Cremă de zahăr ars


Este foarte simplu de făcut, incredientele se găsesc chiar şi în cel mai sărac frigider şi este delicioasă. Nu are foarte multe calorii dar cel mai important lucru este, că este facută în casă, deci nu conţine E-uri şi alţi conservanţi sau coloranţi.

Incrediente:
Lapte de vacă 1 litru, zahăr 300 g, ouă 7 bucaţi, o esenţă de vanilie.

Mod de preparare:
Se fierbe laptele şi se lasă să se răceasă. Dacă vrei să-l răcesti rapid, pune castronul cu lapte într-un castron mai mare cu apă rece.
Intr-un vas din sticlă termorezistenta sau alt vas se distribuie uniform 3 linguri de zahăr şi se pune pe aragaz la foc mediu ca sa se caramelizeze. Apoi se ia de pe foc şi crema caramel se intinde uniform pe toată suprafaţa tavii şi pe pereţii acesteia. Se lasa 10-15 minute la răcit.

Intr-un alt vas se bat 7 ouă, şi se adaugă zahărul si esenţa de vanilie. Cu mixerul sau cu telul se amestecă bine compoziţia.  Adaugăm laptele răcit amestecând în continuare. Compoziţia obţinută se toarnă în vasul cu pereţi caramelizaţi.

Intr-o tavă mai mare de cuptor (suficient de mare ca să încapa vasul cu crema) se toarna putina apa si se pune vasul cu compozitia de crema în ia. Este foarte bine să respectati acest pas, altfel crema poate să se coaca prea mult prin părţi  şi la fund, şi are o textura poroasă. Timp de coacere 20-30 de minute.

Cand compozitia are culoare galben-maroniu, prăjitura este gata. Tava sau vasul cu crema de zahar ars se lasă să se răcească, apoi se pune la frigider pentru 2-3 ore.
Pentru servire, se taie atent bucati uniforme si se toarna caramel peste ele..
Pofta Buna! 

Comentarii

Postări populare