Poezia şi ariile muzicii contemporane se pot auzi în vechiul burg săsesc


  Vineri seară la Centrul Multicultural Sinagoga Bistriţa, si-au luat zborul către publicul cititor două cărţi cu un potenţial intelectual şi cultural deosebit. 
   Cele două lansări de carte sunt poezii scrise de Ştefan Manasia în “Motocicleta de lemn” editura Charmides, 2011 şi romanul Poker” de Bogdan Coşa, editat de Cartea Românească. Festivalul de poezie şi muzică de cameră a ajuns la cea d-ea III- ediţie, în această seara clapele pianului şi sunetul viorii au fost mânuite de o formaţie din Ungaria, care a susţinut în program lucrări de Brahms, Debussy, Bartok, Prokofiev. 
   În ciuda faptului că toată ziua de vineri a fost una caniculară iar temperaturile foarte ridicate, mai ales în oraş, spre seră însă s-a mai răcorit iar sala Centrului Multicultural a fost aproape plină de oameni care au venit să recite o poezie sau să asculte poemele celor care le-au prezentat pe scenă. Poezia este la Bistriţa şi ariile muzicii contemporane se pot auzi în vechiul burg săsesc. Oamenii le ascultă, sunt încântaţi iar unele pasaje le aduc zâmbetul pe buze. Versurile sunt interpretabile, scornesc amintiri, trăiri de viaţă sau de ce nu imaginatii iluzioniste. Unele poeme sunt ciudate şi poate chiar asta le face mai deosebite în felul lor. A fost o seară plăcută şi relaxantă în care gândul a fost lăsat să zboare spre culmile celor mai frumoase poezii. Vorba trece, gândul zboară iar cărţile rămân şi ce e scris asa rămâne. Pentru cei interesaţi de o zi deosebită acompaniată  de muzică contemporană românească şi recital de cameră, expun programul activitătilor de mâine:

Sâmbata: 16 iulie 2011
      11:00 – 13:00 Salonul cărţilor de poezie la Galeria Lina, în incinta Centrului Multicultural Sinagoga Bistriţa. Întâlnire cu reprezentanţii editurilor: Claudia Fitcoschi – Cartea Românească şi Polirom; Un Cristian – casa de pariuri literare; Claudiu Komartin – Casa de Editură Max Blecher; Cosmin Perţa – Tracus Arte; Svetlana Cârstean – Pandora M; Robert Şerban – Brumar, Gavril Ţărmure – Charmides, Emilian Galaicu-Păun – Cartier.
    17:30 – 20:00 la Centrul Multicultural Sinagoga Bistriţa LANSARE DE CARTE: Cosmin Perţa – Fără titlu, editura Paralela 45, 2011
LECTURI: Cosmin Perţa, Rita Chirian, Robert Şerban, Emil Brumaru
RECITAL CAMERAL - sus
ținut de:
·                               Aurelian-Octav Popa – clarinet
·                               Sanda Popa – violă
– în program: lucrări de muzică contemporană românească








Comentarii

Anonim a spus…
:) :P :)

Postări populare