Australienii vor să ucidă 1,2 milioane de cămile sălbatice, pentru reducerea gazelor cu efect de seră

                                          Sursa http://www.rawstory.com

Australia are în vedere câştigarea de „credite de carbon” prin uciderea cămilelor sălbatice, ca modalitate de combatere a schimbărilor climatice. Sugestia este inclusă în “Carbon Farming Initiative” de la Canberra, un document consultativ emis de către „Departamentul pentru schimbările climatice şi eficienţa energetică”.

Northwest Carbon, o societate comercială din Adelaide, a propus sacrificarea unui număr de 1,2 milioane de cămile sălbatice, care cutreieră zona Outback, moştenite de pe vremea când au fost introduse pentru a-i ajuta pe primii colonişti în secolul al 19-lea.

Considerată un dăunător, ca urmare a prejudiciilor pe care le aduce vegetaţiei, o camilă produce pe an, în medie, cantităţi de metan echivalente cu o tonă de dioxid de carbon, ceea ce face ca acestă specie să fie unul dintre marii emiţători de gaze cu efect de seră din Australia.

În planul său, Northwest Carbon a declarat că animalele vor fi împuşcate din elicoptere sau adunate şi trimise la un abator pentru consumul uman sau pentru animale de companie.
“Suntem o naţiune de inovatori şi găsim soluţii inovatoare pentru provocările noastre – aceasta este doar un exemplu clasic”.  a spus Tim Moore, director executiv la Northwest Carbon, conform Australian Associated Press.



Comentarii

Postări populare