Scrisoarea 9

 Eu, CHRISTOS, am venit prin intermediul acestor SCRISORI, deoarece nu mă pot întoarce în formă corporală – sau să iau din nou personalitate umană – deoarece locuiesc și sunt, eu însumi, de frecvențe vibraționale atât de fine și de înalte ale conștiinței, încât nicio formă fizică umană nu ar putea conține conștiința mea spirituală.

Singurul meu mijloc de a ajunge la voi a fost prin intermediul unei ființe umane – sensibilă, clarauditivă, ascultătoare și dedicată lui “Dumnezeu”, născută pentru a fi canalul prin care aș putea urmări tumultul vieții ei active și pline de evenimente și prin care aș putea urmări evenimentele lumii. Am putut să revăd în intimitate conflictul și durerea necunoscute în secolele trecute, deoarece descoperirile științifice și tehnologice, precum și diminuarea valorilor morale și convenționale au dus la noi condiții de viață modernă, extrem de stresante, și la noi moduri de relaționare cu ceilalți. Prin intermediul acestei minți maleabile, condiția umană modernă a devenit, într-o mică măsură, subiectivă pentru mine.

Fără această cunoaștere a experienței umane, aceste Scrisori nu ar fi putut fi scrise într-o formă care se dorește a fi utilă pentru condiția umană în acest moment.

Procesul de umbrire parțială a început înainte de nașterea ei, a continuat în tinerețe și în viață.

Începând cu deprogramarea completă a minții sale și curățarea completă a vechilor concepte, “Recorderul” meu a fost supus în mod deliberat la orice tip de experiență umană, fiind martor al luptelor și durerii implicate în viața modernă. Cu ajutorul instrucțiunilor mele, ea a ieșit din numeroasele și diversele ei gropi de suferință, culminând cu moartea ego-ului și cu sclavia mentală/emoțională față de materialism; ea a învățat cum să se deplaseze în frecvențele de conștiință ale iubirii universale și a avut experiența personală a Realității CONȘTIINȚEI UNIVERSALE… astfel că a fost suficient de curățată pentru a primi, din ce în ce mai clar, învățăturile mele pe care să le distribui în întreaga lume.

Sub influența mea, ea s-a retras din viața socială în solitudine și izolare și, în cele din urmă, a devenit dependentă de mine pentru voința ei zilnică de a trăi, iar eu lucrez prin disponibilitatea ei totală, minut cu minut, de a primi cuvintele mele ori de câte ori energiile cosmice și energiile conștiinței ei personale îi permit să mă audă și să mă primească. Mă bazez pe onestitatea și dedicarea ei de a aștepta să mă audă cu exactitate și îi precizez când sunt eu cel care vorbește. Până când nu vorbesc eu – ea nu este în măsură să scrie.

V-am spus acest lucru pentru ca voi să înțelegeți din ce energii de CONȘTIINȚĂ CHRISTICĂ, au luat formă aceste Scrisori .

**888**

Am venit din nou în această Scrisoare pentru a pune cap la cap toate capetele libere din celelalte scrisori ale mele  și pentru a le prezenta ÎNTR-UN CONTEXT MONDIAL, arătând cum aceste învățături sunt relevante pentru fiecare aspect al vieții voastre pământești și pentru toate națiunile.

Aceste SCRISORI sunt menite să fie impulsul – stimulentul – pentru o deschidere personală a minții și a inimii către SURSA FIINȚEI voastre și, în cele din urmă, să devină mijlocul prin care să înțelegeți perfect efectele gândirii și comportamentului individual și de masă asupra fiecărei fațete a existenței voastre pământești.

În timp ce, în trecut, legile care vă erau date pentru comportamentul național erau îndreptate în principal spre “Nu trebuie să… dacă o faci – aceasta va fi pedeapsa”, adevăratele legi spirituale sunt cu totul altele.

Ele sunt exprimate astfel: ‘Pentru că tu și locul tău în existența pământească ați fost creați în acest fel … dacă lucrezi în armonie cu Legile Existenței tale … îți vei deschide întregul sistem de suflet, minte, emoții, corp și circumstanțe personale la influxul consistent al Conștiinței Divine, Forța ta de Viață. Roadele comportamentului tău disciplinat se vor întoarce pentru a te binecuvânta și încărca cu sănătate, armonie și prosperitate.

‘Dacă, pe de altă parte, ignorați aceste Legi ale Existenței și continuați să trăiți așa cum ați făcut-o înainte de a primi acest mesaj, atunci viețile voastre vor continua să fie punctate de tulburări, condiții climatice dificile, dăunători în culturile voastre, dezastre financiare, foamete și vieți stresante’.

Am vorbit prin aceste Scrisori – în mod expres – pentru a vă permite să ajungeți la o pace mentală adevărată și constantă și la iubire spirituală, bucurie și vindecare interioară a minții, emoțiilor și corpului.

Ar fi trebuit să înțelegeți până acum că acesta a fost, de asemenea, singurul scop al ultimei mele misiuni către oamenii de pe Pământ – să le arăt cum și-au creat ei înșiși propria mizerie.

Ați fost învățați de către bisericile “creștine” că voi, cei care ați fost creați de “Dumnezeu”, trebuie să vă “închinați și să-L mulțumiți pe Dumnezeu” prin respectarea Legilor Sale.

Dar acesta nu este adevărul. ‘Adorarea lui Dumnezeu’ este un ritual păgân. Când oamenii ‘se închină lui Dumnezeu’, ei îl pun pe ‘Dumnezeu’ deoparte și deasupra lor – ‘de neatins și de temut – căci cine știe ce rău ar putea trimite pe pământ dacă oamenii nu ar acționa conform voinței sale’.

Dar nu acesta a fost mesajul pe care l-am adus pe pământ. Am vorbit despre “Tatăl” care îndeplinea toate nevoile, care răspundea atunci când era chemat, care vindeca atunci când i se cerea acest lucru, care era atât transcendent pentru oameni, cât și “în interiorul lor”, ceea ce înseamnă că Creatorul era universal.

Religia evreiască învăța că numai preoții principali se puteau apropia de “Sfânta Sfintelor” și puteau face cereri pentru popor. Populația se putea apropia de Iehova doar prin intermediul preoților, aducând păsări și animale care să fie oferite ca jertfe arse pentru a-l împăca pe Iehova pentru “păcatele” poporului. Prin aceste mijloace, evreii obțineau “iertarea păcatelor”.

I-am învățat în repetate rânduri pe oameni că vor primi iertarea păcatelor de la ‘Tatăl’ în funcție de disponibilitatea oamenilor de a-i ierta pe alții – pentru că aceasta li se va face în funcție de propria lor ‘sămânță’ plantată. De asemenea, i-am învățat pe oameni să se apropie direct de “Tatăl” și să se roage în termeni simpli, cerând ceea ce au nevoie în viață, și i-am asigurat că vor fi ascultați și li se va răspunde la rugăciunile lor, cu condiția să se roage cu credință totală – fără nicio îndoială în mintea lor. Trebuie să înțelegeți că tot ceea ce i-am învățat pe evrei era în conflict direct și în opoziție cu ceea ce îi învățau Bătrânii lor religioși, motiv pentru care preoții m-au urât – și m-au răstignit, deoarece le răpeam pozițiile lor elevate de ” slujbași personali” ai “Atotputernicului”.

Deoarece, de teama represaliilor după moartea mea, discipolii nu s-au desprins în totalitate de Vechiul Testament, o mare parte din gândirea Vechiului Testament a fost dusă mai departe în religia ‘creștină’.

În locul animalelor, trupul și sângele lui “Isus” au înlocuit jertfa oferită de preoți pe altar. După mulți ani și intrarea Romei ca protector al religiei “creștine”, la fel ca și preoții evrei dinaintea lor, preoții “romani” s-au îmbrăcat în veșminte costisitoare și au folosit accesorii de argint și aur pentru ceremoniile religioase.

În vremea lui Pavel, acest lucru ar fi fost de neconceput. Mesajul său era un mesaj simplu de “mântuire prin moartea mea pe cruce”, care nu era mesajul pe care l-am adus compatrioților mei din Palestina. El perpetua o tradiție iudaică de ‘sacrificare a altuia pentru a plăti pentru propriile păcate’. Ce lașitate rușinoasă! Cu toate acestea, Pavel a adus și un mare serviciu umanității, deoarece a pus în acțiune o mișcare care va fi mijlocul de a binecuvânta toate rasele în mod egal. El a conturat un mod de gândire și o conduită zilnică care să aducă armonie în viețile celor care încercau să trăiască în conformitate cu învățăturile sale.

După toate probabilitățile, unii tradiționaliști evrei vor respinge din nou cu vehemență cuvintele mele, al doilea timp al venirii, se vor supăra pe aluzia mea constantă la vechea practică evreiască de a sacrifica animale și păsări în Templu pentru a-L mulțumi pe Dumnezeu și a obține iertarea păcatelor, dar, indiferent de obiecțiile lor, rămâne faptul istoric că Templul a fost un loc pentru oferirea de jertfe arse, iar mirosul acestora plutea deasupra Ierusalimului. Și în tot acest timp am știut că întregul edificiu al Templului era dedicat unui mit, o invenție a imaginației omului, o raționalizare a ceea ce mințile oamenilor nu puteau înțelege din punct de vedere spiritual.

Eram acolo! Am simțit pietrele fierbinți sub picioarele mele încălțate cu sandale și soarele pe cap. M-am certat cu fariseii, le-am îndurat batjocura și disprețul cu un oarecare amuzament și i-am privit cum predau dogmatic un mod de viață împovărător, de supunere continuă față de o tradiție inutilă privind mâncarea și băutura, care era complet inutilă!

Eu eram acolo! Uneori, amuzamentul meu aprindea o scânteie de răutate în mintea mea și le împărțeam fariseilor același tip de batjocură analitică la adresa obiceiurilor lor personale, a îmbrăcămintei lor ostentative și a legilor lor, așa cum mă tratau ei pe mine și învățăturile mele.

“Este un nebun!”, au spus ei, și au ridiculizat cu voce tare afirmația mea “Împărăția lui Dumnezeu este înăuntrul vostru”. ‘Spuneți-ne – cum ar putea fi ‘Dumnezeu’ în interiorul unei persoane?’, au strigat ei în derâdere.

Folosind o avalanșă de argumente disprețuitoare, au invocat profeții și au comparat concepțiile lor despre Atotputernicul Iehova cu descrierile mele despre simplul ‘Tată’ ‘care s-a gândit chiar și la păsări’. Cum se putea așa ceva, au cerut ei, când păsările erau sacrificate în mod regulat în Templu pentru a plăti pentru păcatele oamenilor? Ar fi instituit Moise o astfel de practică sfântă a jertfelor arse dacă păsările și animalele ar fi avut vreo importanță în ochii Atotputernicului?

Am rămas impasibil în timp ce ei își lansau atacurile verbale la adresa mea. Aveau doar convingerea tradiției evreiești pentru a-și susține afirmațiile – în timp ce mintea mea fusese impregnată de adevărata cunoaștere a existenței însăși în timpul experiențelor mele luminate din deșert. Mi se dăduse înțelegerea universalității și a BUNĂVOINȚEI creatoare a “Tatălui”, ceea ce mi-a permis să percep și să fac lucruri pe care niciun Mare Preot, fariseu, saducheu sau scrib nu le-ar fi putut face vreodată.

Pentru că înțelegeam natura SURSEI noastre de FIINȚĂ, puteam, cu încredere, să-mi pun mâinile pe un om schilodit și să-l ridic din nou la integritate. Cine ar putea măsura această cunoaștere cu legile tradiționale ridicole ale preoților? Preoții și fariseii și toți ceilalți habotnici religioși știau că niciunul dintre ei nu putea face astfel de lucruri – și din acest motiv, mă urau pentru că le contestam autoritatea, mă detestau pentru puterea mea în fața opoziției lor și mă înjurau pentru că atrăgeam mulțimi de oameni atunci când se făcea o vindecare pe care nimeni nu o putea nega.

Era acolo, făcut în văzul tuturor – un act de dragoste pe care preoții au spus că numai Dumnezeu putea să-l facă și că, prin urmare, trebuie să fiu un copil al Satanei! Mai mult, ei nu vedeau vindecarea ca pe un act de iubire, ci mai degrabă ca pe o uzurpare inexplicabilă și blasfemiatoare a rolului lui “Dumnezeu” – m-au acuzat că îmi “etalez” puterile magice, dar nu au putut să-mi spună cum am ajuns la astfel de puteri magice, prin urmare au decis că trebuie să fiu fiul lui Belzebut.

Acum că am explicat situația, ar trebui să fie la fel de clar pentru voi, cei care citiți aceste cuvinte – așa cum a fost foarte clar pentru mine în acea perioadă în Palestina – că întreaga ierarhie a iudaismului era compusă din oameni egocentrici, plini de sine, încurcați, care trăiau doar după reguli și legi. Când erau provocați să-și folosească mintea, creierul, nu puteau face față, ci cădeau în spasme extrem de emoționale de indignare virulentă. A fost oare de mirare că, atunci când am fost adus în fața consiliului lor, am tăcut și am refuzat să comunic cu astfel de minți obtuze?

Da, am fost cu adevărat acolo, în Palestina, acum 2000 de ani. Am trăit printre bărbații și femeile obișnuite care fuseseră învățați să se teamă de Iehova într-un mod foarte real; care erau obsedați să plătească pentru sacrificii arse pentru a se feri de pedeapsa pentru păcatele lor. Fusesem crescut, îndoctrinat în frica de Iehova – dar mă născusem pentru a-i scoate pe evrei din somnul lor lung de mituri și falsuri – pentru a-i elibera de o istorie împovărătoare de războaie și vărsare de sânge, de încăierări și certuri, de a cere un cap pentru pierderea unui ochi, de păcătuirea ascunsă și secretă care nu conta deloc dacă un om nu era descoperit. Dacă era descoperit, atunci întreaga greutate a Legii mozaice se cobora pe capul lui, fără compasiune sau milă sau măcar un gând ezitant cu privire la adevăratele circumstanțe din jurul fărădelegii.

Pentru că mă născusem cu misiunea de a deschide mințile și inimile evreilor către Realitatea care le dăduse viață și ființă, încă de la o vârstă fragedă am respins învățăturile evreiești. O profunzime secretă a instinctului spiritual s-a revoltat împotriva intenției evreiești milenare de a lăsa o altă ființă vie să poarte responsabilitatea și să “plătească prețul” pentru propria lor rătăcire și păcătuire. Chiar mai mult decât atât, nu puteam accepta ca un “Dumnezeu” care se presupunea că a creat o lume atât de minunată să se bucure de sacrificii arse ale propriei sale creații pe care El le-a oferit din belșug.

Mi s-a părut imposibil să am respect pentru astfel de credințe și practici ilogice. După iluminarea mea în deșert, am devenit pasionat în respingerea tradițiilor evreiești.

La fel cum am venit în trup uman acum 2000 de ani, pentru a salva națiunea evreiască de un edificiu de practici religioase artificiale și împovărătoare făcute de om, tot așa am venit prin intermediul acestor Scrisori distribuite în întreaga lume, pentru a arăta foarte clar că “religia creștină” nu reflectă în niciun fel adevăratul meu mesaj CHRISTIC, nici așa cum l-am predat în Palestina – și nici în prezent, când aceste Scrisori vor stârni furia și condamnarea “creștinilor” convenționali. Religia creștină, așa cum se prezintă în acest moment, nu este decât un melanj de gândire încurcată a amintirilor selective ale discipolilor mei și a predicilor vrednice ale lui Pavel și a altor scrieri timpurii. Mult mai târziu, când impactul creștinismului nu avea efectul vizual al zeilor și zeițelor romanilor, religia creștină a fost împodobită cu prostii “teatrale”, dar “convenabile”, pentru a-i impresiona pe cei pe care Imperiul Ecleziastic al Romei dorea să-i atragă în turma lor. Mai târziu, acest imperiu a impus poporului credul sarcini monetare chiar mai inechitabile decât taxele cerute de Imperiul Roman secular asupra națiunilor cucerite. Nici măcar Cezar nu a cerut plata pentru ca sufletele să căștige intrarea în rai!

Poate vă întrebați de ce sunt atât de explicit în respingerea “iudaismului” și a “creștinismului”. Este vital pentru succesul distribuirii MESAJULUI meu CHRISTIC, ca oamenii să înțeleagă pe deplin adevărata natură a religiilor care au ținut omenirea în mrejele lor până în secolul al XX-lea. Până când nu vor realiza fundamentele mitice pe care și-au întemeiat toate convingerile, oamenilor le va fi greu să renunțe la credințele lor dragi. Vă rog să înțelegeți că, atunci când fac astfel de afirmații, mă refer la “religia creștină”, la “principiile de credință”, la “dogmă și teologie”. Nu mă refer la acele mari suflete spirituale care au căutat – și continuă să caute pe Dumnezeu și Adevărul dincolo de dogmă și credințe. Mulți dintre aceștia au primit inspirația mea în mințile și inimile lor, dar se tem să renunțe la credințele lor dragi. Ei sunt împiedicați de practicile religioase. A venit timpul ca ei să lase aceste practici religioase să plece și să crească în spiritualitate și în conștientizarea adevăratei lor SURSE de FIINȚĂ și să-și ia congregațiile cu ei in acest Adevăr.

Bisericilor “creștine” de orice confesiune, le spun “Treziți-vă!”. A venit timpul să vă treziți dintr-un lung somn nefiresc, în care rațiunea a fost suprimată de tradițiile hipnotice și emoționale. Acestea au fost transmise de-a lungul secolelor de o succesiune de oameni care pretind că sunt cea mai înaltă autoritate în tot ceea ce am învățat în Palestina. Nu vă temeți de consecințe dacă vă examinați convingerile din trecut și doriți să le curățați din gândirea voastră. Scăpați de pânzele de păianjen ale iluziei și – GÂNDIȚI!

Când păstorii “creștini” vor accepta pe deplin faptul că Eu, Christos, am revenit cu adevărat pentru a vorbi oamenilor din întreaga lume, “ca un fulger care lovește de la Est la Vest” și vor fi gata să predea adevăratul meu mesaj de la amvon – veți vedea bisericile voastre umplându-se din nou cu oameni dornici să găsească și să ia contact cu Realitatea care îi va conduce să trăiască în armonie totală cu ADEVĂRUL lor de a FI. Alternativ, voi, slujitorii religiei, care în mod voit și egoist continuați să predați dogma “creștinismului” pentru a vă salva “fața” și salariile, veți vedea cum religia voastră moare de moarte naturală în următorii treizeci de ani și veți fi abandonați de congregațiile voastre care deja simt că vorbele voastre sunt doar cuvinte – în care nu există viață spirituală. Veți vedea cum bisericile voastre vor fi preluate de cei care și-au dat seama că eu, eu însumi, m-am întors într-adevăr în omenire pentru a le arăta calea de a găsi și de a intra în “Împărăția Cerurilor”.

Vor fi, de asemenea, cei ale căror poziții de autoritate sunt amenințate de aceste Scrisori de la CHRISTOS – de la mine. Aceștia li se vor opune cu tărie. Vor exista defăimări de tot felul prin intermediul serviciilor fiecărui tip de mass-media – din partea unor oameni care nu au niciun scrupul în a stârni mânia publică pentru a face bani din senzaționalismul distructiv și răzbunător.

Trebuie să vă spun că, cu cât va fi mai mare agitația la nivel mondial, cu atât mai repede Scrisorile mele vor ajunge și îi vor convinge pe acei oameni care s-au săturat de vechile credințe, că în sfârșit au auzit ADEVĂRUL simplu al FIINȚEI. Aceștia vor răspunde rapid iubirii și chemării sale de a părăsi nivelurile inferioare ale conștiinței umane pentru a începe ascensiunea lor către nivelurile spirituale superioare, unde vor începe să experimenteze primul aflux de pace interioară și mulțumire.

Va exista un conflict în întreaga industrie a divertismentului, deoarece din ce în ce mai mulți oameni vor recunoaște – și se vor întoarce împotriva – violenței și degradării cu care întreaga lor conștiință a minții, emoțiilor, corpului, a fost hrănită de “DEGENERAȚI” obsedați de a face avere. Acești demoni spirituali au înțeles fascinația stranie a profanului și macabrului pentru oamenii ignoranți, care au fost atât de îmbuibați de siguranța, confortul și luxul din secolul XX, încât nu mai găsesc mulțumire în ele. Ei au nevoie de emoție pentru a-și stimula conștiința blazată.

Dacă viețile oamenilor ar fi cu adevărat atât de oribile pe cât sunt descrise în emisiunile de divertisment pe care le urmăresc zilnic, aceștia s-ar întoarce de la ecrane în căutarea a ceva frumos și liniștit pentru a-și odihni sistemele nervoase chinuite. Și totuși, dacă veți reflecta cu onestitate asupra condițiilor în care trăiți în prezent, vă veți da seama că acestea devin deja o imagine în oglindă, care induce teroarea, a tot ceea ce v-a oferit industria divertismentului în ultimii 50 de ani.

Oamenii au fost hrăniți cu cele mai proaste scenarii posibile de către cinematografie, televiziune, cărți și senzaționalismul mediatic și acum se plâng că fostul sentiment de siguranță de care se bucurau anterior le-a fost smuls. Vă văd pe pământ, în prezent baricadați în spatele gardurilor electrice, a zidurilor înalte cu țepi, păzite de oameni de securitate care, la rândul lor, îi ucid în mod trădător pe cei pe care îi păzesc; văd bărbați și femei care înainte se plimbau noaptea fără teamă pe străzi și pe drumurile de țară, acum închiși în spatele porților de protecție – speriați de cele mai abjecte și brutale atacuri. Văd rase traumatizate de propriul lor popor. Văd genociduri, revoluții, bombardamente, asasinate, ucideri fără noimă de toate felurile. Cei uciși trec în următoarea lor existență încă traumatizați de șocul trecerii lor neașteptate. Îi văd și le slujesc – dacă sunt capabili să mă vadă și să mă primească. Mulți, foarte mulți oameni sunt departe de a fi pregătiți să treacă la o formă superioară de existență și astfel ei locuiesc în umbră până când sunt eliberați prin renaștere. Viața pământească a devenit iadul pe care îl descrieți pe ecranele și în literatura voastră. De ce? Pentru că așa-zisa voastră “cultură” civilizată permite brutalității, în toate formele sale perverse, să intre în casele voastre prin intermediul televizorului, pentru a vă amuza și excita. Ați vrut acest lucru – și acum îl aveți în cea mai reală formă a sa – în propriile experiențe zilnice. Nimeni nu este imun la aceste dezastre pe care vi le-ați provocat singuri.

Vă mirați că Eu, Christos, m-am întors la voi în acest moment pentru a vă explica ce v-ați făcut singuri?

Cum ar fi posibil ca o întruchipare spirituală a IUBIRII să rămână departe de o asemenea agonie a spiritului și să nu reușească să întindă mâna pentru a oferi ajutor atunci când ajutorul este posibil? Prin urmare, așa cum am mai spus, nu sunt singur în munca mea. Vorbesc în numele fiecărui Maestru, așa cum vorbesc prin aceste Scrisori.

Fiecare Maestru îi slujește pe cei care îi urmează învățăturile sale pământești. Fiecare Maestru îi cheamă pe adepții săi să citească, să ia aminte, să se roage pentru ca ei să poată absorbi ADEVĂRUL din aceste pagini și să se străduiască să-și curețe gândurile și acțiunile și să devină întruchiparea iubirii pentru toți.

Dar aceste Scrisori vor pune în mișcare un Anotimp al Schimbării.

Când oamenii se vor trezi cu adevărat la ceea ce s-a făcut conștiinței lor, la nivel mondial, de către magnații lacomi, fără scrupule și degenerați, ei vor experimenta o furie extremă. Oamenii vor începe să recunoască modalitățile insidioase și viclene prin care au fost atrași treptat în pânzele abominației.

Iar eu, Christos, trebuie să vă spun că, atunci când se va întâmpla acest lucru, cuvântul “abominație” nu vă va mai părea demodat și depășit. Veți percepe clar diferența dintre formele de conștiință sănătoase, dătătoare de viață – cuvinte – și modelele de conștiință distructive.

Vă veți răzvrăti și veți numi la nivel național “abominații”, “formele de conștiință” distructive.

Părinții conștiincioși și cu adevărat iubitori vor deveni deosebit de vehemenți împotriva formei actuale de divertisment și îi vor împiedica pe copiii lor să continue să vadă decadența limbajului neplăcut și emoțional, a violenței dezlănțuite și a sexului promiscuu, superficial din punct de vedere afectiv, oferite în prezent pe ecrane, în cărți și în mass-media. Societatea voastră este plină de aceste creații de conștiință joasă și josnică, care se transpun în viețile și acțiunile oamenilor.

Părinții vor ajunge, de asemenea, să realizeze că, din moment ce FORMELE DE CONȘTIINȚĂ create în mințile copiilor lor sunt bazele tot mai mari ale viitoarelor vieți ale copiilor lor ca adulți, ei vor începe să cerceteze VALORILE ETICE predate în școli. Părinții nu vor mai fi preocupați de religiile predate în școală, deoarece acestea vor fi de interes doar pentru o minoritate, ci vor fi foarte serios interesați de tipul de filozofii de viață, atitudini, argumente, conflicte, declarații, încurajate sau tolerate în viitor în școli – atât de către profesori, cât și de către elevi.

Grupurile se vor uni pentru a înființa mici școli pe baza acestor Scrisori, deoarece vechiul material didactic va fi abandonat ca fiind învechit. Se va pune accentul pe limbi străine, arte, logică, arta comunicării eficiente și inspirate, dezvoltarea imaginației creative constructive, matematică și știință și abilități manuale.

Programul de învățământ va fi axat pe dezvoltarea capacității de a face diferența între adevăr și mit, de a percepe în mod clar cele mai înalte valori care trebuie adoptate și prețuite, precum și modul cel mai constructiv și productiv de a le folosi în viață – pentru a îmbunătăți condițiile pentru sine, pentru națiune și pentru lume în general. Copilul va fi, de asemenea, învățat să devină competent în acele științe și abilități manuale care îi vor permite să lucreze cu bucurie și cu succes în domeniul pe care și l-a ales. Copiii vor fi îndrumați într-o nouă aură de preocupare și dragoste și li se va arăta cum pot contribui la o astfel de preocupare și dragoste în sălile de clasă. Ei vor fi încurajați să lucreze cu bucurie și fericire. Dacă acest lucru nu vine ușor, copilului nefericit i se va arăta cum se poate obține bucuria și fericirea și va fi recompensat atunci când reușește.

Oamenii vor fi apreciați în funcție de angajamentul lor de a căuta niveluri mai înalte de gândire spirituală și de dedicarea lor de a servi interesele celor defavorizați și ale comunităților în general.

Este extrem de urgent ca oamenii din întreaga lume să recunoască faptul că ADEVĂRUL este că v-ați născut pentru a individualiza și exprima UNIVERSALUL – SURSA ființei voastre – într-o manieră evolutivă, ajungând în cele din urmă la vârful de manifestare INDIVIDUALIZATĂ a SURSEI ființei voastre –

CONȘTIINȚA CHRISTICĂ.

ȘI ați fost, de asemenea, creați pentru a fi îngrijiți, hrăniți, pentru a vi se asigura toate nevoile pentru a vă asigura sănătatea, bunăstarea perfectă și prosperitatea armonioasă în timp ce vă aflați în călătoria sufletului vostru spre reîntâlnirea individualizată cu Sursa Ființei voastre – Conștiința Divină.

Până când nu veți înțelege acest ADEVĂR al FIINȚEI, nu vă veți atinge niciodată adevăratul potențial pe pământ, nici fizic, nici spiritual.

Nici o țară, nici o organizație religioasă și nici o singură persoană, oricât de înaltă ar fi considerată din punct de vedere uman, nu va putea modifica conținutul acestor Scrisori, deoarece

Eu – CHRISTOS – radiez, de asemenea, ADEVĂRUL FIINȚEI în întreaga lume pentru toți cei care se află la nivelul de frecvențe spirituale pentru a fi capabili să primească ADEVĂRUL. Astfel de oameni îl vor primi, îl vor venera și îl vor adopta pe deplin, fără rezerve, pentru a fi propriile lor orientări pentru gândurile și acțiunile lor.

Dacă există persoane care nu pot înțelege sau primi Scrisorile, va fi doar pentru că nu s-au înălțat încă la nivelul de conștiință necesar pentru a putea empatiza cu ele. Creșterea lor va veni mai târziu.

Prin urmare, le spun celor care nu au experimentat încă calitatea vieții pe care am descris-o ca fiind a voastră, prin VOINȚA Divină, să nu se întrebe ce se întâmplă cu viața, cu oamenii sau cu circumstanțele – sau cu voi …

Priviți în interiorul propriilor procese de gândire, atitudinile față de viață, în general, sentimentele față de ceilalți oameni și față de voi înșivă – și aflați ce fel de gânduri – și așteptări – vă permiteți în mod regulat. Acestea creează o forță energetică de conștiință puternic creativă pe care o emiteți pe parcursul zilei. Aceasta va atrage spre voi exact ceea ce vă temeți și așteptați. Uneori, forma de conștiință creativă negativă este adânc îngropată în subconștientul vostru, implantată acolo cu mulți ani în urmă din cauza anumitor circumstanțe. Sau impulsul negativ al conștiinței creatoare poate să fi venit dintr-o viață anterioară. În orice caz, dacă ați fost supus unor experiențe negative în mod constant, examinați-vă starea interioară de conștiință și aflați ce fel de așteptări negative vă posedă subconștientul. Descoperiți, de asemenea, care sunt atitudinile și sentimentele voastre față de ceilalți oameni?

Trăiți în mod constant în armonia legilor existenței? Exprimi “iubire necondiționată” la fiecare nivel al vieții tale – față de fiecare lucru din experiența ta?

Sunteți capabili să vedeți “lumina sufletului” în toate ființele vii – sau vedeți doar unitatea lor egoistă – întunericul lor?

Vă dați seama că, pentru oamenii pe care îi respingeți sau criticați, Eu – Christos – am pentru ei cea mai mare iubire și compasiune în orice moment? Pe cei pe care poate îi respingeți, Eu le transmit dragostea mea necondiționată.

Țineți minte, în orice moment, că SURSA FIINȚEI voastre se află în două stări – în echilibru și în activitate.

Starea ACTIVĂ a SURSEI FIINȚEI voastre, este dimensiunea în care ați fost concepuți și vi s-a dat individualizarea.

ECHILIBRUL CONȘTIINȚEI UNIVERSALE este dimensiunea de liniște și de tăcere perfectă, în care IMPULSURILE de bază ale CREATIVITĂȚII sunt prinse împreună într-o îmbrățișare de reținere reciprocă.

Atunci când realizați, acceptați, înțelegeți pe deplin că în fiecare “sesiune de învățare în școala voastră de pe pământ”, aveți întotdeauna acces la Inteligența Divină Iubitoare care rezolvă fiecare problemă în mod perfect, sunteți atunci ridicați dincolo de raza de acțiune a panicii și a durerii.

Vă rezolvați problemele rapid și cu ușurință și vă dați seama că propriul vostru bagaj de înțelepciune și cunoaștere se mărește în multe feluri.

În acest fel, evoluați la fiecare nivel al ființei voastre.

În timp ce scopul meu de a veni la voi prin intermediul acestor Scrisori a fost acela de a vă arăta calea de a trăi în armonie cu Legile Existenței, de a vă ajuta să evitați durerea, limitările și privațiunile inutile cauzate de ignoranța voastră față de aceste Legi, vreau, de asemenea, să vă imprim în conștiința voastră că toată lumea este supusă unor ritmuri în viața lor. Toată lumea trece prin perioade înalte, când un aflux de binecuvântare vă aduce toate lucrurile pe care le-ați dorit și vă aflați pe culmea fericirii și a succesului uman. Vă bucurați! Apoi vine momentul în care, brusc, ritmul vieții se schimbă, resursele se epuizează, relațiile devin dificile și precare, cariera ta ia o turnură descendentă sau apar obstacole care te țin stagnant pentru o lungă perioadă de timp. S-ar putea să vă întrebați cu ce ați greșit. Anterior, ați lucrat cu mult succes în cadrul LEGILOR EXISTENȚEI, dar acum există provocări zilnice și nimic din ceea ce gândiți sau faceți nu vă ușurează cu adevărat stresul vieții de zi cu zi.

Când și dacă – aceste vremuri vin peste voi – fiți calmi și liniștiți în inima și mintea voastră – și să știți că încă vă trageți viața și direcția de la Conștiința Divină, în ciuda aparențelor contrare, în ciuda agoniilor superficiale. În aceste momente este esențial să vă retrageți și să faceți un bilanț al modurilor în care este posibil să fi alunecat în conștiință în timpul perioadelor “ascendente” – și să vă întăriți dependența de Conștiința Divină.

Fără aceste perioade întunecate de depresie, nu ați crește în statura spirituală. Ele au un mesaj special pentru voi, așa că nu dați curs disperării sau amărăciunii. Deși vă puteți simți fragili, acesta este sezonul de iarnă al descoperirii de sine și al reînnoirii interioare, care în cele din urmă se va dovedi a fi de o mai mare binecuvântare decât au fost vreodată “perioadele voastre de vârf”. Îndrăzniți și nu vă pierdeți încrederea. Rezistă cu răbdare până când iarna va ceda treptat, din nou, locul primăverii tale spirituale.

Perseverați în relaxarea și așteptarea încrezătoare a momentului în care Viața Divină va curge din nou în mintea, inima și viața voastră pământească și tot ceea ce ați sperat va începe să se manifeste în experiența voastră. Și în tot acest timp, realizați și țineți minte că, dacă nu mai sunteți conștienți de afluxul Conștiinței Divine în timpul meditațiilor, nu este pentru că ați fost abandonați, ci pentru că vibrațiile conștiinței voastre cosmice – și, prin urmare, ale conștiinței personale – sunt la un nivel scăzut și nu mai sunteți capabili să vă ridicați pentru a experimenta vibrațiile Conștiinței Divine așa cum ați făcut-o anterior. Chiar dacă nu le simțiți, fiți siguri că întotdeauna sunteți învăluiți în ele și în IUBIREA DIVINĂ.

De asemenea, vreau să vă reamintesc și să vă imprim în conștiința voastră că, în momentul în care cele mai defavorizate ființe umane pot înțelege adevărata natură a originilor lor și se pot folosi de această cunoaștere, pot începe să iasă din rutină și se pot ridica apoi la orice înălțime pe care o aleg pentru ele însele – cu condiția ca, zilnic, să se acordeze la SURSA FIINȚEI LOR și să se bazeze pe Puterea Sa Infinită, pe Viața, direcția, inspirația și îndrumarea ei .

Nu sunteți victime ale destinului – sunteți victime ale propriei voastre conștiințe creatoare, până când realizați că conștiința voastră este în întregime a propriei voastre modelări. Când acest Adevăr glorios se va ivi în propria voastră conștiință, veți începe să vă schimbați viața și veți descoperi în cele din urmă că puteți lucra pentru a deveni un Maestru și pentru a obține libertatea completă în CONȘTIINȚA DIVINĂ.

Încercați să vă amintiți că, în căutarea voastră spirituală, scopul vostru ar trebui să fie acela de a vă menține frecvențele conștiinței cât mai stabile posibil în cadrul celor mai înalte percepții spirituale. Acest lucru este extrem de dificil de realizat pentru mintea umană, deoarece ea caută cu aviditate noi forme de stimulare spirituală/mentală oriunde este trezit interesul.

Dar trebuie să vă spun că nu este suficient să citiți aceste Scrisori și apoi să vă îndreptați spre alte cărți, în speranța de a găsi un adevăr mai înalt, mai inspirat.

Eu, Christos, vă spun, cu adevărat, că nu există un adevăr mai înalt sau o cale mai înaltă care să vi se ofere în acest moment.

S-ar putea uneori să aveți impresia că ați găsit ceva mai înalt, deoarece la nivelul conștiinței voastre umane actuale vă puteți raporta mai ușor la ceea ce este scris – dar puteți fi siguri că ADEVĂRUL SPIRITUAL al EXISTENȚEI este singura CUNOAȘTERE care vă va duce în cele din urmă la CONȘTIINȚA CHRISTICĂ, care este adevărata voastră destinație și nicicum alta.

CONȘTIINȚA CHRISTICĂ este conștiința spirituală a tuturor marilor Maeștri. Nu există ceva mai înalt. Pentru a vă spori înțelegerea, puteți căuta acei autori care au găsit deja pentru ei înșiși și pun în practică ceea ce este scris în aceste Scrisori, dar nu-i urmați pe cei care încă urmează alți scriitori și citează alte autorități și care încă mai caută o cale prin gândirea umană spre imensitatea Adevărului spiritual – dincolo de gândirea umană. Aceștia, ca și voi înșivă, se află încă la poalele conștiinței – nu au pătruns încă în ozonul mental/emoțional pentru a se apropia de zona SPAȚIULUI.

Nu-i urmați pe cei care își găsesc plăcerea în – și scriu despre “minunile” din practicile oculte și caută să vă determine să le experimentați și voi, recomandând utilizarea substanțelor materiale pentru a crește energia în diferite domenii ale vieții voastre. Atunci când folosiți substanțe materiale precum cristale, lumânări, tămâie, bețișoare de jăratic, vă concentrați conștiința umană asupra acelor lucruri care au o semnificație umană pentru voi și care vă fac plăcere. În acest fel, vă ancorează conștiința umană la “efectele” conștiinței umane, conducându-vă în mod continuu înapoi la niveluri fixe ale conștiinței umane. În timp ce, dacă vrei să te înalți în adevărate dimensiuni spirituale ale conștiinței, scopul tău este să pătrunzi și apoi să transcenzi dimensiunea conștiinței umane terestre. Singura energie adevărată, adevărata Forță de Viață vindecătoare dinamică provine din contactul tău constant cu CONȘTIINȚA DIVINĂ. Pe măsură ce călătoriți în sus, veți face cunoștință cu vibrațiile mai fine ale planurilor astrale, dar nu zăboviți în aceste niveluri, deoarece ele sunt doar manifestări ale unor forme fizice superioare de conștiință și nu ar trebui să fie adevăratul vostru scop.

Acordarea cu Conștiința Divină și stăpânirea totală de sine ar trebui să fie rațiunea voastră de a trăi și singurul vostru scop. Când îl veți atinge, tot ceea ce v-ați dorit vreodată pentru voi înșivă va fi al vostru – într-un mod nou, transcendent și etern.

Este posibil să citești aceste Scrisori și să decizi că vrei să continui așa cum ești – în conștiința ta egoistă, având încredere în Conștiința Divină pentru a te ajuta să treci peste momentele dificile. Dar pot să vă spun că viața însăși vă va convinge în cele din urmă că orice altă cale nu aduce recompensele pe care sufletul vostru, ascuns și așteptând în tăcere să fie eliberat, tânjește să le experimenteze – în special cea a reunirii depline cu Conștiința Divină.

Cel mai mare dar pe care ți-l poți face ție însuți – sau oricui altcuiva – este să accepți cu recunoștință în mintea ta – și să încerci să insufli în alte minți receptive – înțelegerea inspirată deplină a ceea ce “tu și ei” sunteți cu adevărat și a ceea ce se poate realiza cu adevărat atunci când “tu și ei” renunțați la voința proprie și priviți la SURSA ființei voastre pentru ajutor, îndrumare și împlinirea fiecărei nevoi.

Deveniți o Lumină pentru voi înșivă – și pentru oricine o poate primi.

În același timp, nimeni nu poate absorbi învățătura pe stomacul gol; prin urmare, ar trebui să se ofere o anumită cantitate de hrană fizică pentru a ajuta procesul de dezvoltare evolutivă spiritual-fizică, dacă încercați să îi învățați pe cei săraci din punct de vedere material. Fiți dispuși să dăruiți celorlalți și să știți că, pe măsură ce dăruiți, deveniți parte a sistemului “a da și a primi” al întregului univers.

Este imposibil să dăruiești și să nu primești în schimb – cu excepția cazului în care voi înșivă credeți că trăiți doar din ceea ce vă oferă munca, contul bancar și investițiile voastre. Când asta este ceea ce credeți, atunci asta este ceea ce veți experimenta.

Până când oamenii nu se vor trezi cu adevărat și nu-și vor deschide ochii pentru a realiza pe deplin că sunt individualizarea SURSEI FIINȚEI lor, care este o combinație de IMPULSURI PERFECTE de Creativitate și Iubire, ei vor rămâne atrași de ispitele materialismului, de satisfacțiile poftelor trupești și de dorința de autopromovare mai presus de toate celelalte – care variază de la achiziții și greve în afaceri și industrii, și de la disonanțe grosolane în relații, până la crime, violuri și războaie. Ori de câte ori o persoană își exercită ego-ul asupra alteia, abundă discordiile furioase.

Aceasta este chiar prima Lege a Existenței care trebuie să fie făcută publică în întreaga lume.

Cum ar trebui, așadar, ca natura umană să se străduiască zilnic să trăiască într-o lume dominată în mod natural de impulsul egoului – de dorința copleșitoare de satisfacție de sine?

Răspunsul se află în afirmația mea: “Fă-le celorlalți ceea ce ai vrea să ți se facă ție”.

Acesta este primul pas pentru a depăși impulsul egoist.

Atunci când sunteți implicați într-o dispută, fiecare parte să facă dreptate deplină celeilalte. Ascultați – absorbiți – luați aminte – reparați pe cât posibil.

Asigurați-vă că în cererile voastre nu faceți intruziuni asupra bunăstării celeilalte părți – fie că este vorba de bunăstare personală, de plăcere, de afaceri sau de industrie.

Amintiți-vă că așa cum faceți altora, așa vi se va face și vouă. Amintiți-vă că gândurile, cuvintele și acțiunile voastre de astăzi vor prinde contur în experiența voastră în zilele, lunile sau anii ce vor urma. Uneori, semănatul va avea nevoie de ani de zile pentru a se transforma în recoltă, iar semănatul va fi fost uitat. Cu toate acestea, fiți siguri că tot ceea ce faceți astăzi se va întoarce la voi sub o formă conexă, deși s-ar putea să nu o recunoașteți niciodată ca atare sau să nu percepeți legătura.

Orice ai vrea să spună oamenii despre greșelile tale – spune acele lucruri – și vorbește serios – despre greșelile pe care le pot face alți oameni – prieteni sau străini.

Oferiți acceptarea și iertarea pe care ați dori să le primiți. Ce este adevărata iertare? Este o stare de înțelegere a celeilalte persoane și a motivelor comportamentului său atât de clar încât puteți spune cu toată sinceritatea – „nu este nimic de iertat”.

Loialitatea, bunătatea și generozitatea pe care ai vrea să le primești atunci când ai probleme – dăruiește-le celorlalți atunci când se luptă cu poveri grele. Nu le întoarceți niciodată un spate rece.

Învățați să priviți o persoană sau o situație cu ochiul discernământului binevoitor. Priviți-i așa cum sunt în acest moment și apoi amintiți-vă că eu îi văd cu iubire plină de compasiune.

Dacă vedeți o nevoie reală de îmbunătățire la ei – pentru binele lor și pentru sporirea în viitor a bunăstării lor – priviți-i doar cu inima și ochii iubirii și vedeți-i așa cum pot fi în viitor. Duceți-i cu gândul la SURSA FIINȚEI lor și să știți că rugăciunea voastră i-a binecuvântat cu siguranță și a deschis uși pentru dezvoltarea lor. Cereți îndrumare de la Conștiința Divină pentru a afla dacă puteți aborda subiectul “îmbunătățirii” lor și întrebați cum se poate face acest lucru pentru a le asigura acceptarea fericită a sfaturilor și succesul final în dezvoltarea personală.

Dacă cineva vrea să vă spună în orice moment cum l-ați rănit – stați în picioare sau stați așezați în liniște și conștientizați

că aceasta este o adevărată provocare la adresa orgoliului vostru. Acesta este marele vostru moment – cel mai mare punct de testare.

Cum îl veți gestiona? Vă veți găsi scuze și vă veți apăra, considerând, chiar spunând, că acțiunile voastre nu ar fi trebuit să îl rănească pe celălalt – și că au fost pe deplin justificate în acele circumstanțe? Dacă acesta este modul în care răspundeți, atunci unitatea ego-ului vostru este încă în control perfect al conștiinței voastre.

Dacă, totuși, puteți realiza că marele moment al adevărului a sosit – și datorită acestei conștientizări – sunteți capabili să rămâneți liniștiți și calmi, ascultând descrierile celeilalte persoane cu privire la durerea pe care a suferit-o din cauza voastră, reușiți să realizați prima depășire a egoului vostru.

Următorul pas urgent este acela de a lăsa ferm deoparte propria nevoie de a vă apăra și de a empatiza cu sinceritate cu ceea ce spune interlocutorul. Veți putea face acest lucru cu sinceritate doar dacă puteți fi suficient de rezervat față de sine pentru a intra într-un loc de tăcere interioară în care puteți intra pe deplin în durerea lor, să auziți ceea ce spun și să primiți durerea lor în inima voastră. Dacă puteți face acest lucru, veți fi intrat în pielea lor. Iar atunci când veți putea intra în pielea lor și le veți simți durerea, veți dori să vă cereți scuze din adâncul inimii pentru ceea ce ați făcut; durerea pe care ați provocat-o în mod ignorant și inconștient va deveni propria voastră durere și nu vă veți odihni până când nu veți reuși, prin cuvinte pline de iubire, să eliminați orice reziduu de durere din conștiința celeilalte persoane. Atunci veți fi vindecat durerea și aceasta va fi eliminată și din sistemul electro-magnetic al conștiinței voastre. Ați obținut o mare victorie asupra sinelui. Veți fi atins acel punct de forță interioară și de rezistență în care veți putea percepe cu adevărat realitatea altor persoane ca fiind de aceeași valabilitate cu a voastră. Ați recunoscut și ați acceptat faptul că ceilalți pot fi răniți de acțiunile voastre în același mod în care ați fost răniți de alții.

După ce ați ajuns la acest mare moment de adevăr în viața voastră, vă veți găsi capabil să vă deplasați între voi și ceilalți destul de confortabil, putând vedea evenimentele din perspectiva lor la fel de ușor cum o vedeți pe a voastră. Are loc o mare echilibrare între nevoile celorlalți și ale voastre, iar voi intrați într-o stare de pace, deoarece sunteți acum încrezători că îi tratați pe ceilalți în mod corect și cu generozitate sufletească. Ați început acum să înlăturați barierele dintre voi și ceilalți oameni și îi primiți în inima voastră.

Ați început, de asemenea, să vă înlăturați propriile apărări și, datorită acestui lucru, veți descoperi că – în sfârșit – obțineți o adevărată stimă de sine și liniște sufletească.

Această nouă înțelegere a sentimentelor celorlalți vă va inspira un mare respect față de ei. Veți dori întotdeauna să vă purtați cu ei în mod corect, dându-le ceea ce li se cuvine, fără a dori niciodată să profitați de bunătatea lor, fără a dori să îi doborâți, să le reduceți stima de sine, întotdeauna gata să îi încurajați și să îi ridicați atunci când sunt în suferință – fizică sau emoțională.

Vă veți găsi făcând aceste lucruri și pentru voi înșivă. Veți deveni propriul vostru consilier, sprijin, vindecător.

Veți vedea fiecare persoană, indiferent de statutul ei, ca având o realitate de bază egală cu a voastră și veți vedea că sunteți egalul tuturor celorlalți, fie că este rege, papă sau președinte, deoarece, sub exterior, amândoi ați ieșit din MAREA UNITATE a FIINȚEI.

Prin urmare, nu vă veți mai simți inadecvați în nicio situație, deoarece ați avansat în puterea și înțelepciunea extrasă din Conștiința Divină și recunoașteți că și voi aveți drepturi egale cu toți ceilalți.

În liniște, cu calm, nu veți permite celorlalți să profite de voi. Veți fi capabili să vă spuneți părerea în mod clar și onest, ținând cont de sentimentele celeilalte persoane. Nu veți mai dori să îl denigrați pe celălalt și să îi reduceți stima de sine. Dimpotrivă, veți face toate eforturile pentru a le salva respectul de sine, relatându-vă adevărul într-un mod clar, dar plin de iubire.

Amintiți-vă că, atunci când îi spuneți adevărul vostru celuilalt, nu este de competența voastră să îi spuneți cum ar trebui să acționeze în orice împrejurare sau cum ar trebui să reacționeze la cuvintele voastre.

Cu toate acestea, stând pe VALORI UNIVERSALE de onestitate perfectă, de muncă conștiincioasă, de bunăvoință față de toți, de grijă față de cei defavorizați, o persoană este îndreptățită să ceară ca aceste valori să aibă întâietate față de orice alt considerent de OPORTUNITATE în cadrul unui grup sau al unei întreprinderi comunitare sau al unui efort național.

Aveți, de asemenea, dreptul perfect de a spune cum vă simțiți din cauza comportamentului denigrator al unei persoane față de voi – în cazul în care vă dați seama că este necesar să faceți acest lucru. Este probabil ca onestitatea voastră binevoitoare să fie necesară pentru a rezolva sau clarifica o anumită situație spre binele tuturor.

Expuneți-vă cazul cu amabilitate – spuneți-le cu blândețe cum vă simțiți în circumstanțele neplăcute actuale și explicați ce v-a făcut să vă simțiți astfel. Nu spuneți “Tu ai făcut așa și așa ceva”, pentru că va avea impresia că îl învinovățiți și imediat veți trezi mecanismul de apărare al ego-ului în cealaltă persoană. Ulterior, confruntarea va deveni dificilă și neplăcută pentru amândoi. Pentru a reuși să vă adresați persoanelor conduse de ego, trebuie să vorbiți în permanență în așa fel încât acestea să nu se simtă niciodată amenințate. Aceasta este arta comunicării pline de iubire și nu o puteți învăța decât prin încercări și erori și prin practică dedicată!

De fiecare dată când, învingeți ego-ul din voi înșivă, devine cu atât mai ușor să relaționați cu ceilalți, deoarece ajungeți la o înțelegere a funcției ego-ului în toți oamenii.

Pe măsură ce trece timpul și vă eliberați treptat din strânsoarea ego-ului, veți descoperi că, din ce în ce mai mult, îi puteți asculta pe ceilalți cu empatie și iubire sufletească. Dacă aceștia se comportă într-un mod care v-ar fi rănit sau jignit anterior, veți simți în schimb izvorârea râsului. Veți ști atunci că sufletul vostru este în contact direct cu Conștiința Divină – căci starea sa naturală este cea de a râde.

Râsul este un impuls de conștiință care se propagă pe cerul vostru, de la o planetă la alta, prin Calea Lactee și până în cele mai îndepărtate limite ale infinitului. La fel de infinit ca și Conștiința Divină, a luat naștere în momentul Big Bang-ului.

Ce este râsul? Este un răspuns spontan al conștiinței la o situație în care două evenimente, două întâmplări sau două persoane nu se potrivesc – în ordinea naturală a lucrurilor – și sunt în mod ciudat în contradicție sau în opoziție una față de cealaltă.

Este un efect de undă experimentat la toate ființele vii din speciile superioare capabile de anumite judecăți sau percepții. Elimină stresul. “Efectul de undă” este resimțit asupra diafragmei care păzește inima și sistemul nervos.

După cum ați văzut, examinând natura creației, s-a făcut tot ce a fost posibil în evoluția designului și în creșterea corpurilor vii pentru a realiza un corp perfect adaptat la mediul înconjurător pentru a permite ocupantului corpului să se simtă confortabil și fericit și să trăiască fără stres. Stresul este potrivnic sănătății.

Este contrar voinței CONȘTIINȚEI DIVINE.

O izbucnire spontană și cordială de râs este trăită mai întâi ca un val de conștiință care se unduiește prin cap, aducând o ușurare a întregii conștiințe. Aceasta este urmată imediat de “efectul de undă” fizic al râsului, trăit ca o ușoară bătaie a respirației pe diafragmă pentru a sparge orice tensiune și pentru a netezi orice reziduu de amărăciune.

Uneori, râsul într-o situație extrem de amuzantă se prelungește în așa măsură încât persoana se simte în cele din urmă epuizată – dar și fericită și mai degrabă tristă că râsul s-a terminat.

Cei mai mulți oameni vor mărturisi că râsul favorizează o stare de bine, chiar dacă cu doar un minut înainte a existat discordie. Dacă o persoană poate râde cu adevărat, văzând absurditatea unei situații, în care anterior a existat supărare sau durere, tensiunea se eliberează și relațiile de prietenie se restabilesc spontan.

Râsul este un dar al iubirii pentru o creație posedată de – și care are nevoie de – ușurarea orgoliilor sale.

Pe măsură ce unitatea egoului renunță treptat la stăpânirea asupra minții și emoțiilor voastre, veți descoperi că râsul izbucnește spontan și aduce un minunat sentiment de eliberare. “Efectul de undă” al râsului vă ridică frecvențele de vibrație ale conștiinței voastre nu numai pentru că este energie eliberată acolo unde aveți cea mai mare nevoie de ea – asupra inimii – asupra diafragmei, sediul emoțiilor voastre, ci și pentru că Râsul este o energie directă a Conștiinței Divine.

Prin urmare, râsul este Divin.

Râsul și copilul tău interior. Pe măsură ce citiți aceste Scrisori și meditați, iar nivelurile voastre de frecvențe ale vibrațiilor conștiinței se ridică, veți descoperi că vechile tipare mentale nu mai sunt confortabile în mintea voastră. Veți căuta căi și mijloace de a le expulza din conștiința voastră. Pe măsură ce vă deplasați în sus din punct de vedere spiritual și sunteți din ce în ce mai dornici să vă descărcați de impulsurile nedorite ale ego-ului uman, conflictul din sensibilitatea voastră va deveni din ce în ce mai împovărător, iar acum tânjiți și vă rugați pentru ușurare. Veți descoperi că atunci când vă întoarceți către Conștiința Divină și cereți cu pasiune Asistența Divină, ajutorul va veni cu siguranță. Veți reuși să scăpați cu succes de gândurile și reacțiile nedorite, iar apoi veți descoperi că râsul devine din ce în ce mai spontan.

Veți descoperi, de asemenea, că tensiunile se estompează și că deveniți mult mai ușori în gândire, mai ușori în relații, mai grijulii, mult mai apreciativi, mai conștienți de viața însăși și de tot ceea ce are de oferit la vedere și în experiență. Vă veți bucura mai mult de plăcerile simple, veți avea apetituri mai puțin jalnice, veți avea nevoie de mai puțină hrană, de mai puțină distracție, veți fi mai mulțumiți de propria voastră companie și, în cele din urmă, veți începe să vă bucurați de propria companie, deoarece CONȘTIINȚA DIVINĂ va infuza în conștiința voastră umană propria Sa stare sublimă de BUNĂSTARE.

Încetul cu încetul vă veți întoarce la starea de “copil” care privește lumea cu o privire fericită și curioasă.

Aceasta nu este senilitate. Este o stare de mai mare conștiință și vibrație, indiferent de vârsta pe care o aveți.

Aceasta este “starea de a fi” la care m-am referit atunci când am spus că “Dacă nu veți deveni ca un copilaș, nu veți intra în nici un fel în Împărăția Cerurilor”. De fapt, am spus că atunci când intrați în Împărăția Cerurilor, deveniți un copil mic – un copil în uimire și bucurie.

Am dat lumii aceste Scrisori pentru ca cei care le citesc și le asimilează să poată intra în cele din urmă în “Împărăția Cerurilor” și să ajungă la acea stare de bucurie care vine din puritatea minții și a inocenței.

EXERCIȚII SPIRITUALE

Dacă oamenii vă spun să intrați în “exerciții spirituale” și să vă “imaginați” anumite condiții – fiți siguri că, dacă urmați aceste instrucțiuni, nu veți face decât să vă mențineți înrădăcinați în dimensiunea materială a ego-ului. Imaginația nu are nimic de-a face cu “spiritul”. Imaginația este exercițiul propriei tale conștiințe umane, pe care ar trebui să încerci să o transcenzi prin intrarea în niveluri mai înalte de conștiință spirituală. Aceste niveluri nu sunt cele ale imaginației, ci cele ale “Realității” – niveluri spirituale regulate de frecvențe ale vibrațiilor conștiinței spirituale. Frecvențele spirituale sunt cele ale conștiinței spirituale Divine, nu ale imaginației mentale pământești. Prin urmare, aveți grijă pe cine acceptați ca profesor.

Doar “Liniștea” și “Tăcerea” absolută a conștiinței voastre vor deschide ușa intrării Conștiinței Divine în mintea voastră și asta este ceea ce ar trebui să caute fiecare. Dacă vă este sete și aveți nevoie de o băutură – de ce să vă imaginați doar că vă aflați lângă un izvor? Mergeți chiar la izvor și beți o gură de apă pură și răcoritoare. Repet, imaginația nu este spirituală – este exercițiul voinței tale în cadrul nivelului tău actual de conștiință.

RASISM

Pentru voi, cei care ați ajuns să înțelegeți adevărul cu privire la “cine sunteți cu adevărat”, vreau să vă vorbesc despre preocuparea la nivel mondial cu privire la “rasism”.

Aș vrea să știți că această discuție despre RASISM apare doar din dorința egoistă a acelor oameni care s-au simțit disprețuiți și respinși din cauza diferențelor lor rasiale. Aceste sentimente sunt înrădăcinate atât de adânc în “sine” încât, indiferent cât de mult se schimbă circumstanțele pentru ei și pot progresa în viață, devenind chiar personaje extrem de importante pe scena mondială a vieții, rămâne întotdeauna sentimentul de inadecvare și resentimentul față de cei care i-au făcut să se simtă inferiori pentru prima dată.

Ar trebui să se înțeleagă că astfel de sentimente de inferioritate nu sunt unice pentru rasele negre.

Aceste sentimente de “extremă inferioritate” sunt experimentate de majoritatea oamenilor supuși sistemului de caste din India, de distincțiile de clasă din cultura europeană și în acele țări în care “diferențele” sunt transformate în munți de separare a unei persoane de alta. Aceste sentimente dureroase și subminatoare de “statut inferior” sunt experimentate chiar și de așa-numitele personaje elevate, care nu se simt niciodată foarte bine în pozițiile lor de autoritate.

Acest sentiment de inadecvare și de nevrednicie este specific întregii rase umane, indiferent de poziția, rasa sau educația unui individ.

Sentimentul de “non-valoare” provine în mare măsură din conștientizarea profundă a psihicului, că un comportament egoist este contrar celor mai înalte principii ale existenței umane. Atunci când această pornire naturală înnăscută de “nevrednicie” este întărită de apropierea de alte persoane aparent mai prestigioase sau de succes, atunci acest sentiment natural de inadecvare capătă accente chinuitoare.

Singurul mijloc de a depăși sentimentele dureroase de respingere etnică, chiar și atunci când se înregistrează un succes deosebit, este de a ajunge la conștientizarea clară a faptului că, dacă nu ar fi existat tipul de mișcări etnice, strămutări, sosirea străinilor și a extratereștrilor cu limbile, culturile, procesele educaționale diferite și supunerea lor față de stările și modurile voastre naturale de viață, diferitele rase nu ar fi ocupat acum pozițiile de responsabilitate și statutul mondial pe care unii le-au atins în acest moment.

Prin urmare, singura cale de acțiune vindecătoare și de reînnoire a vieții este să meditați, să reflectați și să cereți Lumina Divină pe această temă până când veți putea, cu toată onestitatea, să spuneți: “Doamne – sunt sincer bucuros și fericit că toate acele lucruri teribile au avut loc. Datorită lor, sunt unde sunt astăzi, datorită lor mi s-a dat ocazia să testez și să experimentez măsura rezistenței mele, a intelectului, a emoțiilor, a talentelor mele. Mă pot măsura cu realizările altor rase – și poate că pot continua să învăț cum să mă ridic și mai mult de la începuturile mele. Îți mulțumesc pentru puterea și inspirația de a-mi demonstra egalitatea mea fundamentală cu toți ceilalți – trimit gândurile mele de dragoste și recunoștință celor care au pus bazele binelui meu actual cu mulți, mulți ani în urmă.

De asemenea, puteți reflecta asupra faptului că era inevitabil, conform LEGILOR EXISTENȚEI, ca cei care au avut legătură cu comerțul cu sclavi și cu alte evenimente tragice sau care au fost responsabili de împărțirea durerii și torturii altor ființe umane, să se întoarcă într-o viață viitoare ca membru al raselor doborâte și să sufere cumplit. Atunci când s-au născut în rasele negre, este mai mult ca sigur că acești oameni au fost vehemenți în cererile lor de egalitate și tratament uman pentru oamenii de culoare. O astfel de persoană ar fi putut fi chiar străbunicul sau tatăl vostru – și poate vă întrebați de ce viața l-a tratat atât de rău pe acest “biet suflet”. Alternativ, este posibil ca “oamenii albi” care i-au încătușat pe negri și i-au ținut în temnițe, în acest moment, să fie încă în stare să creeze haos pentru alți oameni, ocupând stratul social al tuturor raselor care se revoltă cu voce tare împotriva trecutului. Este foarte posibil să fie un trecut la a cărui apariție au contribuit ei înșiși.

ESTE UN FAPT că oamenii sunt reîncarnați în diferite straturi ale societății, în diferite rase, pentru a permite sufletului să învețe o lecție semnificativă pe măsură ce călătorește în sus, spre CONȘTIINȚA CHRISTICĂ.

Țineți minte principiul fundamental al existenței. Voi înșivă vă creați ziua de mâine.

Voi aduceți la existență, de asemenea, tot ceea ce aveți nevoie pentru a vă înălța, întinzând mâna spre ea. Fie că sunteți sau nu conștienți de acest lucru, atunci când tindeți spre o îmbunătățire a condițiilor voastre de viață, ajungeți în mod spontan la niveluri mai înalte de conștiință spirituală.

Așa cum v-am spus deja – VOINȚA DIVINĂ este de a elibera creația de stres și, prin urmare, acele lecții necesare pentru a vă duce în sus, spre Conștiința Divină, vor intra în experiența voastră.

Prin urmare, IERTAȚI – pentru că nu aveți o cunoaștere adevărată a călătoriei sufletului vostru de-a lungul multor secole de existență pământească. Nu aveți cunoștință de ceea ce ați făcut voi înșivă în viețile trecute. Iertați prezentul, iertați trecutul și acceptați că din el au ieșit multe lucruri bune, învățați să binecuvântați și să îi iubiți pe cei despre care ați crezut că v-au rănit sau pe strămoșii voștri.

Iar voi, cei care ocupați în prezent un trup care poartă puterea privilegiului – luați în considerare alte rase și problemele lor și reflectați la faptul că, într-o viață viitoare, s-ar putea să ocupați un trup defavorizat și să ajungeți să cunoașteți, la fața locului, cum este să te naști cu sentimentul de a fi un cetățean de mâna a doua. Reflectați, de asemenea, asupra vieților voastre trecute, gândiți-vă la ceea ce ați făcut sau nu pentru a ajunge la situația voastră actuală. Adevărul despre RASISM este următorul:

Fiecare entitate de sub soare a coborât, într-un fel sau altul, din Conștiința Divină. La rădăcinile cele mai profunde ale ființei sale, toată lumea este unificată în UNITATE.

Prin urmare, unde se află diferențele?

Ele apar din dezvoltarea speciilor, genetica, condiționările, învățăturile tradiționale, obiceiurile și practicile educaționale și familiale de relaționare cu ceilalți, precum și din diferențele de tipare de gândire.

Nu culoarea este cea care vă desparte. Un copil mic de orice rasă și culoare, datorită inocenței și spontaneității sale de exprimare, va găsi acceptare în inima majorității adulților. Este CONȘTIINȚA care vă desparte și care este resimțită la fiecare nivel al ființei voastre – pentru că voi toți, în ciuda corpurilor voastre materializate, sunteți FORME DE CONȘTIINȚĂ care exprimă modele de conștiință și FORME DE CONȘTIINȚĂ care primesc modele de conștiință de la alții. Conștiința fiecărui individ este realitatea sa – nu pielea sau înfățișarea sa – și conștiința oamenilor este cea care îi atrage sau îi respinge pe ceilalți.

Puteți fi siguri că veți depăși sentimentul diferențelor rasiale doar atunci când tiparele de gândire mentală/emoțională vor fi în simpatie și când VALORILE după care alegeți să trăiți pe parcursul zilei, vor fi aceleași. Până la venirea acelui moment, este inutil ca oamenii să fie supărați unii pe alții pentru că experimentează diferențe rasiale. Acestea sunt inerente condiției umane.

Dacă doriți să fiți acceptați complet într-o altă rasă, trebuie să vă schimbați valorile, percepțiile, ideile, modurile de viață și de relaționare cu ceilalți, pentru a le egala pe cele ale tuturor celor din rasa respectivă. Diferențele rasiale mor apoi de moarte naturală.

Dacă nu sunteți pregătiți să preluați “conștiința” rasei la care doriți să vă alăturați, atunci recunoașteți, acceptați și RESPECTAȚI cu DRAGOSTE diferențele de conștiință. Nimeni nu are dreptul de a vă cere să ignorați diferențele.

CEL MAI IMPORTANT DINTRE TOATE: Alegeți cele mai înalte standarde oferite în lume, lucrați pentru a le îmbrățișa și a le folosi – și atunci toate culorile pielii vor căpăta o frumusețe nouă și interioară căreia nimeni nu-i va putea rezista. Toți oamenii se vor conecta atunci de bunăvoie în armonie perfectă.

Aparențele fizice de orice culoare se vor schimba și ele și vor căpăta o nouă frumusețe interioară.

Atunci când aceste Scrisori vor fi distribuite în întreaga lume și când grupuri de oameni se vor uni pentru a trăi în conformitate cu legile spirituale ale existenței, aceste grupuri vor descoperi că trăiesc vieți protejate în mod armonios, chiar dacă în jurul lor se poate întâmpla un adevărat haos.

Pretutindeni, cei care se strâng laolaltă pentru a învăța cum să intre – și să trăiască în – Totalitatea Ființei, pe care am numit-o “Împărăția Cerurilor” acum 2000 de ani, vor descoperi că circumstanțele lor se schimbă cu siguranță.

Vă îndemn să vă întâlniți împreună într-o duminică pentru a vorbi despre numeroasele voastre binecuvântări, pentru a mulțumi sincer și din toată inima și pentru a vă înălța mințile în lauda Celui care v-a dat Ființa.

Meditați împreună pentru a atrage Conștiința Divină prin mințile voastre în conștiința lumii, pentru ca natura Divinității să poată, din ce în ce mai mult, să impregneze natura psihicului lumii cu propria Sa Iubire transcendentă.

Grupurile voastre vor emite energie de conștiință spirituală care va influența energiile mentale din jurul vostru.

Aș vrea să vă amintiți că lumea nu se afla într-o situație atât de periculoasă atunci când bisericile, la nivel mondial, se întâlneau duminica pentru a se închina lui Dumnezeu.

Acele zile au trecut acum. Voi nu vă veți închina lui Dumnezeu.

Veți construi o puternică conștientizare a Conștiinței Divine universal prezente. Universalitatea și sfera sa de creativitate vor fi din ce în ce mai bine înrădăcinate în mințile voastre prin intermediul laudelor sincere. În tăcere și liniște, veți întinde cu toții mâna către CONȘTIINȚA DIVINĂ și o veți invita cu iubire să ia în stăpânire mintea și inima voastră. Astfel, încetul cu încetul, veți deveni uniți, iar Conștiința Divină va lua, din ce în ce mai mult, în stăpânire lumea, așa cum a fost prima ei intenție.

REÎNCARNARE

Sunt mulți cei care se vor întreba cum se face că, în momentul concepției, un suflet poate fi extras din Conștiința Divină, dar corpul însuși poate fi folosit ca vehicul de autoexprimare în perioada de viață viitoare de către un alt suflet, care este pregătit să se reîncarneze.

Atunci când un suflet este pregătit să intre în condițiile pământești în următoarea sa perioadă de învățare pământească, sufletul este atras de părintele – sau părinții – care îi pot oferi acele condiții care îi vor permite să facă următorul pas necesar în evoluția sa spirituală. În momentul concepției, sufletul vechi își infuzează conștiința personală a vieților anterioare și a progresului spiritual trecut în procesul de concepție și devine sufletul ovulului fertilizat.

Unele mame sunt aproape imediat conștiente de existența unei conștiințe străine în interiorul lor. Noua conștiință pe care mama a primit-o în pântecele ei, afectează uneori profund cursul gândirii sale, sarcina și starea de sănătate. Odată ce copilul s-a născut, mama simte că a fost readusă la sinele ei normal. Mamele sensibile experimentează frecvent o conștientizare a direcției pe care o va lua viața copilului lor și pot crede că această conștientizare se naște, de fapt, din propriile ei dorințe pentru copilul ei.

Reîncarnarea nu este întâmplătoare sau fără un plan coerent care să-i dirijeze acțiunea.

Scopul este întotdeauna acela de a oferi sufletului călător numeroase experiențe complet diferite, care vor mări stocul ascuns de cunoștințe lumești al sufletului. Oferă schimbări stimulative și necesare de peisaj și de personalități familiale și de mediu, de caracteristici extrase din genetică, dar întotdeauna acel fir subțire al călătoriei sufletului va fi îngropat în subconștient și va ieși la suprafață pentru a influența încarnarea actuală, deși persoana poate fi complet inconștientă de acest lucru. Prin urmare, este posibil ca trăsăturile, opiniile puternic susținute sau ambițiile pasionale să se perpetueze de la o încarnare la alta. Uneori, ambițiile sunt formulate într-o viață și sunt aduse la o manifestare de succes abia în viața următoare, în condiții complet diferite. În astfel de cazuri, înainte de a se naște din nou, un suflet trebuie să aștepte până când condițiile lumii vor promova cu succes ambițiile ascunse ale sufletului. Dacă vă puteți imagina un suflet care se scufundă mai întâi într-un iaz roșu și iese vopsit în roșu, intrând în viață ca o persoană roșie, cu toate tendințele sale rasiale naturale de culoare roșie, și educat în copilărie să trăiască vieți “roșii”, veți înțelege că sufletul părăsește acea viață cu multe lucruri roșii în conștiința sa.

Apoi se va scufunda într-un bazin albastru și va ieși albastru cu toate caracteristicile albastrului – și cu stilul de viață al oamenilor albaștri. Când va părăsi din nou lumea, el va fi acumulat fațete ale conștiinței albastre amestecate cu cele roșii. Și așa se întâmplă, viață după viață, același suflet crescând prin experiențe diferite de culori, religii, statut, căsătorii, sexe, țări, politică, până când, în cele din urmă, se trezește la realitate că asta i se întâmplă și decide că s-a săturat de toate combinațiile de culori diferite – el vrea doar să se înalțe în LUMINĂ. Atunci începe adevărata sa călătorie spirituală – și, treptat, trecând de la o viață la alta, el se leapădă de roșu, albastru, galben, verde, negru, maro, violet acumulate în viețile anterioare, până când, în sfârșit, eliberat de toate iluziile și conceptele false ale vieților trecute, sufletul său pășește în LUMINĂ și reîncarnarea nu mai este necesară. Sufletul este puternic, descurcăreț, creativ – dar individualitatea sufletului este încă inviolabilă și el începe să se înalțe la diferite niveluri de LUMINĂ spirituală, dincolo de frecvențele de vibrație ale lumii.

Așa cum am spus în această Scrisoare, sunt cu voi mereu, radiind ADEVĂRUL de a FI în conștiință. Cu cât citiți mai mult aceste Scrisori, cu atât mai mult veți deveni conștienți de Prezența și Iubirea Mea și prin acest contact se vor împlini scopurile mele de iubire pentru voi. Doar voi veți putea întrerupe contactul. Eu radiez Iubire, indiferent de ceea ce simțiți.

Vă las cu IUBIREA  și cu dorința mea pentru călătoria voastră rapidă în Lumina Spirituală.


Comentarii

Postări populare