Cremă de zahăr ars
Este foarte simplu de făcut, incredientele se găsesc chiar şi în cel mai sărac frigider şi este delicioasă. Nu are foarte multe calorii dar cel mai important lucru este, că este facută în casă, deci nu conţine E-uri şi alţi conservanţi sau coloranţi.
Incrediente:
Lapte de vacă 1 litru, zahăr 300 g, ouă 7 bucaţi, o esenţă de vanilie.
Mod de preparare:
Se fierbe laptele şi se lasă să se răceasă. Dacă vrei să-l
răcesti rapid, pune castronul cu lapte într-un castron mai mare cu apă rece.
Intr-un vas din sticlă termorezistenta sau alt vas se
distribuie uniform 3 linguri de zahăr şi se pune pe aragaz la foc mediu ca
sa se caramelizeze. Apoi se ia de pe foc şi crema caramel se intinde uniform
pe toată suprafaţa tavii şi pe pereţii acesteia. Se lasa 10-15 minute la răcit.
Intr-un alt vas se bat 7 ouă, şi se adaugă zahărul si esenţa
de vanilie. Cu mixerul sau cu telul se amestecă bine compoziţia. Adaugăm laptele răcit amestecând în continuare. Compoziţia obţinută se toarnă în vasul cu
pereţi caramelizaţi.
Intr-o tavă mai mare de cuptor (suficient de mare ca să încapa vasul cu crema) se toarna putina apa si se pune vasul cu compozitia de
crema în ia. Este foarte bine să respectati acest pas, altfel crema poate să se coaca
prea mult prin părţi şi la fund, şi are o textura poroasă. Timp de coacere
20-30 de minute.
Cand compozitia are culoare galben-maroniu, prăjitura este
gata. Tava sau vasul cu crema de zahar ars se lasă să se răcească, apoi se pune
la frigider pentru 2-3 ore.
Pentru servire, se taie atent bucati uniforme si se toarna
caramel peste ele..
Pofta Buna!
Comentarii