BUCUREŞTIUL ARE DOUĂ STAŢII DE METROU NOU NOUŢE






Cele două noi staţii de metrou ale magistralei 4 Gara de Nord 2 -  1 Mai au fost puse în funcţiune astăzi începând cu ora 10.00.


La prima călătorie cu metroul pe noul traseu Jiului - Parc Bazilescu au participat premierul Emil Boc şi ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.
Premierul a declarat că noile staţii de metrou vor ajuta la fluidizarea traficului şi că lucrările la metrou vor continua în Drumul Taberei şi la linia care va face legătura cu aeroportul Otopeni.


"Sper să renunţăm la politica prin care începem mii de lucrări fără a le termina şi vrem să demonstrăm că suntem în perioada recuperării întârzierilor", a spus Anca Boagiu. Ministrul Transporturilor a mai declarat că în următorii 10 ani se vor deschide alte 65 de staţii noi de metrou, pentru care va fi nevoie de o investiţie de 8,5 miliarde euro. Lucrările la magistrala 4 au început în urmă cu 23 de ani.


Cele două staţii de metrou au costat aproximativ 90 de milioane de euro, iar proiectul mai prevede încă două staţii pentru magistrala 4 - Lac Străuleşti şi Laminorul. Prezent la inaugurare, Gheorghe Udrişte, directorul Metrorex, a declarat că licitaţia pentru aceste lucrări ar urma să fie lansată la toamnă.

Comentarii

Postări populare