Fiţi deştepţi, nu lăsaţi căldura din locuintă să se risipească.


    Iarna, bate la uşă şi ca tot românul îmi pun o întrebare, ne permitem oare şi anul acesta căldură în locuinţă?

    Că ne permitem, sau nu, căldura este indispensabilă în sezonul rece. 
Aşa că, după o analiză amănunţită a veniturilor şi a cheltuielilor se trage linie şi  avem în faţa noastră scris alb pe negru  dacă ne permitem confortul termic, dacă nu  atunci se caută diverse soliţii. 

 Unii aleg să se împrumute de bani pe la prieteni, cu speramţa în suflet că la anul vor avea mai mult noroc în viaţă, alţii însă cer ajutor la încălzire de la stat pentru a-şi asigura minimul de trai decent.

     Iată ce trebuie sa faci, pentru ca pe viitor să ai mai multă demnitate şi mai multe principii de respectat.

   În perioada rece, nu doar sursele directe de căldură sunt utile, calorifere, resouri, etc., ci şi toate sistemele de protecţie şi izolare vă permit un plus de confort termic. Astfel fiţi cu ochii în patru şi depistaţi unde se pierde căldura, verificaţi geamurile, uşile etc.

    Binenteles ca geamul termopan are prioritate, dar în cazul în care aceasta nu există, nu lăsaţi căldura să se risipească, puneţi între cele două geamuri de la fereastra clasică de lemn vată. Aceasta poate fi şi frumos ornată cu sclipici în diverse culori, astfel simtiţi şi magia crăciunului, nu doar lipsa multor lucruri din viaţă.
In plus,  poate reduce considerabil costurile facturilor la încălzire.

    Termoizolarea exterioara  este o altă opţiune de viitor pentu a obţine caldură, iar în ultimul timp tot mai mulţi români apelează la această metodă.
Cu cât plăcile exterioare sunt mai groase, cu atât casa va fi mai protejată de frig.

  Interiorul locuinţei, de asemenea trebuie amenajat, pereţii din casă trebuiesc tapetaţi cu pereţi de rigips, iar între zid şi rigips se pune un strat de vată minerală.
Materialele se găsesc în magazinele de specialitate şi au şi rol de protecţie fonică. 

Comentarii

Postări populare