Mustul de struguri, delicatesa toamnei.


Mustul este o delicatesa a toamnei. Pe lângă gustul său deosebit, acesta mai este  bogat în antioxidanţi, minerale si vitamine. În compoziţia strugurilor se regăsesc vitaminele: A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, D si P. Sărurile minerale: sodiu, calciu, potasiu, fosfor, magneziu, clor, siliciu, mangan, arsen si crom. Mustul poate fi folosit cu succes în curele de slăbire,unde  o data cu eliminarea kilogramelor nedorite se elimină din organism şi toxinele.

Dacă se doreste obtinerea unor rezultate foarte bune în dietele de sezon se recomandă consumul a minimum un litru de must proaspat pe zi. De asemenea, mustul este recomandat şi celor care depun activitati intelectuale intense. Strugurii roşii sunt un foarte bun antioxidant, putând preveni apariţia mai multor boli. Tradiţia spune că un pahar cu must din struguri albi, dimineata, la pranz si seara, cam vreo doua săptămâni zilnic, face mai mult decât cele mai scumpe si vestite creme de întinerire a pielii.

Strugurii au asupra organismului o actiune de re-confortare- energetică, vitaminizare si mineralizare. Un proverb spune că "cine consuma struguri consuma soare condensat". Un kg de struguri proaspeti furnizeaza organismului 700-1000 calorii, ceea ce echivaleaza cu valoarea energetica a 500-700 g carne de vita, 3-5 oua, 1 kg salam, 1,2 kg cartofi, 3,5 kg rosii etc. 

Comentarii

Postări populare