Usturoiul păstrează sănătatea, iară niste reţete pentru o cură anuală.


Foto: gradina-online.ro
  Medicina populară recomandă usturoiul  cazuri de hipertensiune şi obezitate. 
Usturoiul este o plantă cucalităţi terapeutice cunoscute de multă vreme, avand o serie de efecte benefice pentru organismul uman.  Usturoiul posedă un puternic efect antibiotic, contribuie la procesul digestiei şi ofera protecţie faţă de agenţii cancerigeni.

Introducerea cu regularitate a usturoiului în alimentaţie, consolidează faţă de agresiuni microbiene şi virotice, la regenerareanormală a dermei şi la menţinerea tenului frumos.  

Cura de 3 săptămâni pe an cu usturoi:
Se bea în fiecare zi, dimineaţa, pe stomacul gol, sucul obţinut prin mixarea a 3 căpăţâni de usturoi, fără să se mănânce nimic pâna la ora prânzului.

Lichior de usturoi pentru conservarea vitalităţii:
1.       Într-o sticlă de 1litru se pune 1/3 usturoi pisat bine în 2/3 alcool.  Se ţine la macerat timp de 15 zile ( cel mai bine la soare.) după aceea se consumă sub formă de picături.  Se începe cura cu 3 picături într-un păhărelcu apă caldă, băut dimineaţa pe stomacul gol.  Se creşte doza în fiecare zi cu câte o picătură până se ajunge la 25 picături şi apoi se scade zilnic, cu câte o picătură, până se ajunge la 3 picături.
2.       Se curăţă două căpăţâni mari de usturoi, se piseaza bine şi se pun în 1/4l de vin alb.  Se lasă la macerat timp de o săptămână.  Se bea câte o linguriţă dimineaţa pe stomacul gol.

Pentru îmbunătăţirea circulaţiei:
Se iau doi morcovi, doi grăunţi de usturoi şi o rădăcină de pătrunjel.  Se curăţă, se spală, se fărâmiţează şi se storc pentru a prepara sucul.  Sucul rezultat se bea în fiecare dimineaţă timp de 10 zile pe lună.

Pentru revitalizare:
Se ia un strugure şi 2 grăunţi de usturoi.  Boabele de struguri se spală şi împreună cu usturoiul curăţat şi pisat se pun în mixer.  Sucul rezultat se bea în cure de o lună de zile.  Cei ce nu suportă gustul tare al usturoiului îl potconsuma cu vin roz, mai dulce.  Pentru îndepărtarea gustului şi mirosului de usturoi se consumă imediat după, două crenguţe de pătrunjel sau 2 boabe de cafea.

Pentru întărirea rădăcinii părului:
Seara se taie în jumătate un căţel de usturoi şi se freacă uşor pielea capului (la rădăcina părului), apoi se pune pe cap o basma şi se ţine pe cap până dimineaţă.

Comentarii

Postări populare