Recomandari în cazul sarcinii după vârsta de 35 ani

Iată câteva recomandări generale culese de pe site-ul sfatulmedicului.ro, în ceea ce priveste sarcina după frumoasa vârstă de 35 de ani.

1. A se consuma suficient acid folic în dietă
Recomandarile generale în cazul femeilor însărcinate constau în administrarea zilnica de suplimente ce contin 0,4 mg de acid folic, asociind la aceasta consumul de mâncare bogată în acid folic. Acidul folic este continut în legume verzi, fasole uscată, ficat şi unele citrice.

2. A se limita consumul zilnic de cafea
O ceaşcă de cafea conţine aproximativ 150 mg cofeină, în timp ce aceeaşi ceaşca de ceai negru numai 80 mg de cofeină. Un pahar de băutură carbogazoasă cofeinizată conţine circa 30-60mg de cofeină. Ciocolată conţine de asemenea cofeina, cantitatea de cofeină conşinuta într-un baton de ciocolată reprezintă circa un sfert dint-o cana de cafea.

3. Se recomandă menţinerea unei diete echilibrate, sănătoase şi consumul de alimente diverse pentru a asigura toţi nutrientţi necesari.
Este recomandat consumul de alimente bogate în fibre si amidon. De asemenea, trebuie asigurată cantitatea adecvată de vitamine si minerale: se recomandă consumul de cel putin patru porţii de produse lactate şi alimente bogate în calciu pe zi, cel putin o porţie de alimente bogate în vitamina C şi acid folic.

4. Exerciţiul fizic trebuie practicat regulat
A se evalua programul de exercitii fizice zilnice împreună cu medicul specialist. In general se acceptă continuarea programelor normale de exercitii fizice, cu exceptia cazurilor în care e nevoie de limitarea eforturilor prea mari, la indicatia medicului specialist.

5. Se interzice consumul de alcool pe perioada sarcinii şi de medicamente
Acestea din urma putoate fi administrate doar la indicatia medicului specialist. Se interzice fumatul în sarcina.

6. Se recomanda evaluare şi ingrijire precoce a pacientei însarcinate
Primele opt săptămâni de sarcină sunt cele mai importante în dezvoltarea fătului. Consultul şi îngrijirea precoce pot creşte sansele de a avea un copil sănătos.
Consultul medical regulat este foarte important pentru prevenirea şi depistarea oricăror afecţiuni ce ar putea apărea pe parcursul sarcinii. Acesta include şi instruirea pacientei în legătură cu sarcina şi naşterea, precum şi asigurarea suportului emotional.

Comentarii

Postări populare