Toamna o adevărată prietenă a ceaiului fierbinte.
Toamna este momentul oportun sa ne aventuram printre noi
gusturi si arome. Priviti schimbarea nu ca pe un moft, ci ca pe o modalitate de
a castiga sanatate. Ceaiul te ajuta sa simti schimbarea in bine imediat, nu are
efecte secundare si nu creaza dependenta.
Ceaiul verde. Ceaiul verde sprijina organismul in lupta
cu raceala deoarece contine un imunostimulator eficient. Ceea ce ar trebui sa
stiti este ca nu este recomandat in a doua parte a zilei fiindca produce
insomnie. O data sau de doua ori pe zi, se toarna o cana de apa
fierbinte peste un pliculet de planta, se lasa circa 5 minute la infuzat si se
bea fierbinte.
Ceaiul de brusture. O lingurita rasa de radacina de
brusture se pune la macerat peste noapte intr-un litru de apa. Dimineata se
incalzeste si se strecoara. Se foloseste in caz de febra, insuficienta
respiratorie, artrita, guta, epilepsie. Se beau zilnic 2-3 cesti de ceai.
Strawberry/Pepper. Aroma dulceaga fragilor primeste un
caracter picant de la cel mai binecunoscut si cel mai des folosit condiment:
piperul. Cu putin lapte, acest ceai se transforma intr-o licoare minunata,
racoritore, cu aroma de capsuna. Ingrediente: ceai negru, arome, boabe de piper
roz, bucati de fragi uscate la rece.
Ceaiul de maghiran. Nu trebuie sa fi cules maghiran din
timp pentru a-l putea folosi in acest scop. Ar fi ideal sa aveti pastrat undeva
in acasa, dar daca nu, il gasiti si la plafar sau chiar in magazinele
alimentare ca planta de pus in mancare. Medicii il recomanda persoanelor care
au nevoie sa elimine toxinele din organism prin transpiratie. Apa fierbinte se
toarna peste un pliculet sau peste doua-trei lingurite de planta uscata (maruntita)
si se lasa la infuzat 5 minute. Dupa aceea se strecoara, indulcindu-se cu miere
dupa gust. A se evita zaharul rafinat care este daunator organimsului. Sursa: grădinamea.ro
Comentarii