Şi cine le întelege pe femei?

 
   Este greu să fii femeie? Dăcă aş face un sondaj de opinie, majoritatea femeilor s-ar plânge de diverse probleme din viaţa conjugală şi cea mondenă. Asta o spun cu o oarecare aproximaţie şi drept punct de reper am luat viaţa vedetelor care apar aproape zilnic în diferite ştiri de senzaţie. Şi unde de multe ori se vede chiar din avion că viaţa nu este chiar aşa de roz  precum pare, indiferent dacă eşti o celebritate de pe la Hollywood, o vedetă de la televizor sau femeia modernă din zilele noastre.

    Dar să lăsăm deoparte celebrităţile şi să revenim la oile noastre, la viaţa zilnică şi la subiectul nostru de discuţie “cine le mai întelege pe femei?”.
Dacă aţi traversat măcar o data o perioadă, să-i spun aşa mai dificilă, în care nu aţi fost întelese de familie sau de propriul partener, atunci poate întelegeţi ce vreau să zic. Ei bine, eu “da”am trecut print-o astfel de perioadă şi sincer e foarte greu. Cred că femeia este cea care străbate în viaţă etape destul de importate si de cele mai multe ori nu este foarte pregatită pentru aşa ceva.  Pot spune că de multe ori comparaţia faptelor apare ca şi o ironie a sorţii pentru că, alte doamne, din societate ar da orice pe lumea asta pentru a li se îndeplini dorinţele atât de arzătoare, dar din păcate pentru ele nu mai exista rezolvare asa că rămân cu acel gol în suflet ce nu mai poate fi umplut. 
     Şi uite aşa, reprezentantele sexului frumos sunt niste fiinţe foarte complexe în interiorul lor şi totuşi atât de încrezătoare în viitor. Nu vreau să dau multe exemple de neînţelegere a sexului feminin pentru că subiectul este foarte vast şi nu vreau să aduc atingere nimănui, dar pot fi enumerate printre multe altele: neîntâlnirea iubitului perfect, un loc de muncă slab plătit sau pentru multe dintre noi chiar lipsa acestuia, de asemenea un sef mereu nervos este o altă problemă stresantă din viaţa unei femei şi lista cu subiecte ar continua la nesfârsit, vreau să amintesc aici şi schimbările fizice şi interioare pe care femeia le are şi care după părerea mea ea suferă foarte mult. Trecerea timpuli şi înaintarea în vârstă este pentru femeie un alt motiv de angoase. Nesiguranţa zilei de mâine şi teama că într-o bună zi vor fi părăsite pentu o altă femeie mai tânără şi mai frumoasă sunt stări de nelinişte din sufletul doamnei moderne.
 Da,  recunosc femeia din mine este o fiinţă firavă şi foarte complexă, zilnic mă confrunt cu stări de fapt care depăşesc limita aşteptărilor mele care de cele mai multe ori rămân păstrate acolo undeva ascunse adânc în inima mea. Totuşi viaţa merge înainte şi trebuie acceptată aşa cum este, cu bune sau cu rele, precum o vorbă din popor pe care am auzit-o de la o  prietenă. Aceasta nu o dată mi-a zis că „nu întâmplător se întâmplă anumite lucruri şi că ce e dat să fie, asa va fi”. Interesantă discuţie, întradevăr fiecare persoană trebuie să-şi înfunte propriul destin la un moment dat.
     Bine şi cine nu a traversat măcar o dată în viaţă o perioadă mai dificilă? Cred că toată lumea s-a confruntat cu asa ceva, la un moment dat, dar pentu noi femeile  nu este chiar asa de simplu, uneori acele schimbări radicale rămân ca un ghimpe în suflet sau ca o suferinţă ce nu poate fi alinată si binenteles cu o amintire ce nu mai poate fi schimbată. Persoanenele de lânga tine sunt cele care îţi doresc doar binele şi totuşi dacă unele probleme ar fi fost rezolvate ca la matematică cu o regulă de trei simplă, cred ca acel ghimpe din suflet nu-şi mai găsea locul acolo unde este acum.

De multe ori schimbările sunt bine venite şi prielnice pentru toţi membrii familiei şi aici vreau să adaug numai cuvinte frumoase cu multe felicitări şi urări de bine. 


Dacă si tu ai fost încercată de o perioadă dificilă descrie-mi tot ceea ce ai simţit la rubrica comentarii. :)

Comentarii

Postări populare