Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără pentru a doua oară la Bistrita.


   În această dimineaţă Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără a fost pentru a doua oară la Bistrita, prima sa vizită de lucru a fost anul trecut aproximativ în această perioadă.
Domeniul agricol devine unul extrem de important şi de mare actualitate fiind din ce în ce mai mult în atenţia autorităţilor competente. Piaţa funciară şi toate sectoarele agricole sunt susţinute din toate punctele de vedere.

 “ Nu ne temem de încălzirea pilonului, deşi îmblânzirea  mediului nu este unul uşor, vrem ca banii să-i folosim la maxim.” a precizat Valeriu Tabără

 Ministrul muncii a spus că de anul trecut, de când a luat piaţa internă a ajuns la concluzia că nu agricultura este de vină pentru preţurile produselor agroalimentare. Ani de zile s-au dat subvenţii fără a se vedea rezultate pe acest sector dar susţinem în continuare fermierii şi piaţa funciară. Terenurile din circuitul agricol sunt într-o continuă creştere financiară iar cine le are, le foloseşte şi le păstrează va avea de câstigat. De asemenea, cultivarea  tuturor terenurilor ar fi foarte  benefică, până în acest moment nici jumătate din terenurile agricole nu au fost exploatate. În cazul exploatării tuturor terenurilor agricole, România ar putea exporta produse agricole şi altor ţări. Judeţul Bistriţa-Năsăud se mândreste cu potgorii de vii, cu struguri de masă s-au de vin din zona Lechinţa. Ministrul Valeriu Tabără a mai spus că o mare rezervă din agricultură este în zona montană.

   “Grâul, porumbul şi orzul sunt baza dezvoltării civilizaţiei mondiale” a adăugat Ministrul agriculturii. De asemenea, Valeriu Tabără a spus că este pentru prima dată când preţul porumbului creşte faţă de cel al grâului. Porumbul este o plantă folosită în America ca şi sursă de energie.  Producţia de biogaz şi de energie rezultată din porumb, va fi de mare actualitate.

Comentarii

Postări populare