Maşinile înmatriculate în Bulgaria, ar putea circula în România doar 90 de zile pe an.




Se pregăteşte o lovitură grea pentru cei care-şi înmatriculeaza maşinile în Bulgaria, încercând să scape de taxa auto din România.  Aceştia ar putea să circule, cu maşina în România, doar 90 de zile într-un an. Deocamdata ideea este în stadiul de proiect, dar s-ar putea transforma cât de curând în lege.

 Se pare că, cei pe care i-am votat, încep să se gândească la micşorarea pagubelor cauzate de această evaziune fiscala... legală. Dacă diferentele de preţ sunt exagerat de mari dintre taxele romaneşti şi cele bulgăreşti, în loc să facă ceva cu privintă la impozitele din România, aleşii noştri au demarat un proiect prin care pun beţe în roate maşinilor cu numere bulgăreşti.

 Înmatricularea unui Ford Escort, din 1997 costă la noi peste 2.300 de euro. În Bulgaria, costurile variază între 400 si 600 de euro. 

 În România, taxa pentru o maşina este 2.500 de euro. Iar în Bulgaria se plateşte până în 300 de euro. Si impozitul e mai mic acolo, 70 de euro, în timp ce în România este de 7-8 ori mai mare. 
Aşa se face că şoselele din România sunt pline cu maşini cu numere de Bulgaria. Câteva mii, spun autoritatile.

Proiectul a fost formulat astfel încat să nu îngradeasca dreptul la libera circulaţie. Si dacă se va transforma în lege, ar putea reglementa crearea unei evidenţe a autoturismelor înmatriculate în alte ţări şi care circulă în România.  Mai multe detalii pe : http://www.4tuning.ro



Comentarii

Postări populare