Cum aleg un animăluţ de companie si care este cel mai potrivit pentru mine şi familia mea?



   Dacă ai cedat până la urmă rugăciunilor fierbinţi ale copilului de a avea un animaluţ de companie, chiar dacă ştii foarte bine, că acest lucru îţi va aduce încă o sarcina de îndeplinit printre multele deja existente. Fii totuşi cu picioarele pe pământ şi caută modurile cele mai simple de a ajunge în posesia unui animal de companie. Înainte de a cumpăra animăluţul, mai ales un câine sau o pisică, ai putea apela la adăpostul animalelor fără stăpân sau la o fundaţie ce se ocupă cu protejarea animalelor rămase singure, aici sigur poţi întâlni un suflet ce doreste să fie în centrul atenţiei tale. 
   O altă variantă de a obţine un patruped dornic de un stăpân, este urmărirea articolelor de la mica publicitate, deoarece multe persoane ajung să-şi doneze animalele de companie din cauze financiare şi neputinţa de a le mai întreţine sau din divese motive personale. Să nu uităm  că şi animalele au suflare de viaţă şi merită să le acordăm o a doua şansă în viaţă.  Dacă te-ai hotărât şi ai ales cel mai frumos animăluţ sau cel mai îndrăzneţ, primul lucru pe care trebuie să-l faci este o vizită la cabinetul medicului veterinar, unde va fi analizat şi examinat  medical viitorul membru al familiei şi unde vei primi primele sfaturi în legatură cu alimentaţia şi îngrijirile periodice adecvate patrupedului.
   Dar, oare care este cel mai potrivit animăluţ pentru familia mea şi cât timp trebuie sa-i dedic acestuia. V-aţi gândit vreo dată la acest aspect? Un căţel sau o pisică trebuie să iasă zilnic la plimbare, astfel că, daca ai copii, căţelul e cel mai potrivit pentru ei. Pisica poate ieşi si singură la o suetă dacă stăpânii au obijnuit-o în acest fel. Dacă totuşi nu prea ai timp liber dar vrei un animal de companie care să-ţi anime locuinta, cei mai potriviţi ar fi în acest caz peştişorii de acvariu, nu fac gălăgie, sunt frumoşi, coloraţi şi  înveselesc serile. Apa se schimbă mai răruţ, deci, nu ai prea mari batăi de cap. Dacă te-ai gândit  la ceva special poţi adopta o broscuţă ţestoasă sau o iguană, cu condiţia să le creezi conditiile speciale în care trăiesc respectiv: temperatuta, lumina etc. care fac parte din habitatul lor.
    Printre animalele de companie se mai numără şi hamsterii, iepurii, porcuşorii de guineea sau păsările care pot fi uşor gălăgioase mai ales dimineaţa. Dacă eşti o persoană dinamică, alege oricare din animăluţele enumerate. Doar că va trebui să le oferi un loc special amenajat, doar pentru ei în locuiţă şi mult chef de joacă cu acesti micuţi. Curăţenia ar trebui făcută cam o dată pe săptămână, deci sunt acceptabili. Sunt sigură că toţi prietenii se vor "răţoi" la ei când vor veni în vizită iar copii acestora îi vor adora.
Să nu uităm că atunci când alegem un animal de companie care ne va aduce zâmbetele pe buze, trebuie să-i oferim în primul rând iubire. Animalele sunt foarte receptive şi în scurt timp vor întelege care este spaţiul acordat lor şi bineînţeles care le sunt priorităţile în casă. Copii care cresc în compania unui patruped sunt mai responsabili şi mai energici.  Plimbările în aer liber le face bine şi vor descoperi ca au lânga ei un prieten de nădejde.

Comentarii

Postări populare