TOP 10 MOTIVE PENTRU CARE SĂ ALEGEŢI PRODUSELE ECOLOGICE




    Produsele naturale sunt cele crescute în medii special amenajate, acolo unde nu este poluare, fără pesticide, fără îngrăşăminte chimice şi fără aditivi. Oare merită să consumăm produse eco şi este justificat efortul depus?
 Întoarcerea în natură este apreciată în special de cei care doresc să trăiască  o viaţă cât mai sănătoasă care include  şi o alimentaţie adecvată şi fară “produse artificiale”.

Da ! este o variantă bună pentru unii dintre noi de a renunţa la oraşul zgomotos in favoarea unei vieţi linistite la tară printre flori, copii care se joacă în curte  şi cotcodăcitul găinilor.
Traiul  boem de la ţară, însă nu este compatibil cu toată lumea, pentru mulţi dintre noi acesta este ca o exploatare în necunoscut, chiar dacă are nenumărate beneficii.
Dacă stau bine să ma gândesc există cel puţin 10 motive bine întemeiate pentru care optez să consum produse naturale din grădina “bunicilor”.

1. Legumele, fructele, cerialele, sau alte produse din agricultura de la ţară sunt  crescute  natural în livadă sau pe câmpuri fără substanţe chimice iar  îngrăşămintele sunt naturale rezultate de la animalele din “mica fermă”.

2. Animalele de la tară cresc intr-un spaţiu destul de “bio” deoarece acolo nu circulă atâtea maşini ca şi în oraş.Iar produsele rezultate de la ele sunt mai gustoase şi mai sănatoase în comparaţie cu cele rezultate de la un animal stresat, să  nu uităm ca ele cresc şi se înmulţesc în spaţii deschise, şi sunt hranite corespunzător.
Găinile de exemplu la sat cresc în curte printre jocurile copiilor.

3. Eliminarea pesticidelor din agricultură conform unui studiu rupe un cerc vicios. Dacă în cultură nu mai folosim pesticide  nu mai este necesară fabricarea acestora şi se reduce poluarea eliminată în atmosfera prin procesul tehnologic de fabricare.

4. Institutul European pentru Agricultură a confirmat, în urma unor studii care au durat cinci ani, că legumele, fructele si cerealele rezultate din culturile bio sunt cu 15% mai bogate în substante nutritive făţă de cele produse industrial, iar gustul este mult mai bun.

5. Alimentele naturale au un continut dublu de antioxidanti faţă de cele industriale. Pesticidele si ingrăşămintele chimice consumă mai bine de jumătate din rezerva biologică de antioxidanti pentru a neutraliza chimicalele pe care le absorb din sol. În consecinţă alimentele bio îti aduc tinereţea şi prospeţime în viaţă.

6. Pentru copiii, alimentele bio sunt ca o mană cerească , Aceştia fiind mult mai sensibili la agresiunea chimicalelor. Un amănunt  foarte important - ambalajele pesticidelor au desenat pe ele tradiţionalul semn pentru otravă. 

7. Pentru că nu contin pesticide, alimentele bio au o perioada de garanţie mai mic
ă decat cele "chimice". Din aceasta cauză nu pot fi transportate,  transportul, fie că este pe sosea, în aer sau pe apă, este o sursă de poluare, mai ales daca destinaţia este una foarte îndepartată.

8. Un ecologist are mintea militarizată şi stie ca fiecare produs se consumă în sezonul lui iar varianta conservelor cu aditivi este înlăturată sau înlocuita de cele mai multe ori cu uscarea fructelor şi legumelor sau confecţionarea conservelor fără consevanţi. O nouă metodă practicată de români este congelarea acestora.

9. Agricultura si zootehnia bio au creat un nou stil de viaţă  în care principalul argument este respectul pentru ceea ce este în jur, respectul faţă de natură şi faţă de muncă. 

10. Fructele si legumele bio nu pot fi culese decat la maturitate. Nu pot fi culese crude si apoi coapte artificial în timpul transportului. Nu pot fi supuse tratamentelor chimice sau cu ozon care le face rezistente la transport pentru că îşi pierd calitatea de eco sau produs obţinut natural.

Comentarii

Postări populare