Combaterea acneei printr-o îngrijire corespunzătoare.

    Persoanele care au acnee, suferă de-o afecţiune a pielii, din cauza surplusului de sebum. Acestea sunt uşor interiorizate, tocmai din cauza "cosurilor" şi a pielii infectate şi înroşite. Aspectul urât al tenului fac tinerii şi nu numai să-şi facă apariţia în societate mai rar, motivul ar fi senzaţia de "hidos" pe care ti-o inspiră cei din jur, mai ales dacă ai o acnee vulgară.

   Nu trebuie să disperi, apelează la specialişti, o vizită la cabinetul de dermatologie e bine venită. Aici sigur vei primi un tratament medicamentos sau cosmetic.
 Dacă acneea nu-ţi acoperă o treime din faţă, atunci e de bine, şi poţi să începi combaterea acesteia de acasă.

Iată nişte sfaturi utile:

    Alege din magazinele cu profil cosmetic, un gel de spalare cu acţiune blândă  pentru  tenul cu probleme, o loţiune tonică, şi o cremă ani-sebum. Toate aceste cosmetice trebuie să fie din aceiaşi gamă.

     Ai grijă să te uiţi la termenul de valailitate şi să ceri sfatul în legatură cu posibilele alergii, la polen de exemplu. Sfatul meu este să alegi produsele care conţin apă termală şi atunci scapi de o problemă.

    In fiecare dimineaţă şi seară, spalăţi tenul, cu gelul de spălare şi tamponează-l cu loţiunea tonică, folosind o dischetă de vată îmbibată în lichid. Lasă  faţa să se usuce de la sine si aplică crema specială anti-sebum.

    Pe lângă această metodă simpă şi foarte eficientă pe care toată lumea ar trebui s-o urmeze, folosind  produsele cosmetice în funcţie de tipul de ten, adăugăm şi o mască cu argilă.

   Pudra de argilă utilizată în măstile cosmetice este bună deoarece conţine minerale, care sunt indispensabile tenului cu probleme şi nu numai.

     În fiecare seară, pe o perioada de 7 zile, trebuie să urmezi un tratament cu măşti pe bază de argilă. Astfel o linguriţă de pudră de argilă se amestecă cu 4-5 picături de zeamă de fructe de portocale, mandarine, struguri albi etc., aici decizia îţi apartine în funcţie de preferinţe.
 Dacă într-o seară nu ai suc de fructe, atunci poţi folosi apă de la chiuvetă şi două picături de lămâie.

   Masca se aplică cu degetele sau cu o dischetă de vată, pe toată faţa, evitând bine, zona ochilor. Timpul de acţiune este de 15 minute, timp în care se poate profita de un pic de relaxare. După ce masca s-a întărit complet, se spală cu mişcări blânde circulare, după ce a fost umezită pe toată suprafaţa.

    Uscăm surplusul de apă, cu un prosop de hârtie prin tamponare. Ştergem tenul cu loţine tonică şi se foloseşte crema anti-sebum. Sper ca sfaturile mele să-ţi fie utile şi să ai un ten perfect.







Comentarii

Postări populare