă în sine nu funcționează; nici “puterea subconștientului tău”, deoarece aceasta este doar o fațetă a întregii tale ființe spirituale/umane. Atunci când emoțiile tale sunt bulversate, ești chemat să-ți examinezi întreaga conștiință, convingerile tale, sentimentele tale față de tine și față de ceilalți, credința ta într-o dimensiune spirituală – chiar și sensul morții și al vieții tale de după aceea într-o dimensiune superioară. Acesta este un moment extrem de dureros în viața oamenilor. Toți sunt supuși acestei perioade de bulversare într-o formă sau alta. Poate fi o perioadă de creștere interioară extraordinară și o mișcare spre fericire sau o perioadă continuă de amărăciune și resentimente. Acesta este momentul să vă treziți pe deplin și să realizați că rezultatul experiențelor depinde în întregime de voi – nu de soartă sau destin – ci de voi – fie că lucrați pe cont propriu, fie că lucrați cu devotament și consecvență cu Conștiința Divină ajungând în cele din urmă la culmea fericirii.

Tot în această perioadă, o persoană este provocată să folosească mintea în mod constructiv, ajungând la cele mai înalte intuiții și idealuri cu care să stăpânească emoțiile.

Diferența dintre gândirea reactivă – rezultată din răspunsurile impulsive ale ego-ului la situații inconfortabile – și gândirea creativă, inteligentă, gânditoare, va deveni clară.

Atunci când acest lucru are loc – și când intuiția este pusă în practică zilnic – stăpânirea de sine este aproape de a fi la îndemână. Numai profesorii care vă pot conduce prin toate nivelurile de auto-realizare, remușcare, trezire, schimbare a tiparelor mentale/emoționale, urcând mereu spre frecvențe spirituale de vibrații mai înalte până la atingerea adevăratei “realizări a lui Dumnezeu” – sunt Profesorii Adevărului – care vă pot conduce cu adevărat în Împărăția Cerurilor.

Dacă primul nivel de dezvoltare, căutarea satisfacțiilor materiale prin gândirea pozitivă, ar fi fost pe deplin satisfăcător pentru căutători și le-ar fi adus tot ceea ce sperau, întreaga lume ar fi fost, până acum, convertită la credința în “gândirea pozitivă”.

Cu toate acestea, acesta este punctul de plecare al călătoriei spirituale a sufletului până atunci liniștit și nu trebuie respins sau criticat. Psihicul se trezește la faptul că dincolo de dimensiunea terestră există o dimensiune spirituală numită “Dumnezeu”, o “persoană care stă acolo sus” sau o “putere universală” care răspunde la rugăciuni. Amintiți-vă că vorbim despre “conștiință”. Psihicul devine conștient de faptul că există mai mult în viață decât rutina zilnică și vrea să experimenteze “orice ar fi”, deoarece privarea într-un anumit domeniu al existenței – sănătate, mijloace financiare, fericire, iubire etc. – îl determină pe “el” să caute ajutor.

Aici, avem aceeași legătură magnetică-emoțională la lucru. ‘Eu vreau’. Cu toate acestea, pe măsură ce psihicul care se trezește devine un observator a ceea ce se întâmplă în minte și în emoții, prin contactul său filtrat cu ‘CONȘTIINȚA VIEȚII’, va începe să ‘vadă’ unele dintre activitățile de ‘atracție-respingere’ magnetico-emoțională în care se angajează. În cele din urmă, va fi suficient de luminat pentru a se întoarce de la sentimentele de ‘posesie-repulsie’ și se va ruga pentru a cere ajutor pentru a le depăși. De obicei, în acest moment va apărea în viața sa Învățătorul potrivit pentru acel suflet. Dacă sufletul a străbătut drumul vieții de mai multe ori, atunci va fi un Învățător care a evoluat suficient pentru a conduce sufletul căutător din lanțurile și sclavia ego-ului și pentru a înainta spre Lumină.

Nu uitați, în abordarea voastră față de ceilalți, să fiți atenți la “ego-urile” lor. Acesta este singurul lor mijloc de supraviețuire internă până când vor avea o privire reală și durabilă asupra Conștiinței Divine și vor percepe, de asemenea, că au în interiorul lor – și transcendent față de ei înșiși – o sursă de forță, putere și inspirație.

De asemenea, trebuie să realizați că, devenind individualizați în forma corporală și în activitatea mental-emoțională, sunteți supuși legilor existenței. Vi s-a dat individualitate și identitate și un potențial infinit de a atinge Conștiința lui Christos și există un preț de plătit pentru acestea.

Timp de, poate, multe vieți (până când veți fi educați în această cunoaștere rară a “sinelui”), veți experimenta capriciile și complexitatea multiplă a vieții și a relațiilor. În multe vieți din trecut, este posibil să fi făcut lucruri scandaloase considerate de alții ca fiind “păcatul personificat”, dar aceste experiențe de personalitate magnetică vor fi contribuit la aducerea voastră acolo unde vă aflați astăzi în percepția spirituală. Prin urmare, ar trebui să fiți capabili să acceptați că nu există niciun “păcat” împotriva unui “Dumnezeu” și că nu există niciun “păcat” împotriva celorlalți. ‘Ego-ul’ poate avea un control total și poate face lucruri reprobabile doar pentru că ‘sufletul’ este încă adormit în robia grea de pânză de păianjen a personalității magnetice. Acolo unde este cazul, nu există nicio posibilitate de a convinge o astfel de persoană că a greșit față de alții. Nu există nici o iluminare interioară din partea Luminii care să-i arate un mod mai bun de a trăi. Aceasta persoană este în întregime blocată de conștiința magnetică a ego-ului. Cu toate acestea, durerea pe care o trăiește o astfel de persoană (deoarece tot ceea ce face altora se va întoarce cu vârf și îndesat), o va face în cele din urmă să pună la îndoială existența, iar punerea de întrebări este mijlocul prin care se pot primi răspunsuri de la “VIAȚA DIVINĂ”.

Am început această secțiune spunând că oamenii cred că pot fi transformați de “Spirit”.

Acum, înțelegeți de ce am spus ‘nu există nimic care să fie transformat’ Nu există nimic ‘real’ sau ‘etern’ în personalitate. Există o mare nevoie de a o dezbrăca pentru a dezvălui Divinul din interior.

În Palestina, am numit acest proces ‘a muri față de sine’, ceea ce s-a dovedit a fi o afirmație înfricoșătoare. Din cauza ei, mulți oameni au fost descurajați să pășească pe calea care duce la cele mai înalte dimensiuni spirituale. Și da, acest ultim pas în procesul de dezbrăcare este într-adevăr ca o moarte. O persoană pierde o parte esențială a eu-lui său uman/pământesc în timp ce trece prin ea, dar ușurarea și pacea interioară trăite atunci când lupta se încheie în sfârșit, nu pot fi descrise. Bucuria îți umple inima. Există o adevărată siguranță, odihnă și liniște în tăcerea minții. În sfârșit, lupta pentru controlul personal a luat sfârșit. Persoana devine un “stăpân”. Urmează o perioadă de odihnă și recuperare spirituală.

Acesta este urmat ulterior de o trecere într-o nouă dimensiune a “ființei”. Nimic din scena umană, nu mai “contează” ca înainte.

Oamenii vă critică? Anterior, personalitatea magnetică te-ar fi făcut să te simți furios din cauza nesiguranței tale, a nevoii tale motrice de a părea perfect pentru toată lumea, pentru a obține aprobare. Dacă nu ai aprobare, susținea ego-ul, cum vei supraviețui? Cum va fi viața ta?

Când vocea “ego-ului” s-a stins, nu mai este nevoie să cauți siguranță, pentru că ești SIGUR! Știi că ești susținut, întreținut, hrănit, protejat, vindecat de “CONȘTIINȚA VIEȚII DIVINE”, indiferent de ceea ce ar putea crede alții despre tine. Bucuria, veselia, fericirea, împlinirea personală și mulțumirea se află în interiorul tău. De fapt, nu mai aveți deloc nevoie de alteritate (nevoia de a te simți diferit de alții).

Cu excepția faptului că sunteți o parte din toată “alteritatea” și, atunci când Lumina vă umple, aveți o nevoie imperioasă de a le oferi celorlalți tot ceea ce “CONȘTIINȚA VIEȚII DIVINE” se revarsă în voi în fiecare moment al zilei, pe măsură ce vă mențineți în contact permanent cu această frumoasă dimensiune din interiorul vostru.

Nu mai respingeți personalitatea celorlalți, toată lumea este acceptabilă pentru voi, toată lumea are nevoie de iubire și acum aveți din belșug de oferit. Nu mai este o luptă pentru a “iubi necondiționat”. Ea vine în mod spontan.

Orice defecte ați fi avut, orice greșeli pe care le faceți în atitudinea față de ceilalți, ca urmare a resturilor de “ego” rămase în urmă, acestea vă sunt dezvăluite, dar nu vă feriți de autocunoaștere, ci mai degrabă o îmbrățișați cu dragoste și mulțumire. Descoperi că recunoașterea și acceptarea reacțiilor umane negative din tine însuți este atât sănătoasă, cât și vindecătoare. Accepți cu bucurie și îți asumi responsabilitatea pentru orice greșeală pe care o faci, iar apoi, când ai discernut “calea iubirii”, o lași baltă. Veți experimenta pacea interioară, știind că ați învățat altceva valoros care vă va fi de folos atunci când veți fi provocat de experiențele pământești. Timpul remușcărilor profunde a trecut, deoarece acum și-a făcut treaba de a vă elibera de răspunsurile emoționale magnetice la viață, care v-au adus suferință în trecut.

Ați intrat acum în ceea ce eu am numit “Împărăția Cerurilor” atunci când eram pe pământ. Veți constata că toate nevoile vă sunt satisfăcute și veți ȘTI că orice nevoi din viitor vor fi, de asemenea, satisfăcute aproape spontan. Această cunoaștere vă menține în contact permanent cu ‘VIAȚA DIVINĂ’ și vă dă un imens sentiment de siguranță. Odată cu pacea sufletească și liniștea, vin bucuria și fericirea, precum și un nou sentiment de bunăstare tinerească. Afecțiunile minore, sau cronice sau chiar terminale se vor elibera și veți intra din nou într-o nouă fază a existenței. De fiecare dată când învățați o lecție, lăsați ceva din dimensiunea umană în urma voastră și avansați într-o frecvență mai înaltă a conștiinței spirituale.

Vă descriu recompensele care vă așteaptă atunci când v-ați luptat și v-ați confruntat cu sclavia emoțională magnetică a “atracției/legăturii-respingerii/repulsiei”. Acestea sunt cele care inițial vă conferă individualitate, dar care devin cătușe ale sufletului și de care trebuie să vă eliberați pentru a ieși de pe banda de alergare. Această bandă rulantă este durata vieții tale umane actuale, care se învârte continuu, care te poartă continuu în experiențe de care nu te bucuri. Când, în sfârșit, veți reuși să transcendeți, în spirit, reacțiile emoționale magnetice pe care le aveți față de viață, banda de alergare va începe să încetinească și atunci, brusc, veți constata că sunteți aproape staționari și veți începe să experimentați frumoasa calitate a vieții pe care am descris-o mai sus. Aș vrea să pot înlătura această povară impusă de omenescul vostru pământesc. Vă cunosc suferința, momentele de disperare, durerea din nopțile singuratice, orele de tulburare mentală și emoțională. Pe măsură ce cobor în frecvențele conștiinței voastre pentru a vă transmite mesajele mele și pentru a înțelege ce trebuie să vă spun, devin conștient de condițiile voastre pământești și aceste cuvinte sunt răspunsul meu la nevoile voastre cele mai urgente de ușurare și vindecare.

Nu vă îndoiți că aceste cuvinte vin de la mine. Consolați-vă cu ele și ȘTIȚI că, pe măsură ce studiați aceste cuvinte, ele vă vor aduce, în timp, o iluminare profundă în sufletul vostru, care va aduce schimbările mult dorite în viața și în sinele vostru.

CUM SĂ MEDITEZI

Când meditați, adoptați poziția care vă este cea mai confortabilă. Nu trebuie să faceți contorsionări fizice. Odihniți-vă și relaxați-vă. Spuneți-vă să vă relaxați și să vă eliberați toate membrele, inclusiv capul, gâtul, fața, într-o stare de moleșeală totală.

Trebuie să vă fac să înțelegeți că meditația ar trebui să fie – în cele din urmă – la fel de simplă ca și cum ați aluneca în somn. Scopul meditației este de a permite întregii voastre conștiințe să depășească limitele intelectului și ale rațiunii. Există profesori care vă vor spune să vă “imaginați”… indiferent ce vi se spune să vă imaginați, puteți fi siguri că nu sunteți ajutați să mergeți nicăieri decât în noi tărâmuri imaginative ale propriilor procese de gândire.

Această metodă de “meditație” va avea ca rezultat o ușurare a gândurilor și a stresului pe care presiunile ego-ului tău le creează pentru tine. În lumea imaginației, ego-ul poate – sau nu – să fie adormit.

Înainte de a începe meditația, pregătiți-vă realizând pe deplin că sunteți pe cale să intrați în contact cu ‘ CONȘTIINȚA DIVINĂ’ atât în interiorul, cât și transcendent conștiinței voastre – prin urmare, EL este, de asemenea, acolo și în jurul vostru. Vizualizați exact ce înseamnă acest lucru.

Amintiți-vă, în orice moment, că ceea ce GÂNDIȚI este ceea ce vă acordați vouă.

Gândurile voastre sunt “reflectoare” care intră în contact cu ceea ce căutați.

Amintiți-vă că fiecare “gând” are propria sa frecvență de vibrații în conștiință. Credeți, cunoașteți acest lucru, pentru că este adevărat. Cu cât gândul este mai spiritual, cu atât mai înalte sunt frecvențele de vibrație.

‘Formele de conștiință’ întruchipate de cuvinte nu sunt vizibile, dar sunt ‘entități specifice de ființă’.

Ele au în ele viața conștiinței. Ele sunt magnetizate către ‘forme de conștiință’ asemănătoare. Ceea ce este asemănător este atras de ceea ce este asemănător.

Gândește-te la “câine” și vizualizează ceea ce vrei să spui, iar gândurile tale sunt acordate cu specia câine.

Gândiți-vă la ‘CONȘTIINȚA UNIVERSALĂ’ sau ‘VIAȚA DIVINĂ’ cu înțelegerea a ceea ce vreți să spuneți – și gândurile voastre vor fi direcționate către ‘CONȘTIINȚA UNIVERSALĂ’ – VIAȚA DIVINĂ.

Dacă ați înțeles pe deplin tot ceea ce încerc să vă spun, veți ȘTI că meditația voastră își atinge ținta.

Cunoașteți acest lucru și veți vedea că vă veți întări credința.

Credința ta rămâne slabă pentru că tu doar speri, sau îți dorești, sau “vrei” în mod magnetic să te armonizezi cu CONȘTIINȚA VIEȚII, pentru că speri că vei obține un anumit beneficiu din acest exercițiu.

Nu vedeți cât de “pământeană” este o astfel de abordare a CELUI CARE V-A DAT “FIINȚA”?

Este oare respectuoasă? Se potrivește unei persoane care caută un contact adevărat și care se așteaptă să obțină acest lucru?

În timp ce CONȘTIINȚA UNIVERSALĂ INFINITĂ nu este “Dumnezeul” mitic de sus, așa cum este descris în Vechiul Testament, Este Realitatea Infinit de Puternică, prezentă pretutindeni, care își manifestă propria Sa creație, inteligentă, evolutivă și plină de iubire pentru tot ceea ce a adus la existență.

De acest lucru trebuie să vă dați seama că vă veți apropia în cele din urmă, în timp ce sunteți încă pe Pământ, când veți ajunge în cele mai înalte dimensiuni, după ce emoțiile magnetice vor fi fost dizolvate nu numai din mintea voastră, ci și din subconștientul vostru și din plexul vostru solar.

În primul rând, veți intra în contact cu VIAȚA TATĂ-MAMĂ-DIVINĂ, care este mereu activă în întregul vostru sistem și în univers.

Amintiți-vă că Ea este în echilibru în cadrul dimensiunii universale infinite și activă în lume. ‘Activitatea Tatălui’ stabilește obiectivele. ‘Iubirea-mamă’ direcționează modul în care planurile vor fi dezvoltate pentru a promova binele suprem al ceea ce este adaptat, sau vindecat, sau protejat.

(Nenumărate persoane vor spune că aceste afirmații de mai sus sunt doar imaginație. Ei pot să-și bată joc cât vor. Cei care reușesc să intre în contact cu “Conștiința Tatălui-Mamă-Viață” – un alt nume pentru CONȘTIINȚA VIEȚII DIVINE, dar care denumește dubla sa calitate – vor verifica că cele de mai sus sunt o descriere exactă a evoluției spirituale care urmează unui astfel de contact).

Pentru a reveni la meditația voastră.

Mai întâi, înainte de a încerca să intrați în starea de meditație, memorați următoarea rugăciune, astfel încât cuvintele să vă aparțină.

Când ați devenit perfect relaxat, începeți meditația cu această rugăciune. Rostiți-o încet și vizualizați semnificația fiecărui cuvânt pentru a vă permite să intrați în conștiința cuvântului și pentru a permite conștiinței energetice a cuvântului să pătrundă în adâncul sinelui vostru. În timp ce rostiți această rugăciune, ochii trebuie să fie închiși și privirea ridicată spre frunte.

TATĂ-MAMĂ-VIAȚĂ, tu ești viața mea, sprijinul meu constant, sănătatea mea, protecția mea, împlinirea perfectă a fiecărei nevoi și cea mai înaltă inspirație a mea.

Îți cer să-mi revelezi adevărata Realitate a Ta. Știu că este VOINȚA Ta ca eu să fiu pe deplin luminat pentru a putea primi mai bine conștientizarea Prezenței Tale în mine și în jurul meu. Cred și știu că acest lucru este posibil. Cred că Tu mă protejezi și mă menții în cadrul IUBIRII perfecte. Știu că scopul meu final este de a TE EXPRIMA pe Tine.

În timp ce îți vorbesc, știu că ești perfect receptiv la mine, pentru că tu ești INTELIGENȚA IUBITOARE UNIVERSALĂ care a proiectat atât de minunat această lume și a adus-o în formă vizibilă.

Știu că, atunci când îți cer să-mi vorbești, trimit o reflectare de conștiință în Conștiința ta Divină și, pe măsură ce te ascult, TU vei pătrunde în conștiința mea umană și te vei apropia tot mai mult de mintea și inima mea, din ce în ce mai receptivă.

Mă încredințez pe mine și viața mea în grija ta.

(De fiecare dată când rostiți și vizualizați această rugăciune, creați o formă de conștiință spirituală care va deveni mai puternică și din ce în ce mai ridicată în frecvențe de vibrație, pe măsură ce adevăratul sens al rugăciunii se adâncește în mintea și inima voastră și percepțiile voastre se intensifică. )

După rugăciune, relaxați-vă și mai profund și lăsați mintea să se golească cât mai mult posibil. Dacă apar gânduri, recitați-vă cu blândețe “Viața divină” sau “Tată-mamă-viață” și liniștiți-vă din nou mintea. După mai multe luni de meditație sinceră, s-ar putea să ajungeți să simțiți că trupul vostru tresare brusc, ca o persoană care intră în somn și apoi se trezește brusc. Dacă se întâmplă acest lucru, fiți recunoscători, deoarece conștiința voastră pătrunde în barierele forțelor de conștiință create anterior care vă încapsulează sufletul.

Când simțiți că intrați într-o altă stare de conștiință profundă, atât de profundă încât abia respirați, să știți că începeți să vă atingeți scopul. La sfârșitul meditației, mulțumiți întotdeauna cu bucurie și recunoștință.

Amintiți-vă că nimic din ceea ce puteți gândi, spune sau face, nu poate reduce în vreun fel tot ceea ce este ”conștiința Tată-mamă-viață”.

Cu toate acestea, orice neîncredere va forma o barieră între tine și Tatăl-Mama- Viață.

Vreau să vă avertizez: atunci când încercați să vă liniștiți mintea și gândurile, s-ar putea să vă simțiți rău, inconfortabil din punct de vedere fizic și chiar neliniștit. Acest lucru se datorează faptului că – inițial – vă veți lovi de zidul negru al propriei “conștiințe”, iar acest lucru poate fi extrem de deconcertant – chiar dureros.

Binecuvântați experiența și rugați-l pe “Tatăl-Viața” să vă pătrundă în conștiință data viitoare când veți asculta.

Apoi, ridicați-vă și lăsați experiența în urmă.

Atunci când constatați că în sfârșit intrați în tăcere, atunci odihniți-vă în mod echitabil, știind că ați intrat acum în ceea ce s-ar putea numi “sfânta sfintelor”, deoarece, în sfârșit, realizați contactul cu ‘Tatăl-Mama-Viață’ din interiorul vostru. Va fi nevoie de timp pentru ca această experiență extrem de spirituală a Tăcerii să devină o rutină zilnică.

Amintiți-vă că aveți o viață întreagă de bagaje ale ego-ului de care trebuie să vă debarasați și să vă dizolvați.

Indiferent de ceea ce simțiți sau conștientizați în timpul meditației, când ieșiți din ea, așteptați-vă să simțiți o diferență în viața voastră. Amintiți-vă că așteptarea este o formă de “conștiință” și, pe măsură ce vă “așteptați”, deschideți calea pentru ca ceea ce “așteptați” să fie magnetizat în experiența voastră, indiferent de ce aveți nevoie sau cu ce vă confruntați.

Dacă nu simțiți o nouă lejeritate a spiritului, în ciuda așteptărilor voastre sincere, nu negați schimbările și nu vă îndoiți de posibilitatea lor.

Amintiți-vă că conștiința voastră este electromagnetică, din aceeași substanță ca și corpul vostru fizic, și că ea este fundamentul tuturor experiențelor din viața voastră. Continuați să vă așteptați – pe măsură ce faceți acest lucru, construiți puterea, energia “așteptărilor voastre – forme de conștiință”, care vor atrage la ele însele manifestarea a tot ceea ce așteptați. ‘Conștiința-tată-mamă-viață’ poate fi magnetizată în conștiința voastră individuală doar prin credință, așteptare sinceră și dorința de a vă deschide la curățarea impulsurilor voastre magnetice-emoționale de ‘atracție-respingere’.

Câți dintre voi intrați în prezent în meditație în acest mod și ieșiți de acolo AȘTEPTÂND schimbări? Câți se descurajează atunci când au simțit o oarecare schimbare și apoi nimic pentru o vreme?

Țineți minte că v-am spus că sunteți supuși unor ritmuri de “sus ” și “jos “. Atunci când vă aflați în ” jos “, fluxul de Viață Divină din sistemul vostru a scăzut și frecvențele de vibrație ale conștiinței voastre scad și ele. În consecință, contactul cu “Conștiința Vieții Tatălui-Mamă ‘ în aceste perioade, la începutul căutării voastre, este aproape imposibil. În primele zile ale căutării Adevărului, în timpul meditației, sunteți foarte mult în contact cu subconștientul vostru și veți constata că există o reapariție iritantă a tuturor vechilor gânduri și amintiri negative pe care credeați că le-ați depășit.

Când veți intra în “înălțimile” voastre, veți găsi o reapariție a eu-lui vostru spiritual și vă veți bucura de acest lucru. Meditațiile voastre vor fi mai pozitive și mai productive în ceea ce privește contactul cu “Conștiința Tatălui-Mamă-Viață”. Dacă veți avea curajul de a persista și de a vă exercita autodisciplina atât în perioadele ‘joase’, cât și în cele bune, veți descoperi, în cele din urmă, că ‘joasele’ vor deveni mai puțin ‘joase’ și orice depresie anterioară va fi înlăturată.

Nu uitați că fiecare moment de “conștiință a rugăciunii” vă aduce mai aproape de scopul vostru, deși este posibil să rămâneți complet inconștient de acest lucru. Cu toate acestea, lucrurile se întâmplă pentru binele tău final – crede în ele.

Când am fost pe pământ, am spus:

Am venit să vă dau LIBERTATEA

Am venit să vă aduc “VIAȚA MAI ABUNDENTĂ”

Secretul oboselii, al epuizării, al inconstanței, al instabilității, al fricii, al disperării, al depresiei, se află în răspunsurile tale magnetico-emoționale de “atracție-respingere” la viață și în tiparele subconștiente care uneori preiau controlul și vă proiectează în situații pe care nu ați intenționat niciodată să le creați. Din cauza acestor “impulsuri naturale ale individualității”, cu siguranță nu sunteți liberi, ci vă aflați sub controlul legăturii magnetico-emoționale atât în mintea voastră conștientă, cât și în cea inconștientă. Trăiți în ghearele Ego-ului care v-a dat individualitatea și v-a legat în lanțuri de răspunsuri emoționale la viață.

Cu toate acestea, vine timpul când căutătorul sincer și ardent, persoana care urmează cu plăcere calea “Conștiinței Christice” – CALEA CHRISTOS – atunci când “el” meditează și pătrunde în zonele magnetico-emoționale ale creierului, să primească iluminarea care este imprimată în zonele cele mai înalte ale creierului, sub craniu. Noi celule sunt impregnate cu noi cunoștințe.

Acesta este un proces continuu și probabil că veți simți această “deschidere” care are loc în creierul vostru.

Acum începeți să operați din ce în ce mai mult în cadrul minții supraconștiente, care este în contact tot mai mare cu “conștiința tatălui-mamei-viață”, până când vine momentul în care nu mai puteți suporta gândurile și sentimentele “ego-ului” care vă domină conștiința normală de zi cu zi și muriți de moartea predării totale de sine. Când acest lucru se va întâmpla, “conștiința-tatăl-mamă-viață” vă va umple viziunea, excluzând orice altceva. Veți intra în “frecvențele de conștiință” a ceea ce am numit, pe pământ, “împărăția cerurilor”. Această fază va fi caracterizată de o retragere treptată din tipul de viață de care v-ați bucurat înainte. Viața voastră de gândire va deveni din ce în ce mai purificată și vă veți găsi răspunzând la situații, evenimente și oameni, într-un mod mai lipsit de pasiune. Deși este posibil să fiți mai puțin calzi sau reci din punct de vedere emoțional decât înainte, vă veți afla acum în primele lungimi de undă a ceea ce numiți “iubire necondiționată” și veți face totul din punctul de vedere al promovării binelui suprem al tuturor, ceea ce înseamnă: pentru creșterea, hrănirea, vindecarea, protecția, satisfacerea nevoilor lor legitime în cadrul unui sistem de lege și ordine. Veți iubi mai profund decât oricând, dar nu va exista niciunul dintre sentimentele “umane” care pot cauza atât de multe erori în comunicare și acțiune.

Când veți dobândi adevărata cunoaștere interioară, veți putea transcende bagajul emoțional, veți putea medita și vă veți putea inspira din “viața tatălui-mamă” și veți simți cum o nouă energie vă va pătrunde în sistem, dându-vă o nouă vitalitate. Veți râde, veți fi mai jucăuși, veți găsi fericirea în lucrurile mărunte, veți iubi lumea, veți simți o recunoștință debordantă pentru fiecare mică binecuvântare care intră în viața voastră. Veți vedea că binecuvântările se vor înmulți în experiența voastră și vor ploua în calea voastră zilnică.

Cum se comportă persoana care a trecut la eliberarea de “ego”?

În cele din urmă, o astfel de persoană este complet eliberată de frică. Va avea convingerea absolută că, oriunde merge, este protejată. Deși poate trece prin experiențe potențial periculoase, va ieși nevătămată. Va ști că nu are nevoie de sabie sau de armă pentru a se proteja. Ea este protejată împotriva oricărei eventualități negative, oriunde s-ar afla.

Nu se va teme de nicio boală, deoarece va ști că fiecare mecanism încorporat în sistemul său pentru a-l menține sănătos, este pe deplin operațional și funcționează eficient.

Va ști că nu va “duce niciodată lipsă” de lucrurile necesare pentru a-și face viața fericită și confortabilă. În mod continuu, va lăuda și va mulțumi “TATĂLUI-MAMA-VIAȚĂ” pentru toate lucrurile primite deja și care vor fi primite în viitor.

Acea persoană știe că va fi ghidată pentru a fi la locul potrivit la momentul potrivit.

Știe, de asemenea, că poate cere orice este necesar și că răspunsul va veni rapid.

Dar cererea va veni din centrul său spiritual luminat și nu va căuta niciodată nimic în mod egoist, ci se va ruga întotdeauna pentru lucruri în contextul a ceea ce va fi bun pentru mediul său, comunitatea, familia, prietenii săi.

Va avea o minte deschisă, știind că ADEVĂRUL este infinit și, deși poate cunoaște multe, există întotdeauna o altă dimensiune de explorat. Aceasta este ceea ce face ca viața în orice dimensiune, chiar și în Regatele Celeste ale conștiinței, să fie atât de antrenantă și plină de scop.

În viața sa de zi cu zi, sufletul iluminat se va trezi cu mintea goală de orice altceva decât de laude și mulțumiri. În cele din urmă, el va fi conștient de treburile care îl așteaptă și, mulțumind pentru energia și dorința de a îndeplini aceste sarcini, va pleca să le facă fără nici o rezistență interioară sau reticență de a începe.

Ca urmare a acestei atitudini față de rutina zilnică, el nu-și irosește energia prin rezistență sub nicio formă. Dacă există un motiv special pentru a se opune unei sugestii sau constrângeri, o va face cu calm și în mod rezonabil, fără sentimente magnetico-emoționale de supărare sau respingere.

El/ea devine observatorul lipsit de pasiune, care face ceea ce trebuie făcut la momentul potrivit.

El/ea își stăpânește sufletul în răbdare, așteptând îndrumarea, așteptând să se deschidă ușile potrivite, așteptând confirmarea că orice plan este într-adevăr dorit în mod divin prin mintea, inima și energia sa. Devine un om adevărat care manifestă “Conștiința Tatălui-mamă-viață”.

De asemenea, preia caracteristicile feminine ale iubirii universale și devine întruchiparea: Iubirea inteligentă sau inteligența iubitoare.

Își asumă o caracteristică mai masculină de forță și un puternic simț al direcției.

Dacă o persoană are nevoie de instrucțiuni, va da dovadă de inteligență iubitoare și persoana va fi înălțată de cuvintele sale.

Dacă este nevoie de vindecare, el/ea va demonstra iubire inteligentă și persoana va fi vindecată. Acesta este scopul la care vă îndemn cu dragoste.

Calea către Conștiința Christică este descrisă în aceste SCRISORI.

Când o veți atinge, vă veți bucura și veți spune că a meritat fiecare clipă din momentele dificile și accidentate, care acum vor fi în spatele vostru pentru totdeauna. Veți fi liberi să urcați în dimensiuni mai înalte, fiecare dintre ele aducându-vă noi experiențe și bucurii.

Veți deveni fondatorii unei noi ordini pe Pământ, care va constitui vârful de lance al unui nou val de evoluție spirituală.

Atunci când această evoluție spirituală se va răspândi la masele generale, în mulți ani care vor urma, oamenii vor învăța în sfârșit cum să trăiască în pace unii cu alții.

Aceste lucruri se vor întâmpla cu siguranță, căci SEMNELE unui astfel de viitor au fost semănate în aceste SCRISORI. Oricine le primește în conștiința sa și rezistă cu credință, le va găsi în cele din urmă înflorind în frumusețe, bucurie și armonie și aducând roade în viața de zi cu zi.

Credeți – pentru că Eu, Christos, am vorbit.

Comentarii

Postări populare