Alege mobilitatea, poate chiar vei întinerii cu câţiva ani.


Ziua Internaţonala Fără Autoturism este încadrată în Săptămâna Europeană a Mobilităţii. După părerea mea este foarte bine venită pentru mediu şi protecţia acestuia.
 Poate ar trebui să alegem cât mai des să mergem la serviciu sau în oraş cu bicicleta sau pe role mai ales în perioada caldă şi să lăsăm maşina acasă.
 Nu trebuie luate măsuri drastice pe ultima sută de metri, ci mai degrabă să prevenim poluarea cât putem de mult dar şi starea noastră de sănătate. 

Dacă alegem să fim mai activi în perioada caldă circulând pe jos, cu bicicleta sau cu rolele vom fi mai sănătoşi şi mai energici.
 Poate pe unii îi bufneşte râsul, dar este o idee foarte bună! Unii gândesc că decât să se facă de rusine mai bine preferă comoditatea adică maşina, chiar dacă nu au o viaţa atât de activă. Lasă prejudecăţile acasă şi fi activ.
 Primul pas care trebuie făcut este cumpărarea rolelor si a bicicletei. Al doilea este de-a învăţa conducerea bicicletei cât mai bine, prin diverse exerciţii în parc şi în locuri necirculate. Cu rolele de asemenea este nevoie de câteva zile până se învaţă a le folosi.
 Pasul trei este acela de a profita de perioada de vară şi toamnă şi de a folosi astfel de  mijloace de transport. 

Poate nu vă vine să credeţi dar în Franţa se circulă cu trotineta. Da! Cu trotineta nu râdeţi, bine, sunt un pic mai performante, dar tot trotinete sunt. În fiecare dimineaţă o parte din oameni aleg să meargă la serviciu cu trotineta, şi nu se tine cont de îmbrăcăminte. Unii merg la costum că aceasta le e ţinuta de birou, alţii în haine obişnuite. Poate ar trebui să luăm şi noi exemplu de la ei şi să ni se para lucruri fireşti şi normale.

Comentarii

Postări populare